reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

To sie tak wydaje :) urodzila sie Ala z waga 3050g ale w pierwszej dobie spadla 200g w drugiej nie spadla a w trzeciej przybrala. Mierzyla 54cm. Moja Jula tez miala 54cm ale wazyla 4150g

O jej to szczuplutka kruszynka [emoji4] a wyglada na taka duza [emoji4] moj synek urodzil sie 3450 i 53 cm

reklama
To sie tak wydaje :) urodzila sie Ala z waga 3050g ale w pierwszej dobie spadla 200g w drugiej nie spadla a w trzeciej przybrala. Mierzyla 54cm. Moja Jula tez miala 54cm ale wazyla 4150g
Ale mala slicznosc [emoji173]
Moj mlody rowniez urodzil sie z taka wagą 3050 [emoji6] tylko ze byl sporo mniejszy bo 48cm [emoji6]
Twoja cora juz taka duza [emoji3]

Ala wydaje się dużą bo Jula jeszcze mała dziewczynka jest [emoji6]
A mój młodszy miał 3920[emoji23] i 53 cm klocuszek. Ciekawe jaka waga teraz mnie czeka do porodu

Ala wydaje się dużą bo Jula jeszcze mała dziewczynka jest [emoji6]
A mój młodszy miał 3920[emoji23] i 53 cm klocuszek. Ciekawe jaka waga teraz mnie czeka do porodu
Tez jestem ciekawa jaka waga bedzie kolejnego maleństwa [emoji3] mam nadzieje ze bedzie podobna jak u mlodego [emoji6][emoji23]

Ann jak sie w twoich rejonach mowi mowi na bulke? [emoji5]

Ja o porOdzie jeszcze nie mysle. Mam nadzieje tylko ze bedzie lzejszy niz pierwszy [emoji5]

Tez jestem ciekawa jaka waga bedzie kolejnego maleństwa [emoji3] mam nadzieje ze bedzie podobna jak u mlodego [emoji6][emoji23]
A ile ważył pierwszy?
U mnie pierworodna 3000, a synek teraz 3670 ;) przy czym pierwszy poród koszmar, 18 szwów na kroczu, pęknięcia, nacięcie, 13 godzin męczarni, a drugi (z większym dzieckiem), od takich konkretnych skurczy 3 godziny, parte 8 minut, bez nacięcia i pękniecia, od razu smigalam jak antylopa :D także teraz twierdzę, że waga jest kompletnie nie ważna, za to samo prowadzenie porodu jak najbardziej :)

A ile ważył pierwszy?
U mnie pierworodna 3000, a synek teraz 3670 ;) przy czym pierwszy poród koszmar, 18 szwów na kroczu, pęknięcia, nacięcie, 13 godzin męczarni, a drugi (z większym dzieckiem), od takich konkretnych skurczy 3 godziny, parte 8 minut, bez nacięcia i pękniecia, od razu smigalam jak antylopa :D także teraz twierdzę, że waga jest kompletnie nie ważna, za to samo prowadzenie porodu jak najbardziej :)
Moj ważył 3050 i mial 48cm [emoji4]
Poród na dobra sprawę od regularnych skurczy i odejscia wód trwal 3h z oxy [emoji4]
Bylam nacinana ale tylko kilka szwów, ktore tylko na poczatku mi przeszkadzały a na drugi dzien bylam jak mlody bog [emoji28]
Oby tym razem bylo podobnie [emoji28][emoji120]

reklama
Ann jak sie w twoich rejonach mowi mowi na bulke? [emoji5]

Ja o porOdzie jeszcze nie mysle. Mam nadzieje tylko ze bedzie lzejszy niz pierwszy [emoji5]
Normalnie tak jak bulka Brötchen, a u was inaczej?
Jakbym urodziła 3kg to pewnie by wyskoczył bez zauważenia hihi, albo jak 2kg niektóre dzieci się rodzą. Bajka
A ile ważył pierwszy?
U mnie podobnie. Pierworodny 3670 miał i miałam straszny poród, skończony cc, a drugi piękny zakończony sn, a synek 3920. Liczę że nawet jak będzie 4kg to powinno pójść dobrze [emoji4]

Do góry