paulina1994
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A czemu chcesz cc ?@Ann_ teoretycznie według OM 07-08, ale mam nadzieję, że jednak w lipcu ten mój synek postanowi się przywitać będę próbowała raczej załatwić z lekarzem CC szczególnie, że mam wskazania więc liczę, że do samego terminu nie będzie mnie trzymał
Mam kątowe zagięcie kości krzyżowej i dwie sprzeczne informacje od neurochirurgów :/ jeden mówi, że on by nie ryzykował jest szansa, że dziecko może się zachaczyc, może pęknąć w trakcie porodu ta kość (6 tyg wyjęte z życia), a drugi, że on uważa, że jest za daleko żeby zrobiła krzywdę dziecku powiem szczerze nie chciałabym być królikiem doświadczalnym! Nie wiem co na to mój gin i kiedy najlepiej z nim ten temat zacząćA czemu chcesz cc ?
Dziewczyny miałyście w ciąży takie kłucie w jajnikach, ciągnięcie ? Ale głównie przy chodzeniu, jak próbuje zmienić pozycję w czasie snu, myślę, że to może być kwestia rozciągania, nie boli to jakoś bardzo, że muszę tabletkę wziąć czy coś, ale takie niekomfortowe uczucie :/
I powiedzcie mi miałyście/macie też dużo śluzu w ciąży ? Ja od początku bez wkładki nie wychodzę :/ na początku wam pisałam, że w pierwszym trymestrze był żółty, a teraz już jest biały, kremowy, czasami jak woda, ale ciągle mokro są lepsze i gorsze dni, ale przewaga tych "mokrych" :/ przed ciążą raczej też zawsze coś tam było nigdy nie było tak, że miałam sucho
Dziewczyny miałyście w ciąży takie kłucie w jajnikach, ciągnięcie ? Ale głównie przy chodzeniu, jak próbuje zmienić pozycję w czasie snu, myślę, że to może być kwestia rozciągania, nie boli to jakoś bardzo, że muszę tabletkę wziąć czy coś, ale takie niekomfortowe uczucie :/
I powiedzcie mi miałyście/macie też dużo śluzu w ciąży ? Ja od początku bez wkładki nie wychodzę :/ na początku wam pisałam, że w pierwszym trymestrze był żółty, a teraz już jest biały, kremowy, czasami jak woda, ale ciągle mokro są lepsze i gorsze dni, ale przewaga tych "mokrych" :/ przed ciążą raczej też zawsze coś tam było nigdy nie było tak, że miałam sucho
Hej dziewczyny.
Wróciłam właśnie z wizyty
6+2
Trzeslam się jak galereta [emoji3] aż mi ciśnienie podwyższone wyszło.
Na usg pęcherzol, i nawet (odpukac) był migajacy punkcik, prawdopodobnie serducho ale ginekolog nie chciał jeszcze zapeszac.
Karta ciąży założona [emoji4]
W czwartek mam się do niego zgłosić na oddział do szpitala, zrobi mi kompletny przegląd badań.
Pouczyl oczywiście że do 12 tc to wsio może się zdarzyć ale póki co wygląda to obiecująco.
[emoji110][emoji110][emoji110]
Mąż też mi mówi, że w końcu w ciąży jestem i miejsce tam sobie dziecko robi, a ja panikuje [emoji14] w czwartek mam wizytę więc jak nie zapomnę to powiem o tym lekarzowi ale powiem ci, że nawet zauważyłam, że brzuszek mi urósł do tej pory nie było, nie było, a wczoraj nawet mąż się śmiał, że chyba widać, że masy nabiera szkrab [emoji14]
Miałaś też taki problem z imieniem ? Jejku dla dziewczynki mieliśmy, a dla chłopca w ogóle i nadal nie możemy podjąć decyzji, na razie mamy dwa Leon (podoba się tylko mi) i Igor (powiedzmy, że podoba się nam obu, ale nie wiem czy to jest to czego chce ) chciałabym żeby w życiu dorosłym nie pomyślał jejku ja ta matka mnie nazwała [emoji14] cokolwiek innego wymyślimy to zaraz nam się skojarzy z jakąś osobą i du*pa ja miałam jeszcze w planach Borys, ale mąż kategorycznie mówi nie! [emoji23]
Hej dziewczyny.
6+2
Na usg pęcherzol, i nawet (odpukac) był migajacy punkcik, prawdopodobnie serducho ale ginekolog nie chciał jeszcze zapeszac.
W czwartek mam się do niego zgłosić na oddział do szpitala, zrobi mi kompletny przegląd badań.
Pouczyl oczywiście że do 12 tc to wsio może się zdarzyć ale póki co wygląda to obiecująco.
Gratulacje! Świetne wieściHej dziewczyny.
6+2
Zapytam lekarza, ale u mnie na wątku dziewczyny mówią, że to całkiem normalne przy rozciąganiu więc się uspokoiłam u mnie 20 tc w czwartek połówkowe i dopytam lekarzaWłaśnie weszłam na forum żeby o to samo zapytać. Też jakieś ciągnięcie na brzuchu czuję a kłucie w jajnikach to już wcześniej nawet. Mam nadzieję że to normalne? Wizyta dopiero za 3 tygodnie
Jeśli chodzi o śluz to też tak samo mam jak ty.
Jutro kończę 19tc, a ty w którym jesteś?