reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Mnie to tam rybka każdy sobie tam może pukać gdzie chce ;) po prostu można uszkodzić delikatne ząbki i wsio. Także pukajcie sobie na zdrowie 😂

Odnośnie zębów u nas trzeci się przebija, górna lewa jedynka [emoji846]
To chyba przez to wychodzenie zęba ostatnio były takie draki przy karmieniu i w ogóle [emoji2955]

@paulina1994 my też mamy maxi Cosi Citi ale pojechaliśmy autem go przymierzyć i nic nie lata, sztywno zapinamy go na pas. Szkoda że u Was się nie sprawdził, mnie już kilka razy uratował, bo jednak leciutki, Zośka 10 kg i ja już nie powinnam tyle dźwigać a czasem trzeba. Jedyny minus, że niby głowa jej nie wystaje ale nóg nie wyprostuje i wydaje mi się że nóżki mają bardzo mało miejsca, strasznie ja to denerwuje. Dlatego oglądamy jednak te większe foteliki. Na razie dramatu nie ma, ale ja nie jestem z tych co dadzą radę jechać z wyjącym dzieckiem i wolę jednak fotelik dopasowac tez do niej. Tak wiec temat fotelików czytałam z zapartym tchem, u nas w sumie jest pat, ja chcę tylem (przynajmniej do tych 18 kg), mąż przodem, ja w przedziale 9-25, mąż 9-36. Jeszcze dochodza kwestie testów i ceny. Nie pozostaje nic innego jak jezdzic, przymierzać i szukać ideału :oo:

@paulina1994 my też mamy maxi Cosi Citi ale pojechaliśmy autem go przymierzyć i nic nie lata, sztywno zapinamy go na pas. Szkoda że u Was się nie sprawdził, mnie już kilka razy uratował, bo jednak leciutki, Zośka 10 kg i ja już nie powinnam tyle dźwigać a czasem trzeba. Jedyny minus, że niby głowa jej nie wystaje ale nóg nie wyprostuje i wydaje mi się że nóżki mają bardzo mało miejsca, strasznie ja to denerwuje. Dlatego oglądamy jednak te większe foteliki. Na razie dramatu nie ma, ale ja nie jestem z tych co dadzą radę jechać z wyjącym dzieckiem i wolę jednak fotelik dopasowac tez do niej. Tak wiec temat fotelików czytałam z zapartym tchem, u nas w sumie jest pat, ja chcę tylem (przynajmniej do tych 18 kg), mąż przodem, ja w przedziale 9-25, mąż 9-36. Jeszcze dochodza kwestie testów i ceny. Nie pozostaje nic innego jak jezdzic, przymierzać i szukać ideału :oo:
Słuchaj siebie. dziecko powinno mieć 3 foteliki. Więc im mniej kg w drugim tym lepiej. To samo tyczy się pozycji siedzenia. Przód tył nie ma porównywalnych testów z samym tylem. Tak samo sam przod. całkiem inne wymogi. Faceci się w temat takich rzeczy zazwyczaj nie zagłębiają i uważają nasze 'wyczytane wymysły' za paranoję. Ja już wiem że tyłem na pas axkid. Dzisiaj była wojna, bo nawet pasa dobrze nie dociągnął i fotelik latał. Powiedziałam, że będzie ISOFIX. Także szukam teraz takiego dla alternatywy głupoty mojego chlopa, który krytyki nie przyjmuje. :(

reklama
Też go sztywno zapinam, ale sam fotelik nie lata tylko jest bardzo pod kątem to raz, a dwa, że Igorowi lata w nim głowa [emoji1745]

Do góry