reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Chodzę ile mogę. Młodych nawet nie odwożę samochodem tylko jedziemy autobusem od rana by moc przejść sie zaś przez osiedle.

Byle juz trafić na oddział to mam nadzieje ze mnie nie wypuszcza bez dziecka już.
Pamiętam jak pod koniec robiłam z mężem kilkukilometrowe spacery w te upały... brrr:/ najważniejsze, że juz niebawem zobaczysz swoją wyczekaną córeczkę [emoji4]

reklama
Dziewczyny może miałyście podobną sytuację bo już opadam z sił, jak wiecie odciągam mleko i podaje w butelce i wszystko było dobrze do tej pory, ale od kilku dni mały zaczął się prężyć, wyginać, płakać głównie przy jedzeniu, mamy problem z gazami,podaje Sab simplex i od soboty Delicol, ale teraz nic nie pomaga, najgorsze, że on nie chce jeść! Wypija 40 ml i z tego bólu/płaczu idzie spać, a raczej zasypia na mnie, byłam dziś u pediatry, a ta stwierdziła, że może to być alergia na BMK, dostaliśmy Nutramigen, ale powiem szczerze, że nie chce tak szybko się poddawać bo nie miał robionych żadnych badań w tym kierunku i oprócz bólu brzuszka nie mamy żadnych wysypek, krwi w kupie itd, ta dieta też mnie przeraża, już noszę rozmiar 32 bo nie mam czasu zjeść, a jak przejdę na dietę to chyba zniknę, mały ma prawie 12 tyg teraz jeśli ma to znaczenie...

Dziewczyny może miałyście podobną sytuację bo już opadam z sił, jak wiecie odciągam mleko i podaje w butelce i wszystko było dobrze do tej pory, ale od kilku dni mały zaczął się prężyć, wyginać, płakać głównie przy jedzeniu, mamy problem z gazami,podaje Sab simplex i od soboty Delicol, ale teraz nic nie pomaga, najgorsze, że on nie chce jeść! Wypija 40 ml i z tego bólu/płaczu idzie spać, a raczej zasypia na mnie, byłam dziś u pediatry, a ta stwierdziła, że może to być alergia na BMK, dostaliśmy Nutramigen, ale powiem szczerze, że nie chce tak szybko się poddawać bo nie miał robionych żadnych badań w tym kierunku i oprócz bólu brzuszka nie mamy żadnych wysypek, krwi w kupie itd, ta dieta też mnie przeraża, już noszę rozmiar 32 bo nie mam czasu zjeść, a jak przejdę na dietę to chyba zniknę, mały ma prawie 12 tyg teraz jeśli ma to znaczenie...
Z najpopularniejszych przyczyn szaleństw przy jedzeniu to: odbić w trakcie jedzenia, nawet kilka razy, zmień rękę na której karmisz - może mu być niewygodnie, za szybki/wolny smoczek, za dużo zaczyna zauważać i zanim zje to się rozprasza i już nie umie skupić - karm sama w ciemnym pokoju/łazience, może nie jest już głodny :p, może być bardzo śpiący (mój w takiej sytuacji po minucie picia wrzask i prężenie, muszę odłożyć do spania i jak wstaje to je). Ewentualnie brzuch boli od wit D, możesz zmienić na vigantol -lek i podaje się tylko 1 kroplę. No i dziewczyny na naszym wątku podawały delicole, kolzymy, sab, espumisan i nic, a nawet czasem było lepiej jak wszystko odstawiły :)

Może coś się sprawdzi z tego elaboratu [emoji28]

Z najpopularniejszych przyczyn szaleństw przy jedzeniu to: odbić w trakcie jedzenia, nawet kilka razy, zmień rękę na której karmisz - może mu być niewygodnie, za szybki/wolny smoczek, za dużo zaczyna zauważać i zanim zje to się rozprasza i już nie umie skupić - karm sama w ciemnym pokoju/łazience, może nie jest już głodny :p, może być bardzo śpiący (mój w takiej sytuacji po minucie picia wrzask i prężenie, muszę odłożyć do spania i jak wstaje to je). Ewentualnie brzuch boli od wit D, możesz zmienić na vigantol -lek i podaje się tylko 1 kroplę. No i dziewczyny na naszym wątku podawały delicole, kolzymy, sab, espumisan i nic, a nawet czasem było lepiej jak wszystko odstawiły :)

Może coś się sprawdzi z tego elaboratu [emoji28]
Podaje Vigantol :) Sab Simplex też i Delicol też [emoji14] zastanawiam się tylko czy alergia na BMK może ujawnić się dopiero po takim czasie :/

Paulinka według mnie nie. Ja bym mleka nie podawała. Jesteś pewna, że to bol brzuszka a nie skok rozwojowy ?
Ból brzuszka bo podkurcza nóżki, pręży się, ma problem z gazami, ale teraz np jadł bez żadnych rewelacji, ale wypił 70 ml wypluł smoczka i poszedł spać :/ a zwykle jadł 120 minimum, sama nie wiem co robić nie chce mu zaszkodzić...

Ból brzuszka bo podkurcza nóżki, pręży się, ma problem z gazami, ale teraz np jadł bez żadnych rewelacji, ale wypił 70 ml wypluł smoczka i poszedł spać :/ a zwykle jadł 120 minimum, sama nie wiem co robić nie chce mu zaszkodzić...
Moja Ada jest z tego samego dnia co Twój i od niedzieli jest to samo. Tylko ja np, ale też się rzuca przy cycku. Obstawiam skok rozwojowy (taką mam nadzieję). Tylko nie co każde karmienie tak jest, czasem je bardzo ładnie

Alergia może wyjść później, ale raczej miałby czerwoną plackowatą wysypkę lub krew w kupie...
Jeżeli będzie przybierać dobrze to ja bym się nie martwiła. Jesteś kpi więc natychmiast zauważasz wszelkie różnice w ilości :) ale powiem tak: ja kp ale odciągam nadmiary dla innej dziewczynki. Jak czuję, że mam pełno bo Janek nie zjadł to jej po prostu ściągam. I są dni, że nie mam ani kropli a są dni, że mam 300ml nadmiaru [emoji14] więc też zakładam, że nie je idealnie tak samo codziennie :) jestem juz raczej po stabilizacji bo 18 tydzień małemu leci

A na gazy kładź dużo na brzuszku albo noś buzią do dołu, pomasują się mu jelita i pójdzie [emoji14] musi się biedny nauczyć jak działa puszczanie bąków [emoji28][emoji85]

reklama
Do góry