reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

@Wiktorka88 O, kazał odpoczywać i przede wszystkim relaksować i nie stresować. a 2 tygodnie kontrola i wtedy już chyba wyśle mnie definitywnie na zwolnienie.
@Mallina, śliczne dziewuszki [emoji846]
Ja mam szyjkę 2,9 cm, luteine dopochwowo i magnez, w razie bóli brzucha no-spa, zwolnienie z tego powodu, niby lekarka twierdzi ze może być taka moja natura bo juz na 2 wizytach miała tyle samo, ale wczesniej byłam raz na wizycie u innej gin i byla 5 cm, wiec z dnia na dzień sie skrocila, niestety praca (ta siedząca tez) oraz stres również maja wpływ na szyjkę, lekarka mi kazała sie oszczędzać, dużo leżeć i odpoczywać, no i wizyty co 2-3 tygodnie jakby dalej sie skracała będziemy myśleć czy szew czy pessar... Chyba dopóki lekarz trzyma rękę na pulsie i nie lekceważy skracającej sie szyjki da sie wyłapać w miare zagrożenie i mu zapobiegać, choc nie powiem co wizytę mam z tego powodu stres.

reklama
To i ja do was dołączę byłam staraczka 2017 [emoji1] może ktoś kojarzy chyba jestem weteranem starań nie udane cykle ponad 60... wkoncu się udało i 22.07.18 urodził się Nikodem 3200 55 cm o 9.00... podczytywalam wcześniej staraczka 2018 ale jakoś dziwnie zaczęło się robic

Wow, jakie wy duże dzieci rodzicie:laugh2: to moje takie skrzaciki małe. Ogólnie drobno rodzone a i drobno dalej rosnące. 80 kg u 13latka:szok: i taki wysoki ! Pewno mąż i Ty @Julia198805 też wielcy jesteście genetyka robi swoje. My mali indrobni to i dzieciaki drobne. Mój 5latek teraz na bilansie i szczepieniu 14,2 kg 104 cm (ur. 2780/50cm), moja 10 latka- 28 kg 128 cm (2410/47 cm) i najstarszy 11, 5 lat 30 kg 138 cm (2610/49).

Ostatnia edycja:
To i ja do was dołączę byłam staraczka 2017 [emoji1] może ktoś kojarzy chyba jestem weteranem starań nie udane cykle ponad 60... wkoncu się udało i 22.07.18 urodził się Nikodem 3200 55 cm o 9.00... podczytywalam wcześniej staraczka 2018 ale jakoś dziwnie zaczęło się robic
jestes nadzieja dla wielu kobiet ze trzeba walczyc mimo tylu porażek.
gratuluje Ci serdecznie :)

Wow, jakie wy duże dzieci rodzicie:laugh2: to moje takie skrzaciki małe. Ogólnie drobno rodzone a i drobno dalej rosnące. 80 kg u 13latka:szok: i taki wysoki ! Pewno mąż i Ty @Julia198805 też wielcy jesteście genetyka robi swoje. My mali indrobni to i dzieciaki drobne. Mój 5latek teraz na bilansie i szczepieniu 14,2 kg 104 cm (ur. 2780/50cm), moja 10 latka- 28 kg 128 cm (2410/47 cm) i najstarszy 11, 5 lat 30 kg 138 cm (2610/49).
rzeczywiscie skrzaciki. ja zawsze mowilam ze moja Jula mała jest ale mierzy 130cm i wazy 28kg w grudniu skonczy 9 lat.

Ja mam szyjkę 2,9 cm, luteine dopochwowo i magnez, w razie bóli brzucha no-spa, zwolnienie z tego powodu, niby lekarka twierdzi ze może być taka moja natura bo juz na 2 wizytach miała tyle samo, ale wczesniej byłam raz na wizycie u innej gin i byla 5 cm, wiec z dnia na dzień sie skrocila, niestety praca (ta siedząca tez) oraz stres również maja wpływ na szyjkę, lekarka mi kazała sie oszczędzać, dużo leżeć i odpoczywać, no i wizyty co 2-3 tygodnie jakby dalej sie skracała będziemy myśleć czy szew czy pessar... Chyba dopóki lekarz trzyma rękę na pulsie i nie lekceważy skracającej sie szyjki da sie wyłapać w miare zagrożenie i mu zapobiegać, choc nie powiem co wizytę mam z tego powodu stres.

To podobna jak u mnie. A jak Twój brzuch? Ja mam aspargin i nospe forte 3x1. Wizyta za 2 tygodnie. Dzisiaj dodatkowo małej nie czuje i przez to jeszcze większy stres mam.

reklama
Do góry