reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Z tymi okulistami to różnie jest. My byliśmy z Hubertem jak był malutki kilka razy bo miał zatkany kanalik. Miał dwa ,
Zabiegi. Potem ok 1,5roku miał zapalenie spojówek. O tu o ruoal badany wzrok i wszystko było ok. Rok temu poszłam z nim do okulisty bo narzrkal często na ból głowy i często mrużył oczy. I wyszła wada +8 na obu oczkach. Lekarka była zdziwiona że nikt wcześniej tego nie wyłapał
No chyba nie do konca wylapiesz dzieci szybko sie ucza i przyzwyczajaja do tego co maja. W naszej rodzinie Kacper syn brata jak poszedl do szkolyial profilaltyczny bilans i pielęgniarka zlapala ze cos jest noe tak. Okazalo sie ze mlody ma wade +7 na obu oczkach. I jak zalozyli mu okulary to poplakal się ze szczęścia i powiedzial ze on widzi teraz inaczej. Nikt nigdy nawet z nas tego nie zauwazyl.

Moze byc jak mowisz ze teraz wszystko ok a za chwile sie to moze zmienić. Bynajmniej bede wiedziala ze wada nie jest od urodzenia. Dowiedzialam sie tego od lekarki w przychodni przy szczepieniu ze jest teraz taka konieczność.

reklama
Z tymi okulistami to różnie jest. My byliśmy z Hubertem jak był malutki kilka razy bo miał zatkany kanalik. Miał dwa ,
Zabiegi. Potem ok 1,5roku miał zapalenie spojówek. O tu o ruoal badany wzrok i wszystko było ok. Rok temu poszłam z nim do okulisty bo narzrkal często na ból głowy i często mrużył oczy. I wyszła wada +8 na obu oczkach. Lekarka była zdziwiona że nikt wcześniej tego nie wyłapał
Mozliwe ze jest jak Wiktorka pisala. Teraz nic ale cos sie moze zmienic przez rok czy dwa. Wtedy jedynie masz swiadomosc ze bylo badanie i dziecko wady nie ma od urodzenia i nabylo ja. Na szczescie plusy to wada to korekcji. Ja mam minusy i poza laserowym zabiegiem okulary do konca zycia.

Mozliwe ze jest jak Wiktorka pisala. Teraz nic ale cos sie moze zmienic przez rok czy dwa. Wtedy jedynie masz swiadomosc ze bylo badanie i dziecko wady nie ma od urodzenia i nabylo ja. Na szczescie plusy to wada to korekcji. Ja mam minusy i poza laserowym zabiegiem okulary do konca zycia.
Ja miałam -6,5 wadę i mały cylinder jeszcze. Jestem po laserze zrobionym w 2017 roku [emoji41] mega polecam!

Ja miałam -6,5 wadę i mały cylinder jeszcze. Jestem po laserze zrobionym w 2017 roku [emoji41] mega polecam!
Tez mam astygmatyzm i sie waham ciagle z laserem. Zal mi kasy ale patrzac jak sie właśnie wyklocam o okulary kupione 4 mce temu.. Tak strasznie mnie uczulaja dostaje owrzodzen na glowie w ich miejscu i ciagle swedzi.. Rozdrapalam do krwi a oni ze jestem jedynym znanym im przypadkiem w Europie z alergia w tym modelu. 500zl w bloto.. Zliczyc wszystkie okulary to juz laser bym miala.

Moje dziecko jak zaśnie o 21:30 to jest naprawdę ekstra
Nie bawi się sam musisz być obok, król jest wyjątkowo wymagający [emoji1745]
Współczuję problemów brzuszkowych :( mam nadzieję że znajdziecie jakieś rozwiązanie z lekarką. A te wszystkie biogaje i inne probiotyki podajesz?
Zuzka taki sam egzemplarz. Noszenie, zabawianie. Mata be. Ktoś musi ciągle królewnę zabawiać bo inaczej ryk [emoji3531][emoji85]

Tez mam astygmatyzm i sie waham ciagle z laserem. Zal mi kasy ale patrzac jak sie właśnie wyklocam o okulary kupione 4 mce temu.. Tak strasznie mnie uczulaja dostaje owrzodzen na glowie w ich miejscu i ciagle swedzi.. Rozdrapalam do krwi a oni ze jestem jedynym znanym im przypadkiem w Europie z alergia w tym modelu. 500zl w bloto.. Zliczyc wszystkie okulary to juz laser bym miala.
No dokładnie. Ja nosiłam soczewki od małego, bo ciągle byłam połamana na wf bo piłki nie widziałam jak leciała w moją stronę. Niecałe 8k zapłaciłam, ale dałabym nawet 2x tyle. Jak na następny dzień po zabiegu otwarłam oczy i widziałam ostro to się popłakałam.... zrozumie to tylko inny krótkowidz, który ma zamglone życie.. :)

