reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

To sie tak wydaje :) urodzila sie Ala z waga 3050g ale w pierwszej dobie spadla 200g w drugiej nie spadla a w trzeciej przybrala. Mierzyla 54cm. Moja Jula tez miala 54cm ale wazyla 4150g

O jej to szczuplutka kruszynka [emoji4] a wyglada na taka duza [emoji4] moj synek urodzil sie 3450 i 53 cm

reklama
To sie tak wydaje :) urodzila sie Ala z waga 3050g ale w pierwszej dobie spadla 200g w drugiej nie spadla a w trzeciej przybrala. Mierzyla 54cm. Moja Jula tez miala 54cm ale wazyla 4150g
Ale mala slicznosc [emoji173]
Moj mlody rowniez urodzil sie z taka wagą 3050 [emoji6] tylko ze byl sporo mniejszy bo 48cm [emoji6]
Twoja cora juz taka duza [emoji3]

Ala wydaje się dużą bo Jula jeszcze mała dziewczynka jest [emoji6]
A mój młodszy miał 3920[emoji23] i 53 cm klocuszek. Ciekawe jaka waga teraz mnie czeka do porodu

Ala wydaje się dużą bo Jula jeszcze mała dziewczynka jest [emoji6]
A mój młodszy miał 3920[emoji23] i 53 cm klocuszek. Ciekawe jaka waga teraz mnie czeka do porodu
Tez jestem ciekawa jaka waga bedzie kolejnego maleństwa [emoji3] mam nadzieje ze bedzie podobna jak u mlodego [emoji6][emoji23]

Ann jak sie w twoich rejonach mowi mowi na bulke? [emoji5]

Ja o porOdzie jeszcze nie mysle. Mam nadzieje tylko ze bedzie lzejszy niz pierwszy [emoji5]

Tez jestem ciekawa jaka waga bedzie kolejnego maleństwa [emoji3] mam nadzieje ze bedzie podobna jak u mlodego [emoji6][emoji23]
A ile ważył pierwszy?
U mnie pierworodna 3000, a synek teraz 3670 ;) przy czym pierwszy poród koszmar, 18 szwów na kroczu, pęknięcia, nacięcie, 13 godzin męczarni, a drugi (z większym dzieckiem), od takich konkretnych skurczy 3 godziny, parte 8 minut, bez nacięcia i pękniecia, od razu smigalam jak antylopa :D także teraz twierdzę, że waga jest kompletnie nie ważna, za to samo prowadzenie porodu jak najbardziej :)

A ile ważył pierwszy?
U mnie pierworodna 3000, a synek teraz 3670 ;) przy czym pierwszy poród koszmar, 18 szwów na kroczu, pęknięcia, nacięcie, 13 godzin męczarni, a drugi (z większym dzieckiem), od takich konkretnych skurczy 3 godziny, parte 8 minut, bez nacięcia i pękniecia, od razu smigalam jak antylopa :D także teraz twierdzę, że waga jest kompletnie nie ważna, za to samo prowadzenie porodu jak najbardziej :)
Moj ważył 3050 i mial 48cm [emoji4]
Poród na dobra sprawę od regularnych skurczy i odejscia wód trwal 3h z oxy [emoji4]
Bylam nacinana ale tylko kilka szwów, ktore tylko na poczatku mi przeszkadzały a na drugi dzien bylam jak mlody bog [emoji28]
Oby tym razem bylo podobnie [emoji28][emoji120]

reklama
Ann jak sie w twoich rejonach mowi mowi na bulke? [emoji5]

Ja o porOdzie jeszcze nie mysle. Mam nadzieje tylko ze bedzie lzejszy niz pierwszy [emoji5]
Normalnie tak jak bulka Brötchen, a u was inaczej?
Jakbym urodziła 3kg to pewnie by wyskoczył bez zauważenia hihi, albo jak 2kg niektóre dzieci się rodzą. Bajka
A ile ważył pierwszy?
U mnie podobnie. Pierworodny 3670 miał i miałam straszny poród, skończony cc, a drugi piękny zakończony sn, a synek 3920. Liczę że nawet jak będzie 4kg to powinno pójść dobrze [emoji4]

Do góry