reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Matko, na co nie jesteśmy chore, najpierw 2 tygodnie przeziębienia, teraz skóra w krostkach (chyba łojotokowe zapalenie) + jelitowka, a dziś ja też czuje się jak kupa. Zośka właśnie zarzygała siebie, krzesełko i pół podłogi, a kup już zrobiła z 8. Macierzynstwo to najcięższa praca jaką miałam :o
Ojej współczuję :(

reklama
@Kaamilaaa jak Ci jeszcze tylko napiszę swoją historię dla pocieszenia, bo prawdopodobnie wszystko z Twoją małą jest ok :) Moja starsza córka urodziła się z wagą 3250 w 38 tc, jak chodziłam do pediatry to ładnie rosła i przybierała na wadze tak wtedy myślałam ;) sprawdzam teraz do książeczki i Ona w piątym miesiącu ważyła 5900! porównując z Lilką ( to ta nasza mała czerwcóweczka) gzie urodziła się z wagą 2620, teraz ma 4 miesiące i waży 7400! ale do czego zmierzam, moja starsza jest faktycznie dość niska najniższa w klasie... więc być może Twoja Dagusia też porostu będzie mniejsza :) Zaznaczam, że ja też jestem bardzo drobna :)
Ale oczywiście badania zrób, i trzymam kciuki żeby wszystko grało :)

Dziewczyny a mogę się Was też coś poradzić? Strasznie wypadają mi włosy... okropnie wręcz, wcześniej też mi trochę wypadały, ale tak normalnie, robiłam jakiś czas temu badania krwi i wszystko było ok, zastanawiam się (bo tak mi się obiło o uszy), czy to może być przez karmienie piersią?? Nie przypominam sobie, żebym tak miała przy starszych córkach...

@Kaamilaaa jak Ci jeszcze tylko napiszę swoją historię dla pocieszenia, bo prawdopodobnie wszystko z Twoją małą jest ok :) Moja starsza córka urodziła się z wagą 3250 w 38 tc, jak chodziłam do pediatry to ładnie rosła i przybierała na wadze tak wtedy myślałam ;) sprawdzam teraz do książeczki i Ona w piątym miesiącu ważyła 5900! porównując z Lilką ( to ta nasza mała czerwcóweczka) gzie urodziła się z wagą 2620, teraz ma 4 miesiące i waży 7400! ale do czego zmierzam, moja starsza jest faktycznie dość niska najniższa w klasie... więc być może Twoja Dagusia też porostu będzie mniejsza :) Zaznaczam, że ja też jestem bardzo drobna :)
Ale oczywiście badania zrób, i trzymam kciuki żeby wszystko grało :)
No badania zrobimy na pewno ale fakt ze my z tz nie jesteśmy jacyś wielcy (ja 163 on 170, nawet nasze matki około 155) więc może po prostu i Daga taka będzie.
Ja mam tego pecha że strasznie porównuję młoda ze starszakiem i jak widzę w książeczce ze on ważył w tym samym czasie prawie 2kg więcej a urodził się ponad pół kg lzejszy to jakoś tak panikuje podwójnie. Choć wiem ze nie powinnam ich zupełnie porównywać bo on od 3msc był na mm, no i w ogóle inne geny itd.. No ale porównuję i na dobre mi to nie wychodzi [emoji849]
Dziewczyny a mogę się Was też coś poradzić? Strasznie wypadają mi włosy... okropnie wręcz, wcześniej też mi trochę wypadały, ale tak normalnie, robiłam jakiś czas temu badania krwi i wszystko było ok, zastanawiam się (bo tak mi się obiło o uszy), czy to może być przez karmienie piersią?? Nie przypominam sobie, żebym tak miała przy starszych córkach...
Niestety po porodzie to częste. Gdzieś przeczytałam ze około 3 msc po zaczyna się czas kiedy najbardziej wypadają. Można brać jakieś witaminy, suplementy no ale chyba jednak to głównie hormony nad tym panują i co ma wypaść to i tak wypadnie.
Też mam ten problem, co czesanie to wyciągam cała garść włosów ze szczotki a ze mam dość długie to niestety coraz bardziej widać ze jest ich mało [emoji51]

Zrobilam jej dzisiaj badanie krwi i znowu nie wiem co myslec. We wtorek pokaze lekarzowi.
IMG_20191012_150400.jpg
IMG_20191012_150424.jpg
IMG_20191012_150515.jpg

No badania zrobimy na pewno ale fakt ze my z tz nie jesteśmy jacyś wielcy (ja 163 on 170, nawet nasze matki około 155) więc może po prostu i Daga taka będzie.
Ja mam tego pecha że strasznie porównuję młoda ze starszakiem i jak widzę w książeczce ze on ważył w tym samym czasie prawie 2kg więcej a urodził się ponad pół kg lzejszy to jakoś tak panikuje podwójnie. Choć wiem ze nie powinnam ich zupełnie porównywać bo on od 3msc był na mm, no i w ogóle inne geny itd.. No ale porównuję i na dobre mi to nie wychodzi [emoji849]Niestety po porodzie to częste. Gdzieś przeczytałam ze około 3 msc po zaczyna się czas kiedy najbardziej wypadają. Można brać jakieś witaminy, suplementy no ale chyba jednak to głównie hormony nad tym panują i co ma wypaść to i tak wypadnie.
Też mam ten problem, co czesanie to wyciągam cała garść włosów ze szczotki a ze mam dość długie to niestety coraz bardziej widać ze jest ich mało [emoji51]
Pamiętaj jeszcze o tym, że to chłopak a Ona dziewczynka, więc zapewne będzie różnica ;) dobrze, że to w stronę Ona drobniejsza a On większy ;) o kurcze jeśli chodzi o te moje włosy to mam, nadzieję, że szybko dojdą do siebie, co prawda nie narzekam na ich brak, ale odnoszę wrażenie, że strasznie dużo ich wypada :oops:

reklama
Do góry