reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja na nfz ze wzgledu na darmowe badania i prywatnie. Na nfz sa 3 usg przez cala ciaze
U mojego co miesiąc jest USG akurat. Nie wiem od czego to zależy. Wiem tylko tyle, że jest bardzo dokładnym lekarzem, dba o każdy szczegół. Koleżanka już drugą ciążę u niego prowadzi to mi mówi wszystko co i jak. :)

reklama
To nawet nie było celowo, bo ja zarejestrowałam się zaraz jak otrzymałam wyniki hormonów w 21dc jeszcze wtedy nie wiedziałam o ciąży. ;) Domyślałam się po wyniku progesteronu i estradiolu ale mówię sobie, pewnie się wkręcam no a główny cel wizyty to ta moja prolaktyna, która była wysoka a teraz już w normie. W sumie jestem po pozamacicznej więc tak szybka wizyta jak najbardziej trafna, bo w razie jakby było coś nie tak to można działać szybciej, farmakologicznie. Bo moja ciąża pozamaciczna zakończyła się w 10tc pękniętym jajowodem i krwotokiem wewnętrznym.
Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo tym razem bez problemow ;-) zycze Ci zebys wynudziła sie calą ciaze!;-) strasznie Wam kibicowałam ;-)
A kochana.. Wy juz po slubie? Bo pamietam ze sukienke buty i bukiet wybieralas ale do dat pamieci nie mam :d

Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo tym razem bez problemow ;-) zycze Ci zebys wynudziła sie calą ciaze!;-) strasznie Wam kibicowałam ;-)
A kochana.. Wy juz po slubie? Bo pamietam ze sukienke buty i bukiet wybieralas ale do dat pamieci nie mam :d
Tak już po ślubie, 31 sierpnia się odbył. :)

Moj lekarz od pierwszej ciazy smial sie jak sie pomyli z plcia to przemaluje mi osobiscie pokoik [emoji23]

Liczba zalezy na jaki szpital trafisz i obys trafila jak najlepiej, bo ciaza i porod to taki niesamowity czas, a jakis burak czy niekompetentna położna może to wszystko odwrócić o 180 stopni.

Dlatego wlasnie chodze do tej kobiety. Jest prawie kazdego dnia w szpitalu i za kase stoi przy lozku :/.. inny szpital godzina drogi stad wiec maly wybor.

Ja się trochę koni boję [emoji33]
Tzn wiem że koń celowo człowiekowi krzywdy nie zrobi ale chyba mam tą niepewność przez ich spore gabaryty

U nas kilka dni temu byl wypadek. Dziewczyna skakala przez przeszkode, kon zahaczyl kopytem, zrzucil ja i przewrocil sie na nia. Nic sie takiego nie stalo, tzn twarz byla cala opuchnięta ale ogolnie ok.

Liczba ja nie mam tu tez wyboru, ale tu jest inny standard, wiec jestem w dobrej mysli. Przypadkowo moim lekarzem prowadzącym jest wlascicielka kliniki w ktorej tez bede rodzic. Zobaczymy co to bedzie.

Ejjj! Mam córkę i syna (synek nowy :p), udało sie za 26 cyklem (1 cykl po przerwie na post Dąbrowskiej). Młody urodzony 27-08-2018 ;)

Fajnie, że jest ten wątek :)

U mnie owulka mogła być już w 10-11dc więc jestem spokojna, na pewno była max do 14dc. :)
Ja tak miałam szybko owulacje więc termin porodu 8 dni wcześniej bo ciąża tyle starsza bo i szybko zagnieżdżanie. Zresztą pamiętasz. I ja na swoim wypisie że szpitala mam że urodziłam w 35 tc a na wypisie Mai mam że 36tc się urodziła. [emoji33]

reklama
U mojego co miesiąc jest USG akurat. Nie wiem od czego to zależy. Wiem tylko tyle, że jest bardzo dokładnym lekarzem, dba o każdy szczegół. Koleżanka już drugą ciążę u niego prowadzi to mi mówi wszystko co i jak. :)

Wszystko zalezy od podejscia lekarza;-) u mnie na nfz to wlasnie te 3 usg a w innym miejscu szukac mi sie nie chcialo. Chodze prywatnie i mam raz w miesiacu wizyte z usg i moim kochanym fotelem ginekologicznym xD

Do góry