reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Lobuziak w nocy nie chcial spac a teraz prosze od ok 8 do teraz z przerwa na karmienie
Zobacz załącznik 968743
Jaki słodziak [emoji7][emoji7]
Filipek kochany [emoji3590] Ja znowu z wysokim ciśnieniem walczyłam wieczorem 160/80 udało mi się jakoś zbić. Ale tragedia. Przed ciążą miałam ciśnienie 110/60 i puls 50 a teraz co się dzieje to mnie przerasta...
Pamiętaj że jeśli będzie się powtarzać takie ciśnienie to nie zwlekaj tylko skontaktuj się z lekarzem.
Norma w ciąży 140/90, lepiej mieć to pod kontrolą.
Ja ostatnio miałam 94/68 dosłownie spałam na stojąco! I tak kilka dni z rzędu miałam takie ciśnienie.
Ja ostatnio miałam 88/55 [emoji57] nie umiałam z łóżka się podnieść [emoji57]

Ja dziś po wizycie i po ktg. Wizyta niestety bez usg więc nie wiem ile młoda waży. Na Ktg jeden niewielki skurcz. Szyjka już trochę skrócona, ale zamknięta. Póki co kolejna wizyta za 2 tygodnie 18 maja no chyba że nie dotrwamy [emoji57]

reklama
Jaki słodziak [emoji7][emoji7]Pamiętaj że jeśli będzie się powtarzać takie ciśnienie to nie zwlekaj tylko skontaktuj się z lekarzem.
Norma w ciąży 140/90, lepiej mieć to pod kontrolą. Ja ostatnio miałam 88/55 [emoji57] nie umiałam z łóżka się podnieść [emoji57]

Ja dziś po wizycie i po ktg. Wizyta niestety bez usg więc nie wiem ile młoda waży. Na Ktg jeden niewielki skurcz. Szyjka już trochę skrócona, ale zamknięta. Póki co kolejna wizyta za 2 tygodnie 18 maja no chyba że nie dotrwamy [emoji57]

Oj szkoda, że bez usg. :/
A wolisz dotrwać do wizyty? ;) życzę byście do tego czasu już się spotkały po tej stronie.

Oj szkoda, że bez usg. :/
A wolisz dotrwać do wizyty? ;) życzę byście do tego czasu już się spotkały po tej stronie.
16 maja będę mieć ciąże donoszona ale szczerze to chce żeby młoda chociaż do 1 czerwca poczekala [emoji6] potem niech się śmiało rodzi [emoji6] tz od 31maja ma 2 tygodnie urlopu więc idealnie żeby zaraz po jego rozpoczęciu mała się wyklula [emoji41]

16 maja będę mieć ciąże donoszona ale szczerze to chce żeby młoda chociaż do 1 czerwca poczekala [emoji6] potem niech się śmiało rodzi [emoji6] tz od 31maja ma 2 tygodnie urlopu więc idealnie żeby zaraz po jego rozpoczęciu mała się wyklula [emoji41]

Czyli czekamy do końca miesiąca z zaciśniętymi nogami ;)

Ja na wizytę idę we wtorek i mega jestem ciekawa ile ta nasza gwiazda przybrała. Ostatnio w 20+4 miała 326g :)

Jaki słodziak [emoji7][emoji7]Pamiętaj że jeśli będzie się powtarzać takie ciśnienie to nie zwlekaj tylko skontaktuj się z lekarzem.
Norma w ciąży 140/90, lepiej mieć to pod kontrolą. Ja ostatnio miałam 88/55 [emoji57] nie umiałam z łóżka się podnieść [emoji57]

Tak wiem o tym, żeby skontrolować już biorę acard wieczorem. Sprawdzam cisnienie, żeby czegoś nie przeoczyć :)

Filipek kochany [emoji3590] Ja znowu z wysokim ciśnieniem walczyłam wieczorem 160/80 udało mi się jakoś zbić. Ale tragedia. Przed ciążą miałam ciśnienie 110/60 i puls 50 a teraz co się dzieje to mnie przerasta...
Mierz codziennie i zapisuj sobie na kartce i pokaż lekarzowi. Jak często będzie się powtarzać takie wysokie ciśnienie to wtedy zapisze tabletki na zbicie.
O dziewczyny to napisały już [emoji1]

Ann jak tam kochana?
Kamila może malutka posłucha i poczeka [emoji6] a synka w którym tc urodziłaś?

Ostatnia edycja:
Tak wiem o tym, żeby skontrolować już biorę acard wieczorem. Sprawdzam cisnienie, żeby czegoś nie przeoczyć :)
To dobrze że pilnujesz [emoji6]
Ja tamtym razem na wizycie miałam podwyższone i od tego czasu nakaz mierzenia 2 razy dziennie [emoji6]
Mierz codziennie i zapisuj sobie na kartce i pokaż lekarzowi. Jak często będzie się powtarzać takie wysokie ciśnienie to wtedy zapisze tabletki na zbicie.

Ann jak tam kochana?
Młodego urodzilam 2 dni po TP [emoji6] no i w sumie wtedy to jakieś 3 dni wcześniej na wizycie Gin mówiła że raczej nic porodu nie zapowiada [emoji57]

reklama

Ann jak tam kochana?
Tak robię kochana a wizytę mam 9 maja i jeszcze muszę w przyszłym tygodniu zbadać mocz i morfologię :)

Do góry