reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Dziewczyny dostałam dziś skierowanie od rodzinnego do endokrynologa, jak dzownilam do endokrynolog na NFZ usłyszałam w rejestracji, że mam mieć skierowanie, kartę ciąży i ostatnie badania i tutaj moje pytanie czy na skierowaniu muszę mieć adnotacje pilne albo ciąża ? Mam po prostu skierowanie z adnotacja, że pacjentka zgłosiła się z wynikami TSH itd.
Mysle ze to co masz czyli normalne skierowanie, karta ciazy i wyniki wystarcza [emoji57]
Podali ci ajkis sensowny termin ?

reklama
natasza trzymam mocno kciuki za was! Czekam na wiesci ze juz sie przytulać ze swoją księżniczką [emoji4] powodzenia

Ja w drugiej ciąży miałam skierowanie do szpitala w d iu terminu. Jestem po cc i tak mi zalecił ginekolog. A w szpitalu zrobili duże oczy po co przyszłam bez akcji. Ale itak syn się urodził jeszcze w tym samym dniu [emoji57]

Liczba Maliina i chyba ja po nich, chyba że ktoś jeszcze kogo pominęłam jest wcześniej.

natasza trzymam mocno kciuki za was! Czekam na wiesci ze juz sie przytulać ze swoją księżniczką [emoji4] powodzenia

Ja w drugiej ciąży miałam skierowanie do szpitala w d iu terminu. Jestem po cc i tak mi zalecił ginekolog. A w szpitalu zrobili duże oczy po co przyszłam bez akcji. Ale itak syn się urodził jeszcze w tym samym dniu [emoji57]

Liczba Maliina i chyba ja po nich, chyba że ktoś jeszcze kogo pominęłam jest wcześniej.
Jeszcze chyba Zmijka podobnie jak ty ma tp [emoji6]

Ale to brzmi troche przerażająco[emoji33] bo niedługo po was i ja...[emoji33] ja nie chce. ![emoji85]

Malina współczuję kochana, a tu jeszcze przed tobą z dwa tyg jak nic. Pamiętam jak to sikanie może dobić, na końcówce chodziłam co 15-20min do łazienki.
Może poród sam ssie wcześnie zacznie, malutki już pewnie z 3kg już waży więc jak będzie gotowy to wyjdzie. Ciśnienie mierzysz sobie?
Na poprzednia wizyte mierzylam 3x dziennie i zapisywalam w zeszycie ale cisnienie i wyniki nerkowe ok wiec mam sobie mierzyc dalej raz dziennie. Nie wiem ile wazy maly. Na ostatniej w 33+1 mial 2635g. Mam nadzieje ze tak 200g na 2 tyg max nie więcej.. Ostatnim razem przybral 250g.

Współczuję opuchlizny, ja mam dłonie i stopy jak poduszki czasem. Nie odzywałam się ostatnio bo denerwuje mnie czekanie, dziś na KTG jestem i wizycie u mojej gin, w czwartek w przychodni przyszpitalnej, jeśli nie urodzę do tego czasu to w niedzielę na wywolanie, 15 dni po tp! No chyba że moja gin coś mi zaproponuje wcześniej (pracuje w tym szpitalu) ale wątpię.
Rozumiem, że zaraz się szykuje @liczba a potem Ty @Maliina ?
O biedna to tez sie niezle nameczysz!! Ja rodzilam 9dni po terminie corke tez z wywolania. Obys szybciej zaczęła rodzic tego Ci życzę. A z tymi poduszkami to mam podobnie... Tak mi puchna ze srodstopie az na palcach sie rozlewa.. Koszmar jak nigdy.

Zależy kogo zapytac, ostatni lekarz mówił że tp+10 dni.
Na badaniu odeszły mi zielonkawe wody, nie mam skurczy, siedzę w kolejce na IP, trzymajcie kciuki!
Oooo to juz ruszyło. Zielonkawe wody to muszą szybko was rozwiazac.. Dzidzia bedzie od razu kapana.. I pilnuj oczek. Moja mała po takich wodach miala bardzo silne zapalenie spojowek.
Powodzenia

A ja wam zazdroszczę że już za chwilę się rozpakujecie, my jeszcze musimy trochę poczekać do tego sierpnia/wrzesnia. Mi się okropnie dłuży czas, może jak będę czuć już cały czas ruchy a nie jak teraz od czasu do czasu to będzie lepiej bo może trochę się uspokoję [emoji6]
Strasznie mnie dzisiaj męczy zgaga, wogole wszystko mi dokucza, kręgosłup w górnym odcinku, piersi, katar wrrrrr.
Od dwóch tygodni mam ciśnieniomierz i wogole jestem przeogromnie zdziwiona bo moje ciśnienie jest niskie [emoji50] od kilku lat takiego nie miałam. Teraz co mierze to 113-116/80 i puls ok 90. Albo ciąża albo te l4 mi służy [emoji23]

Ostatnia edycja:
reklama
A ja wam zazdroszczę że już za chwilę się rozpakujecie, my jeszcze musimy trochę poczekać do tego sierpnia/wrzesnia. Mi się okropnie dłuży czas, może jak będę czuć już cały czas ruchy a nie jak teraz od czasu do czasu to będzie lepiej bo może trochę się uspokoję [emoji6]
Strasznie mnie dzisiaj męczy zgaga, wogole wszystko mi dokucza, kręgosłup w górnym odcinku, piersi, katar wrrrrr.
Od dwóch tygodni mam ciśnieniomierz i wogole jestem przeogromnie zdziwiona bo moje ciśnienie jest niskie [emoji50] od kilku lat takiego nie miałam 113-116/80 i puls ok 90. Albo ciąża albo te l4 mi służy [emoji23]
Chciałabym miec takie ciśnienie. Ja mam średnio 95/58-60. Obijetnie czy ciąża, czy nie. Moj lekarz taką panikę siał zawsze [emoji14] a raz jak miałam 105/60 to zapytał co mnie tak zdenerwowało haha;)

Do góry