reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

@Maliina jaka waga dzidziusia :o szacunek że udało Ci się urodzić sn! Moja Zosia ma 3200 więc liczę że tych 3500-3600 nie przekroczy
@liczba ja bym też to jeszcze skonsultowała, na marcowkach dziewczyny przy takich wynikach jednak pilnuja diety i sprawdzają cukry
@paulina1994 całą ciążę się człowiek zamartwia, no może po tym 28 tc jest trochę lżej, bo dzidziuś ma szansę żyć poza brzuchem, a tak to bez przerwy jakieś stresy, zwłaszcza jeśli człowiek za sobą stratę, to schizuje podwójnie.

reklama
no zgadzam sie. ciaza to duzy stres... ciagle sie zastanawiamy... a wszystko bedzie dobrze:)

a pomyslec o tych patolkach one maja wszystko w d...
One tam się niczym nie stresują :/ i dzieci zdrowe rodzą, a człowiek dmucha, chucha i co chwilę jak nie infekcja to przeziębienie i tak w kółko

Ja też cały czas schizuje, teraz za tydzień mam USG i poprostu drżę że strachu czy wszystko dalej jest ok, przecież przez dwa tyg minęło od ostatniego [emoji23]

A pierwsze ruchy można przeoczyć, szczególnie w pierwszej ciąży. Na początku to jak gazy w brzuchu a potem takie delikatne muśnięcia. Jej już nie mogę się doczekać [emoji7]

@Maliina jaka waga dzidziusia :o szacunek że udało Ci się urodzić sn! Moja Zosia ma 3200 więc liczę że tych 3500-3600 nie przekroczy
@liczba ja bym też to jeszcze skonsultowała, na marcowkach dziewczyny przy takich wynikach jednak pilnuja diety i sprawdzają cukry
@paulina1994 całą ciążę się człowiek zamartwia, no może po tym 28 tc jest trochę lżej, bo dzidziuś ma szansę żyć poza brzuchem, a tak to bez przerwy jakieś stresy, zwłaszcza jeśli człowiek za sobą stratę, to schizuje podwójnie.
Naprawdę wieczny stres czasami już próbuje się uspokoić, ale przed samą wizytą strach mnie paraliżuje :/ najpierw czy żyje później czy zdrowe czy nie ma żadnych nieprawidłowości okropne !!! Wiecznie się martwię o tą małą istotkę, ale pomimo, że jest wielkości kilku cm to kocham już ją bezgranicznie i to chyba jednak jest najpiękniejsze w całej ciąży :)

Ja też cały czas schizuje, teraz za tydzień mam USG i poprostu drżę że strachu czy wszystko dalej jest ok, przecież przez dwa tyg minęło od ostatniego [emoji23]

A pierwsze ruchy można przeoczyć, szczególnie w pierwszej ciąży. Na początku to jak gazy w brzuchu a potem takie delikatne muśnięcia. Jej już nie mogę się doczekać [emoji7]
Ja też mam wizytę za tydzień, a od ostatniej minęło 3 tyg i normalnie już schizuje jeszcze wyjątkowo wcześnie dzwonili bo normalnie dzień przed informują na którą godzinę bo ma takie oblężenie, że na wizytę prywatną ma terminy na maj :/ a teraz dziś patrzę telefon już mówię może dr jest chory i mi chcą przełożyć naszczescie nie [emoji14]

Ja właśnie dzwonilam upewnic sie czy nie pomieszalam daty usg 3 trymestru ale nie. Mam na 16:00 dnia 22.02. 2019. Koszt maxymalnie do 150zl. Swoja droga za usg polowkowe zaplacilam 270zl a luxmed zwrocil mi 189zl wiec wyszlo ze zaplacilam jedynie 81zl.
To tutaj jak zapłacę nawet 150zl to wychodzi zwrotu 105zl czyli ja zapłacę 45zl.

Ja właśnie dzwonilam upewnic sie czy nie pomieszalam daty usg 3 trymestru ale nie. Mam na 16:00 dnia 22.02. 2019. Koszt maxymalnie do 150zl. Swoja droga za usg polowkowe zaplacilam 270zl a luxmed zwrocil mi 190zl wiec wyszlo ze zaplacilam jedynie 80zl.

Ja umowilam sie przez pzu i mialam to 3 trymestru 3d za darmo. Potrzebowalam tylko skierowania od lekarza na takie badanie.

Jutro jade do mamy 4h drogi... Tam mam glukometr to przez 2 dni sobie obadam co wychodzi.

Moje pzu nie ma pakietu leczenia. Ale wazne ze luxmed ma.

Kurde mlody sie tak wygina.. Normalnie az mnir boli z jednej str naciska glowa i nogi mi wypycha jestem krzywa na brzuchu.

Ja też czekam na ruchy może będę trochę spokojniejsza ? Ale u mnie dopiero 15+1 tc więc mogę jeszcze chwilę poczekać ;) a narazie jeden wielki stres ! ;)
Tak jak Malina mówi, najgorzej to jak już fajnie czujesz, a nagle 2-3dni cisza. Zaczynasz wariować, jeść słodkie, leżeć z ręku na brzuchu. A potem znowu kooie jak szalone. Ehhh taki nasz biednych los [emoji4]
Mam nadzieję ;) nie wiem czy rozpoznam, że to dzidzia ;)
Ja to chyba te pierwsze przeoczyłam, bo ja poczułam dopiero w 19 tygodniu i od razu takie pukanie i kopniaki. Nie przypominam sobie żadnych muśnięć i bąbelków, więc od razu z grubej rury u mnie [emoji39]

reklama
Dziewczyny głupie pytanie, ale odkąd jestem w ciąży a dokładniej jak wkroczyłam w drugi trymestr zapychają/zatykają mi się uszy kurcze nie wiem jak wam to wytłumaczyć [emoji23] mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi [emoji14]

Do góry