reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Czyli da się tak wcześnie czuc[emoji3] jej ja nie pamiętam jak tony mnie było z ruchami. W pierwszej ciąży chyba dopiero po 20tc czułam może nawet później bo łożysko miałam przodujące no wiadomo dama nie wiesz czy To to to [emoji6] w drugiej chyba tak ok 17tc właśnie najpierw takie delikatne muśnięcia a potem już kopniaczki
Ja w tej ciazy poczulam w okolo 18 tyg dopiero. Z pierwszym synem w 20 a z drugim w 14.

Powiem wam ze zaluje ze się wczoraj nie zapytałam o płeć chociaż na pewno to za wcześnie jest ale był taki fajny widok na malucha od góry a dziecię rozkraczone heh

Dzisiaj jedziemy zawieźć syna do babci na ostatnie dni ferii. Już nie mogę się doczekać tego przedszkola że względu na niego. Akurat tu w bloku nie ma dzieci u nas, na placach zabaw też nie ma nikogo i młody nudzi się jak mops.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w tej ciazy poczulam w okolo 18 tyg dopiero. Z pierwszym synem w 20 a z drugim w 14.
Ja też jakoś czułam po 18 tc od razu mocne kopniaki, być może były wcześniej jakies smyrania, a ja nie wiedziałam że to to ;)wszystko zależy gdzie jest łożysko, jeśli na tylnej ścianie to nie ma tej amortyzacji i czuć bardziej 8-) słyszałam kilka razy że jako pierworodka nie poczuje wcześniej niż 21 tc, więc @Ann89 może to są i ruchy, Ty wiesz najlepiej!

Dokladnie, z drugim synem poczulam w 14 bo lozysko na tylnej a teraz z 3 w 18 bo na przedniej scianie tym razem lozysko. Z pierwszym nawet nie wiem jak mialam ale generalnie nie wiedzialam chyba czego sie spodziewac.

Liczba ty masz termin jakoś na początku kwietnia? Jeszcze trochę masz tych tygodni. Współczuję złego samopoczucia [emoji8] ale zaraz wiosna to szybciej powinno zleciec.

Malina nie mieli żadnych zastrzeżeń?

Ilona, no to malutki brzusio jak na 24 tc. Lat nie rosniecie [emoji846]

Tak. Z om termin na 2 kwietnia.

na szzcescie nie bylo strasznie ale jak mi sie przedstawily ze sa z Zus i przeprowadzaja kontrole zwolnienia to tetno ze 120 mialam. zaznaczyla na swojej magicznej liscie ze wszystko wporzadku i zastaly mnie w domu musialam sie podpisac. przy podpisie czulam jak mi tetno uszami wylatuje :p
Czyli jednak ciężarne też kontrolują [emoji14] a masz chodzące czy leżące ? Ty z Poznania jesteś prawda ? Poznań wydał decyzję o wzmożonych kontrolach, a że Kalisz i Ostrów też pod Poznań to u nas to samo...
O której u ciebie byli? Pół biedy rano haha bo i tak w łóżku zazwyczaj [emoji14]

U mnie pierwsze ruchy 15-16 tydzien. Nie wiedzialam wtedy ze to jest to. Dopiero jak w 20 sie zaczelo bardziej to wiedzialam juz, ze czulam wtedy podobnie.
Dzisiaj 34+2 od poczatku jeszcze minus 2 na wadze wiec oby tak dalej
IMG_20190221_122305.jpg

Liczba czy mi się wydaje czy ten brzusio nisko masz ? Byle wytrwać do 37-38 potem niech się dzieje co chce [emoji16]. Czyli wytrzymają jeszcze z 2 tyg.

Zobaczymy, jeśli to już ruchy to z dnia na dzień będą się powtarzać, a jeśli nie to znaczy że faktycznie jelita. Jej w końcu mnie odpuściły zaparcia i bolący żałądek, więc normalnie mogę funkcjonować.

Ciekawe jak u nas w śląskim z tym sprawdzaniem przez ZUS.

Ja też jakoś czułam po 18 tc od razu mocne kopniaki, być może były wcześniej jakies smyrania, a ja nie wiedziałam że to to ;)wszystko zależy gdzie jest łożysko, jeśli na tylnej ścianie to nie ma tej amortyzacji i czuć bardziej 8-) słyszałam kilka razy że jako pierworodka nie poczuje wcześniej niż 21 tc, więc @Ann89 może to są i ruchy, Ty wiesz najlepiej!
Ja tak samo. Poczułam po 18 tygodniu, z dnia na dzień mocne kopniaki. Od tamtej pory trochę się nasilily, no i teraz już brzuch się śmiesznie rusza. Łożysko mam na przedniej ścianie, lekarz mówił, że najpewniej koło 21 tc poczuję, ale udało się wcześniej [emoji6] teraz to już czuje kiedy wali w pęcherz :/ i czasami mam takie dziwne odczucie jakby w odbyt szły kopniaki

reklama
Liczba czy mi się wydaje czy ten brzusio nisko masz ? Byle wytrwać do 37-38 potem niech się dzieje co chce [emoji16]. Czyli wytrzymają jeszcze z 2 tyg.

Zobaczymy, jeśli to już ruchy to z dnia na dzień będą się powtarzać, a jeśli nie to znaczy że faktycznie jelita. Jej w końcu mnie odpuściły zaparcia i bolący żałądek, więc normalnie mogę funkcjonować.

Ciekawe jak u nas w śląskim z tym sprawdzaniem przez ZUS.

Juz przed ciaza mialam trochę brzucha i sie pewnie tak wydaje, ze nisko :p

Do góry