reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Kurcze fajna ta huśtawka [emoji2]
U nas niestety nie bardzo jest gdzie zamontować a na taką stojąca miejsca brak [emoji51] ale może się przejdziemy na plac zabaw z młodym jutro to spróbuję mała posadzić [emoji41]
Ja na stojąca tez nie mam miejsca ale mam tylko przejście z kuchni do przedpokoju gdzie nie mam drzwi i regipsow. Tam ja zamontujemy. Najpierw M sie uwiesi jak nie wylecą haczyki to Fifi bedzie miał. Na dworze teraz średnia przyjemność z hustania przez zimno i mróz. Ale wiosna bedzie bajera

reklama
Zobacz załącznik 1072817
A my mamy już 3 miesiące i losowo wychodzące ząbki. Hubi cierpi, ale znosi to całkiem całkiem. Idą jednocześnie 2 jedynki, kieł i najmocniej "chyba piątka". W każdym razie jakiś ząbek na końcu dziąsła na dole. Nie sądziłam że zacznie tak szybko, a niektóre wyglądają jakby lada dzień miały się przebić. No i ćwiczymy brzuszki, głowa i plecy odrywają się od podłoża i ciągną do nóg, strach go zostawić teraz w bujaczku, wygląda jakby miał za moment wypaść
Ale czas pedzi.juz 3 miesiace. Na te 5tki to jakos zdecydowanie za szybko.
5tki wychodza między 20-30miesiecy,
4ki wychodza między 12 a 15 mcy
Trojki z kolei między 16 a 18mcy.
Ja wiem ze są odstępstwa od normy ale 3 miesieczniak to rekordzista.
Wyglądacie fantastycznie:)
Masz kogoś do pomocy przy małym?

Ale czas pedzi.juz 3 miesiace. Na te 5tki to jakos zdecydowanie za szybko.
5tki wychodza między 20-30miesiecy,
4ki wychodza między 12 a 15 mcy
Trojki z kolei między 16 a 18mcy.
Ja wiem ze są odstępstwa od normy ale 3 miesieczniak to rekordzista.
Wyglądacie fantastycznie:)
Masz kogoś do pomocy przy małym?
Nie wnikam w normy, wiem tylko że do 2 lat powinny wszystkie wyjść. Myślałam że zrobiła mu się wielka pleśniawka, ale po konsultacji z lekarką wiem że to nie to a prędzej właśnie ząb. Na samym końcu dziąsło ma rozpulchnione i przekrwione, a co tam się wytworzy to czas pokaże. Może pokolenie po Czarnobylu jest jakieś inne;)

Nie mam nikogo do pomocy na codzień, jedynie w zakupach pomagają rodzice bo młodego nie zostawię samego a w taki syf żal go wyciągać do sklepu. Radzimy sobie nieźle, bo póki co całe noce mi przesypia więc nie jestem matką zombie i jakoś ogarniam świat

reklama
Jesteśmy po bexsero.maly teraz spi. Wrzeszczal juz na badaniu😂 za to szczepienie przeszedl duzo łagodniej. Wazy 9820g i mierzy 79cm glowka 47cm. Zabki ida tak jak mowilam dwa
Na górze jest juz tuz tuz.
Za 2 mce powtorka szczepienia. Teraz tylko modle sie zeby nie goraczkowal i nie cierpial z bólu.

Do góry