No dokładnie. Ja nosiłam soczewki od małego, bo ciągle byłam połamana na wf bo piłki nie widziałam jak leciała w moją stronę. Niecałe 8k zapłaciłam, ale dałabym nawet 2x tyle. Jak na następny dzień po zabiegu otwarłam oczy i widziałam ostro to się popłakałam.... zrozumie to tylko inny krótkowidz, który ma zamglone życie.. :)
Bez okularow to ja nawet sie nie rusze :( nawet wyraznie bym twarzy Filipka nie widziala jak siedzi metr ode mnie.. Soczewki zakladam na ekstramalne warunki ostatni raz w parku rozrywki bo tam okulary moglyby mi zginac hehe

Ooo hej kochana!! Myślałam niedawno o Tobie [emoji7] córcię masz śliczną. Ja chętnie bym do Was dołączyła, ale pozostaje mi cierpliwie czekać na okres. To jesteśmy we trzy razem z @Fleur86 od naszego doktora? Miałam się zgłosić po trzech miesiącach od wizyty popołogowej na cytologie, minęło pół roku od porodu i dalej nie byłam [emoji850] A to mój czort pyza Ada [emoji173]Zobacz załącznik 1055706Zobacz załącznik 1055707Zobacz załącznik 1055708
Jaka pyzunia słodka [emoji7] i jak soe trzęsie na widok bboxa [emoji23] super filmik
U nas ostatnio minęło od rozpakowania 3 miesiące [emoji178]
Zobacz załącznik 1055710

Super, że wracasz do nas [emoji173]️
100latek Tosiu [emoji7][emoji8] natężenia na pyzulka. I jak tam się czujesz?
Forget ja tez Cie pamietam :) u nas minelo 8 miesiecy Zobacz załącznik 1055827
Jejciu uwielbiam tą małą agentkę i te jej chochlikowe oczka [emoji7]
Aaaa nareszcie jestes!! Super bardzo sie ciesze ze u was wszystko ok. Mam nadzieje ze ksiezniczka da niebawem pospac mamie. Jest cudowna! Sliczna krolewna.

My juz rozpakowani dawno. Fifi ma 7.5 miesiaca. Jest kochany i cudowny. Ma teraz etap ze woli sie bawic w lozeczku niz biegac po domu bo wchodzi ciagle pod stol i obija sie z wielkim placzem. Z jedzeniem mamy wielka tragedie. Je tylko owoce papkowe.. Owocow w kawalkach nie tknie a juz warzywa zupy kaszki to dramat nie tknie. Silny odruch wymiotny polaczony z obfitymi z cisnieniem wymiotami jak za duzo prob podejmuje by mu podac jedzenie.
Ale noce mamy cudne. Od 20 do 7-8. Czasem zdarzy sie jakas pobudka. Jak mamy skoki rozwojowe to nocki sie zaburzaja ale po skoku wracaja do normy.
A to moje robaki

Zobacz załącznik 1055846Zobacz załącznik 1055847
[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
A może trzecie jeszcze? ;) Takie ładne dzieci macie [emoji2][emoji6]
Mysle o tym bboxie caly czas.. Ktoras uzywa?
Pamiętam że KatiNails bardzo polecała te kubki. Super musy smakuje Filipkowi. Zawsze to jakaś alternatywa póki co. Mojej koleżanki syn ma 9mcy i wogole żadnych słoiczków nie chce ano kaszek. Mleczko ponad wszystko. A

reklama
Jaka pyzunia słodka [emoji7] i jak soe trzęsie na widok bboxa [emoji23] super filmik100latek Tosiu [emoji7][emoji8] natężenia na pyzulka. I jak tam się czujesz?Jejciu uwielbiam tą małą agentkę i te jej chochlikowe oczka [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
A może trzecie jeszcze? ;) Takie ładne dzieci macie [emoji2][emoji6]Pamiętam że KatiNails bardzo polecała te kubki. Super musy smakuje Filipkowi. Zawsze to jakaś alternatywa póki co. Mojej koleżanki syn ma 9mcy i wogole żadnych słoiczków nie chce ano kaszek. Mleczko ponad wszystko. A
O kochana juz raczej na 3 nie mam sil ale kto wie. Mam 31 lat prawie 32.. Mam jeszcze z 2-3 lata rezerwowe co nie??? :) czyli moj Fifi to nie taki rzadki przypadek. Je chociaz owoce.. Wczoraj dalam mus kaszka z owocami i zjadl te kaszke. Zobacze dzis owoc z warzywem jak wjedzie.

Do góry