reklama
justjestem
Moderatorka
Maliina oj tak rota to koniecznie! My tez szczepilismy i Marceli przechdzil bardzo lagodnie, a synek sasiadki (antyszczepionkowcy) trafil do szpitala ze skrajnym odwodnieniem, dziecko im lecialo przez rece, tam dodatkowo zalapalo jakiegos wirusa i biedne dziecko lezalo w szpitalu dwa miesiace!
Co do ospy to z tego co pamietam nie jest obowiazkowa w Polsce, jest platna, ale upewnij sie bo moglo sie cos zmienic.
Co do ospy to z tego co pamietam nie jest obowiazkowa w Polsce, jest platna, ale upewnij sie bo moglo sie cos zmienic.
Jestem nie na topie szczepilam 9 lat temu hehe ale na pewno sie tym tematem blizej zajme. Wiem ze bratowa szczepila 7 lat temu corke niedoplatnie bo dziecko z wada serca sie urodziło.
Moja corka tylko raz zle zniosla szczepienie i miala ten poszczepienny nieutulony placz. Wspominam to strasznie! 2 godz placzu ale takiego przerazliwego ze plakalam razem z nia. W przychodni kazali wrocic jeśli placz osiągnie 2godz i nie minie.. Ale minął..
Moja corka tylko raz zle zniosla szczepienie i miala ten poszczepienny nieutulony placz. Wspominam to strasznie! 2 godz placzu ale takiego przerazliwego ze plakalam razem z nia. W przychodni kazali wrocic jeśli placz osiągnie 2godz i nie minie.. Ale minął..
Tak teraz już pneumo dla wszystkich dzieci darmowePneumo tez mielismy darmowe (dwa lata temu byly platne) teraz jeszcze tu na meningo go zaszczepie
Kochana ospa jest płatna Dość sporo. Nieobowiązkowa.Ja tez planuje szczepić na pneumokoki, meningokoki i rotawirusa. A jak jest z ospa? Ona wciaz jest nieobowiązkowa?
Jeśli dziecko chodzi do żłobka to wtedy możesz dobrowolnie zaszczepić nieodpłatnie
To jest szczepienie dwudawkowe
justjestem
Moderatorka
Maliina i nas nie bylo zadnych reakcji poszczepiennych a szczepilam na wszystko, bo moj synek tez z wada serca, bardziej byl zagrozony jakakolwiek choroba, niz szczepieniem. Drugiego maluszka na pewno tez zaszczepie na wszystko jesli bedzie to mozliwe.
A ten placz to po szczepieniu na pewno, nie kolka? Dobrze ze minal i nic wiecej sie nie dzialo.
Kurcze, mam w domu mysz. Nie chce jej zabijac, a zlapac sie nie da. Juz kilka razy pokruszylam ser i siedzialam z kartonem zeby ja zlapac, ser zjadla a ja ani razu jej nie zlapalam. Jakies pomysly?
A ten placz to po szczepieniu na pewno, nie kolka? Dobrze ze minal i nic wiecej sie nie dzialo.
Kurcze, mam w domu mysz. Nie chce jej zabijac, a zlapac sie nie da. Juz kilka razy pokruszylam ser i siedzialam z kartonem zeby ja zlapac, ser zjadla a ja ani razu jej nie zlapalam. Jakies pomysly?
aga6
Fanka BB :)
@Migdalove musi byc dobrze te lekkie bóle takie okresowe mialam w 1 ciąży i teraz również ale wiadomo na początku to najgorsze myśli przychodza do głowy, tez się tak oralam @aga6 a u Ciebie jak tam? Jak sie czujesz?
Dziekuje, całkiem znośnie czasem bol pleców i piersi dokucza ale w porownaniu z tym co bylo na poczatku jest super ;-) dzis zaczelam 19tc;-) aaa i chłopca się spodziewam a w domu mam juz dziewuszkę a Ty jak tam?
Kota weź [emoji23] nawet niełownego. Sam zapach kota już najprawdopodobniej mysz wystraszy i sama się z domu wyniesie. A Wy zyskacie nowego, puszystego członka rodziny [emoji173]️Maliina i nas nie bylo zadnych reakcji poszczepiennych a szczepilam na wszystko, bo moj synek tez z wada serca, bardziej byl zagrozony jakakolwiek choroba, niz szczepieniem. Drugiego maluszka na pewno tez zaszczepie na wszystko jesli bedzie to mozliwe.
Załączniki
My np ani jednej muchy, pająka, komara w domu nie mamy mimo że jest niewychodzaca to wszystko zezre [emoji23] żeby miała pol dnia za Mucha biegać to jej nie odpuści [emoji23]Kota weź [emoji23] nawet niełownego. Sam zapach kota już najprawdopodobniej mysz wystraszy i sama się z domu wyniesie. A Wy zyskacie nowego, puszystego członka rodziny [emoji173]️Zobacz załącznik 900815Zobacz załącznik 900816
reklama
Nie mielismy kolek. To byl poszczepienny placz. Dziecko bylo zdrowe wszystko byulo wporzadku. Po podaniu szczepienia odczekalysmy 10min zanim wyszlysmy i zdazyl M odwiezc nas do domu. Wrocil do pracy a ja zaczelam sprzatac. Jakies 2 godz minęły od szczepienia i sie zaczelo. Dziewczyny serio dziecko w roznych dolegliwosciach placze inaczej.. Ten placz byl inny! Nie zycze nikomu doświadczyć ale to byl wrzask ciagly jakby ze skory obdzierali i nawet na 1sek nie zlagodnial. I tak cale 2 godz. Pozniej po kazdym szczepieniu podawalam czopki viburcol ktore pozniej staly sie czopkami na recepte. Ale ten nop zdarzyl sie nam tylko raz.