reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Ja na ciąże o 7 dni młodszą nic poza duphastonem (na późniejszym etapie) nie dostałam. Ty masz leki, jesteś pod kontrolą lekarza itp.
Dopóki nie robiłaś badań, byłaś spokojna. Teraz przy tym 1% też nie masz powodów do zmartwień! :* wrzuć na luz. Bierz leki i tyle.

Ale czym załamana? Tym 1%? Daj spokój!
@paulina1994 chyba też acard brała, nie? Dużo tu takich dziewczyn, które nawet w staraniach o ciąże musza go brać. Moim zdaniem wszystko u was ok. Lekarz cie tylko nastraszył niepotrzebnie.
Dziękuję Wam! Kochane jesteście.. bardzo mnie nastraszył. Powiedział, już że mam możliwośc usunięcia ciąży do 22 tygodnia. Byłam przerażona. 9 maja idę do swojego lekarza prowadzącego, bo ten to inny był taki młody.

Ale czym jesteś załamana ?
Ryzyko chorób małe, a z łożyskiem nie panikuj jakby coś było poważnego to na pewno nie zostawił by cię z Acardem ;))
Ja jestem od początku na Acardzie, heparynie, progesteronie, magnezie i nie wiem co ja jeszcze biorę ale dużo tego i mamy się świetnie, a bez leków mogło by już być różnie ! Głowa do góry :)
Dziękuję z całego serca za wsparcie naprawdę to strasznie doceniam. To już się nie przejmuje hehe [emoji8]

Kochana ja też to miałam gdzieś rozpisane co kiedy brać bo i euthyrox, magnez, żelazo, a jeszcze brałam jakieś antybiotyki przez jakiś czas i to też musiałam z przerwami między reszta leków [emoji57]
Wiem że euthyrox to brałam już o 5rano [emoji14]
I przerwa między magnezem a zelazem też robiłam 2hOstatnio byłam w 32tc dokładnie 31+2 i młoda miała 1750g [emoji41]
Zobaczymy w sobotę ile przybrała [emoji2] to już bedzie 35+2
No to moja teraz dokładnie w 31+1 miała 1800gr a teraz ma szacunkowo w 39+1 3600g trudno przewidzieć jak dziec i będą rosły właśnie pod koniec. Te ostatnie tygodnie to i 250gr może przybierać maluch w tydzień.

Dziękuję Wam! Kochane jesteście.. bardzo mnie nastraszył. Powiedział, już że mam możliwośc usunięcia ciąży do 22 tygodnia. Byłam przerażona. 9 maja idę do swojego lekarza prowadzącego, bo ten to inny był taki młody.

Takie rzeczy ci powiedział??? Matko toż to jakiś konował nie lekarz!!!!

Ale ja czegoś nie rozumiem już czemu miałbyś usuwać ciążę bo co ? Przecież nigdy nie będziesz miała ryzyka równego 0% bo to nie możliwe nawet przy Nifty, Sanco itp nikt ci tego nie zagwarantuje możesz mieć albo małe albo pośrednie albo wysokie ryzyko urodzenia dziecka z daną chorobą, ale to dotyczy każdego z Nas możesz mieć Pappe idealna i urodzić chore dziecko, a możesz mieć Pappe totalnie do dupy i urodzić zdrowego bobasa nie panikuj bo się za bardzo nakrecasz :)) każdy marzy o zdrowym dziecku i to naturalne :) przede wszystkim ten lekarz chyba lubi straszyć bo jeżeli ryzyko danej choroby jest wysokie to albo proponują aminoounkcje albo któryś z testów powyżej ale to już płatne w granicach 2,5-3 tys z tego co widziałam u dziewczyn

Paulina dobrze mówi. Ty masz bardzo niskie ryzyko chorób genetycznych więc luzuj gaciochy!

Ja dlatego nie robiłam Pappy bo jakaś tam wiedza o cyferkach mnie nie satysfakcjonuje i nie cieszy.

Ciesz się ciążą i nie denerwuj bo stres nie wpływa dobrze ze ciąże. Niech maluszek rośnie spokojnie.

Bylam dzisiaj z mala u lekarza. Zalecil probiotyk na recepte. Dostalismy skierowanie na neonatologie na sprawdzenie przepukliny i ksztaltu glowy... Ortopeda i inny pediatra zalecil poduszke z taka dziurka i motylka do wozka. Oby przestala sie glowka odksztalcac. Dalej 'testujemy' nowe mleko i bywa znowu roznie.

reklama
Kochanie napisz jakie miałaś ryzyko skorygowane.
Mi po pappie wyszło 1:33- to już bardzo duże ryzyko. Zrobiłam test z krwii i wyszło że maleńka jest zdrowa. Ty masz podstawowe ryzyko bardzo niskie słonce. Nawet aminopunkcje robią dopiero przy wyniki 1:300. Moim zdaniem oderchnij głęboko i nie martw się bo jest dobrze. Co to wogole za lekarz. Ciołek jakiś.
Co do łożyska to mi powiedzieli że z czasem mogą być problemy, więc trzeba kontrolować ciśnienie i brać leki przeciwzakrzepowe takie jak acard albo heparyna. Ja od początku ciazy jestem na acardzie ale to przez moją historię ciąż.

Do góry