reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja na szczęście będę mieszkać od teściowej daleko. Ach serce mnie tylko boli. Najgorsze że mój mąż przez nią cierpi. Zamiast się cieszyć z ciąży to płacze i się cała aż trzese z nerwow. Idę 14 do ginekologa i boję się że nie zobaczy serduszka bo te nerwy tak wpłynęły że coś nie tak z dzidzia Będzie;(

Unikaj jej i tyle. Niech tylko maz sobie z nia rozmawia, bo bedziesz sobie pol ciazy wmawiac, ze kolejna klotnia zaszkodzilas dziecku. Poczatek jest najwazniejszy wiec nie widze sensu rozmawiac z ludzmi ktorzy doprowadzaja nas do takiego stanu.

reklama
Wiecie co jestem normalnie załamana chodzę do Endo prywatnie płacę za wizytę 200 zł i pierwszy trymestr TSH poniżej normy, ale ok bo ta beta rosła więc sztucznie zaniżala później się w 13 tyg uregulowało, kazała powtórzyć dopiero w maju, ale za waszą namową powtórzyłam wszystko teraz i mam ponad 5 no załamana jestem !!!
Miała tak któraś z Was ?
Screenshot_20190308-204652.jpeg

Wiecie co jestem normalnie załamana chodzę do Endo prywatnie płacę za wizytę 200 zł i pierwszy trymestr TSH poniżej normy, ale ok bo ta beta rosła więc sztucznie zaniżala później się w 13 tyg uregulowało, kazała powtórzyć dopiero w maju, ale za waszą namową powtórzyłam wszystko teraz i mam ponad 5 no załamana jestem !!!
Miała tak któraś z Was ?Zobacz załącznik 949960
Bierzesz euthyrox lub letrox? Beta w ciązy powinna wynosić max 3, moj endo mowil, ze najlepiej jesli będzie w okolicach 1.5.

Moj mówi, że do 2.5.
Paulinka nie martw się może powinnaś zwiększyc dawke leku ? Nawet sama
Nie biorę leków od połowy listopada kiedy to po Eut*hyrox 25 spadło mi poniżej normy kazała odstawić, pierwszy trymestr ciągle poniżej normy, w 13 tyg 1,57 ale stwierdziła, że leków nie potrzebuje jeśli już się uregulowało i kazała powtórzyć w maju, gdyby nie wy to bym powtórzyła w tym maju, ale poszłam dzisiaj i dobrze zrobiłam
Pisałam do tej głupiej baby (endo) i każe od jutra wdrożyć po 2 tab tej 25-tki

Paulina na mój chłopski rozum raczej nie powinno tym bardziej że szybko wylapalas ten wysoki wynik. Pomyśl że kobiety tylko raz w ciąży robią TSH i jeśli wynik jest prawidłowy to nie powtarzają.
Ja wczoraj robiłam TSH i wyszło mi 0,366 gdzie norma zaczyna się od 0,350. Złapałam się w przedziale. Ale znów toxo igg wyszlo 24,40 a IGm nie mam zrobionych. Nie wiem czy na skierowaniu nie było, czy w laboratorium zapomnieli zrobić [emoji848]

reklama
Unikaj jej i tyle. Niech tylko maz sobie z nia rozmawia, bo bedziesz sobie pol ciazy wmawiac, ze kolejna klotnia zaszkodzilas dziecku. Poczatek jest najwazniejszy wiec nie widze sensu rozmawiac z ludzmi ktorzy doprowadzaja nas do takiego stanu.
Masz rację kochana. Ja głupia chciałam wyciągnąć biala flagę. Za dobre mam serce. Zawsze w życiu za to dostawałam po dupie. Wiecie co mi powiedziała dzisiaj? Że jak będę już po usg że mam dzwonić do niej. A jak się okaże jakieś chore to ona nazbiera pieniądze na zabieg. Myślałam, że się przeslyszalam. Za przeproszeniem co za głupia pi**A... nie ujme tego inaczej. To jest matka? To jest osoba wierzaca? Nosz kur.. . Myślałam, że jej serce wyrwa naprawde. Ale to ona moje wyrwala i podeptala w tamtej chwili.... mąż akurat wyszedł po coś do auta...

Do góry