reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

zobaczymy co dzis usg pokaze za wage... i przy tolerancji bledu jaka moglby miec.. dzieci w terminach rodza sie mniejsze niz to co pokazalo usg w 35tc.
bede dzis z nim rozmawiac zeby nie trzymal mnie az tak dlugo.
wczoraj z mezem barraszkowalismy.. bedziemy dzialac w miare mozliwosci.. moze nie codziennie ale moze co 2-3 dni.. mowie do niego ze albo mi pomoze albo bedzie sluchal jeszcze 2 tyg jak mnie boli i bedzie musial mnie wyreczac z obowiazkow bo ja srednio daje rade chleb maslem posmarowac.
Jejku nie wyobrażam sobie oby mnie nie dopadło na końcówce w środku lata !
Męcz, męcz męża, jak to lekarz mówił kiedyś koleżance jak weszło to i tak samo wyjdzie [emoji23] ja trochę się obawiam tego lipca z wielkim brzuchem [emoji14]

reklama
Męcz, męcz męża, jak to lekarz mówił kiedyś koleżance jak weszło to i tak samo wyjdzie [emoji23] ja trochę się obawiam tego lipca z wielkim brzuchem [emoji14]

Ciesz sie, że nie czekasz jak ja do 29.08 (teoretycznie). [emoji23][emoji23][emoji23]

Oj ja się boję bo i 4pietro i te upały. Jedyny plus że w klatkach będzie można chodzić hehe.

Kamila gratuluję własnego mieszkania [emoji7] i co tam co się śniło w pierwszą noc? Bo to proroczy sen [emoji6]
Maleńka może się jeszcze obrócić, więc spokojnie kochana.

Malina jeszcze chwila i będziesz po wizycie.

Dziewczyny w ciąży można używać trampoliny? Wczoraj trochę pohasalam, bardziej kiwałam się na boki niż skakałam ale jak zeszłam to aż mi się w głowie zakręciło. A potem sobie plułam w buzię zenie powinnam.
Ja też wpadam w panikę, ostatnio już dosc wyraźnie czułam ruchy a teraz od wczoraj spokój i nic. Pół nocy nie spałam tylko czekałam, i w końcu nie wiem czy mała się ruszyła czy mi się to przyśniło [emoji23]

Dziewczyny czy któraś z Was dostaje wynagrodzenie z ZUSu ? Te kwoty świadczenia, które są wyszczególnione na tym koncie ZUS to są brutto czy już netto na rękę, które dostanę przelewem ?

@Kaamilaaa może jednak mała sie jeszcze przekręci. Ma na to czas. A skoro tak wywija tzn ze ma sporo miejsca tam jeszcze. Myśl pozytywnie. Kiedy wizyta by to sprawdzić?
No ja mam nadzieje ze sie obróci... ciagle gadam do brzucha zeby ją przekonac [emoji85]
Miejsca to juz ma chyba coraz mniej, to juz zaraz 32tc sie zacznie wiec...
A wizyte mam teraz w sobote i zobaczymy czy sie matki poslucha [emoji849]
Kurcze dotrwajcie do 37 tc i niech lekarz coś radzi bo biedna się zameczysz, fakt najpierw chcemy być w ciąży, później narzekamy na wymioty w 1 trymestrze, w między czasie modlimy się żeby dziecko było zdrowe, a przy końcówce błagamy żeby to było już [emoji14] to chyba już takie uroki ciężarnych ;) Kochana ja co chwilę się czymś nowym schizuje tylko wy zaraz będziecie w tym bezpieczniejszym okresie w razie porodu, a ja muszę grzecznie czekać jeszcze 4 msc i codziennie coś ! Tym czy mała jest główka w dół czy w górę się nie przejmuj bo czasami i 2 tyg przed porodem potrafi się obrócić bobas :)) po drugie to nie koniec świata jak się nie obróci ważne żeby była cała i zdrowa ! :))
No dla mnie to bardzo wazne zeby jednak sie obrocila bo inaczej czekaloby mnie cc....a juz chyba kilka razy wspominałam jak bardzo tego nie chce..[emoji37]
Oj ja się boję bo i 4pietro i te upały. Jedyny plus że w klatkach będzie można chodzić hehe.

Kamila gratuluję własnego mieszkania [emoji7] i co tam co się śniło w pierwszą noc? Bo to proroczy sen [emoji6]
Maleńka może się jeszcze obrócić, więc spokojnie kochana.

Malina jeszcze chwila i będziesz po wizycie.

Dziewczyny w ciąży można używać trampoliny? Wczoraj trochę pohasalam, bardziej kiwałam się na boki niż skakałam ale jak zeszłam to aż mi się w głowie zakręciło. A potem sobie plułam w buzię zenie powinnam.
Ja też wpadam w panikę, ostatnio już dosc wyraźnie czułam ruchy a teraz od wczoraj spokój i nic. Pół nocy nie spałam tylko czekałam, i w końcu nie wiem czy mała się ruszyła czy mi się to przyśniło [emoji23]
Proroczy sen mowisz ? [emoji87] oby nie bo snil mi sie porod...jak tz nie bylo...[emoji33]

Ja po wizycie. Rozwarcie zewnętrzne na 2cm ale wewnętrzne jeszcze trzyma.. Faktycznie sa braki w czopie nawet jak zbadal mnie mial na rekawiczce. Mam nadal jesc duzo jablek. Indukcja teraz nie bylaby dobra bo bylaby bolesna i dluga bo jeszcze nie jestem gotowa. Wizyta kolejna za tydzien chyba ze sie cos zacznie dziać.. Mam zrobić ktg i zejść na wizyte z wynikiem. Po następnej wizycie umowimy sie na indukcje moze juz cos sie zmieni więcej.
Waga mlodego niecałe 3700g

reklama
Ja rodziłam we wrześniu dwójkę i mi nic nie puchlo latem. Zero zatrzymanej wody, wiec nie każda kobiete to musi spotkac. Nie nakrecaj sie na zapas [emoji6] ja obie ciążę te letnie wspomnpinam lepiej jak ta obecna zimowa.
Ja po wizycie. Rozwarcie zewnętrzne na 2cm ale wewnętrzne jeszcze trzyma.. Faktycznie sa braki w czopie nawet jak zbadal mnie mial na rekawiczce. Mam nadal jesc duzo jablek. Indukcja teraz nie bylaby dobra bo bylaby bolesna i dluga bo jeszcze nie jestem gotowa. Wizyta kolejna za tydzien chyba ze sie cos zacznie dziać.. Mam zrobić ktg i zejść na wizyte z wynikiem. Po następnej wizycie umowimy sie na indukcje moze juz cos sie zmieni więcej.
Waga mlodego niecałe 3700g
Może chociaż masaż szyjki Ci zrobić. Skoro już coś się dzieje to moze byc dobry pomysł.

Do góry