reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Powiedział mi że mam 1% ryzyka dziecka z Downem.. a że łożysko jest jakby coś tam za małe tak wyszło z krwi i mam brać acard wieczorem jedną tabletkę że idzie to jakoś skorygować. Normalnie jestem załamana...

Powiedział mi że mam 1% ryzyka dziecka z Downem.. a że łożysko jest jakby coś tam za małe tak wyszło z krwi i mam brać acard wieczorem jedną tabletkę że idzie to jakoś skorygować. Normalnie jestem załamana...

Ale czym jesteś załamana ?
Ryzyko chorób małe, a z łożyskiem nie panikuj jakby coś było poważnego to na pewno nie zostawił by cię z Acardem ;))
Ja jestem od początku na Acardzie, heparynie, progesteronie, magnezie i nie wiem co ja jeszcze biorę ale dużo tego i mamy się świetnie, a bez leków mogło by już być różnie ! Głowa do góry :)

Ale czym załamana? Tym 1%? Daj spokój!
@paulina1994 chyba też acard brała, nie? Dużo tu takich dziewczyn, które nawet w staraniach o ciąże musza go brać. Moim zdaniem wszystko u was ok. Lekarz cie tylko nastraszył niepotrzebnie.

A kiedy dzieci zaczynają rosnąć tak bardziej indywidualne? Bo nie raz tutaj czytam, że dziewczyny piszą że w pewnym momencie wyskoczyło z wagą w górę jak szalone :))
Mój na razie zapowiada się średni na jakieś 3,5 kg wcale się nie obrażę powiem szczerze, ale wiem, że różnie jeszcze może być ;)
Moja na początku rosła normalnie, może o dwa dni szybciej z USG niż OM. W 20+4 było 400, w 24+4 800. W 28+4 1380, a dwa tygodnie później 2030g.. i znów po dwóch tygodniach 2600. Więc rozszalała się od 30tyg.

Moja na początku rosła normalnie, może o dwa dni szybciej z USG niż OM. W 20+4 było 400, w 24+4 800. W 28+4 1380, a dwa tygodnie później 2030g.. i znów po dwóch tygodniach 2600. Więc rozszalała się od 30tyg.
O to jeszcze mój malutki gagatek może stać się sporym maluchem ;)

O to jeszcze mój malutki gagatek może stać się sporym maluchem ;)
Ja o mało zawału nie dostałam. Jeszcze kilka tygodni a ta już ok. 3kg. Bardzo liczę na błąd pomiarów, albo na poród w 38tyg np. [emoji16] Więc jeszcze wasze maluszki się mogą rozszaleć

Ale czym załamana? Tym 1%? Daj spokój!
@paulina1994 chyba też acard brała, nie? Dużo tu takich dziewczyn, które nawet w staraniach o ciąże musza go brać. Moim zdaniem wszystko u was ok. Lekarz cie tylko nastraszył niepotrzebnie.
Dokładnie tak :)) i na początku ciąża o 8 dni młodsza, w którą nawet lekarz nie wierzył, ale tak jak powiedział będziemy próbować wszystkiego, a co ma być to i tak będzie no i wypatrujemy bliżej końca :)) sama jestem taką pesymistką wieczną, a tu trzeba mocno wierzyć w te nasze dzidziusie :))

reklama
Ja o mało zawału nie dostałam. Jeszcze kilka tygodni a ta już ok. 3kg. Bardzo liczę na błąd pomiarów, albo na poród w 38tyg np. [emoji16] Więc jeszcze wasze maluszki się mogą rozszaleć
Haha ja to się wiecznie martwię żeby za mało nie ważył, a ty w drugą stronę [emoji23]

Do góry