reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

No to taki sam mit jak to ze corka urode odbiera itp. Kazda ciaza inna.. Z Julka nialam zgagi i byla wlochata.. Nie wiem jak Filip... Za to bratowa kazda ciaze zgaga a rodzila łysolki.
Mi w pierwszym trymestrze urodę zabrał syn [emoji23] słodycze też podobno na córkę, a ja noszę pod sercem synka, seks przed owu i co i synek [emoji14] też myślę, że reguły nie ma ;)

reklama
Wspolczuje kochana [emoji58]

No i trzymam kciuki za wizyty [emoji110][emoji110]

Pokaz co ci tam rosnie [emoji14][emoji7]

My z imieniem nie mielismy jakos wielkiego problemu - chociaz ja bylam tak na 100% za Daria...no ale tz absolutnie sie nie zgodzil..
Wpadlo mi do glowy tez Dagmara i tu pelna zgoda nasza [emoji6] i tak zostało [emoji14] bedzie Dagmara Antonina [emoji7]
Gdyby byl chlopiec to by bylo ciezko bo co mi sie podobalo to tz nie [emoji85] a ja mialam swoja listę z ktorych mogl wybierac : Albert, Eryk, Norbert, Hubert, Dawid, Dariusz, Marek[emoji6]
Na szczęście jest dziewczynka i po problemie [emoji14]
U nas brak pomysłów na imię :) taki maluch na razie ;) nie ma mi kto zdjęć robić haha mąż jak mi wczoraj zrobił to nie nadaje się na upublicznienie [emoji23]
IMG_20190316_193739522.jpeg

Ja nigdy nie miałam stelaża. Stawiałam na krzesłach i tyle. A potem jak małe nauczyło sie chlapać bardziej nogami to przenieśliśmy wanienkę do dużej wanny w łazience.

U nas brak pomysłów na imię :) taki maluch na razie ;) nie ma mi kto zdjęć robić haha mąż jak mi wczoraj zrobił to nie nadaje się na upublicznienie [emoji23]Zobacz załącznik 952651
Musisz robic w lustrze fotki [emoji14]
Ikea ? :)
Ja się zastanawiam nad stelażem do wanienki potrzebny czy nie potrzebny ? [emoji848]
Wedlug mnie albo stelaz albo ogolnie komoda kapielowa(taka mam) to konieczność bo inaczej kregoslup moze dostac ostro...[emoji58]

U mnie 15 dni do terminu :o . Czuje sie juz jak wrak. Strach powoduje, ze chcialabym to miec nagle i za soba. Wczoraj mialam ktg i badanie i inny lekarz stwierdził, ze rozwarcia nie ma. Wiec ja juz nie wiem... Jutro kazala przyjsc znowu zrobi usg.
Kaszel mnie dusi, pluca pieka. Smaruje sie amolem. Tylko to mi pomaga

U mnie 15 dni do terminu :o . Czuje sie juz jak wrak. Strach powoduje, ze chcialabym to miec nagle i za soba. Wczoraj mialam ktg i badanie i inny lekarz stwierdził, ze rozwarcia nie ma. Wiec ja juz nie wiem... Jutro kazala przyjsc znowu zrobi usg.
Kaszel mnie dusi, pluca pieka. Smaruje sie amolem. Tylko to mi pomaga

A wcześniej miałaś rozwarcie na ile? Dwa palce?

Ja sie tylko modlę by zaczęło sie jak z Tomkiem. Spokojnie w domu i w ciagu 24h młody był na świecie. Nie chce przenosić jak starszego.

Ikea ? :)
Ja się zastanawiam nad stelażem do wanienki potrzebny czy nie potrzebny ? [emoji848]
Tak ikea. mi stelaz sie nie przyda i ja to wiem takze to zalezy kto jak woli... ja wanienke i tak bede trzymac w brodziku i tam kapac malucha ... a poprostu zanim do brodzika naleje wody miną wieki a wanienka jest naprawde malutka.

Ja po wizycie. Doktorek dziś mnie nie badal ginekologicznie.
Na kolejną wizyte mam przyjsc z KTG.. takze najpierw mam isc na oddzial a potem zejsc na dol z wynikiem na wizyte.
I znów się stresuję.. po ostatnim pomiarze ta waga zrobila sie juz taka mniej agresywna i juz mniej wyprzedzal.. teraz glowka zas o 2 tyg w przod i brzuszek o 3tyg... Ogolnie wagę wg USG mamy już 3278g..
pan doktor stwierdzil ze dobrze by bylo jakby córki nie przegonił.. ciekawe czy posłucha.

Tak ikea. mi stelaz sie nie przyda i ja to wiem takze to zalezy kto jak woli... ja wanienke i tak bede trzymac w brodziku i tam kapac malucha ... a poprostu zanim do brodzika naleje wody miną wieki a wanienka jest naprawde malutka.

Ja po wizycie. Doktorek dziś mnie nie badal ginekologicznie.
Na kolejną wizyte mam przyjsc z KTG.. takze najpierw mam isc na oddzial a potem zejsc na dol z wynikiem na wizyte.
I znów się stresuję.. po ostatnim pomiarze ta waga zrobila sie juz taka mniej agresywna i juz mniej wyprzedzal.. teraz glowka zas o 2 tyg w przod i brzuszek o 3tyg... Ogolnie wagę wg USG mamy już 3278g..
pan doktor stwierdzil ze dobrze by bylo jakby córki nie przegonił.. ciekawe czy posłucha.

Coś mówił o ewentualnym wcześniejszym porodzie?

reklama
Coś mówił o ewentualnym wcześniejszym porodzie?
no własnie nie.. on chce obserwowac mnie narazie i zobaczyc zapis KTg na kolejnej wizycie i wtedy bedziemy decydowac co dalej.. zrobi mi usg zobaczy pomiary.. ogolnie nie lubia indukowac porodu z takich wzgledow..
u mnie i cukier sie uspokoil, cisnienie bez zarzutu.. ale wiem ze da sie nacisk na nim wywrzec wiec na kolejnej w 37tc juz nie ma zmiluj.
w ogole wali mi po imieniu :p

Do góry