reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Ile kosztują ? :) Ja myślę o tym Prenatalu tylko mają dużo żelaza i boje się że zaraz nie będę mogła z WC skorzystać :p
Ja je wybrałam czytając ta analiza pana tabelki. Nie chciałam brać zestawy zbędnych witamin. Tylko same zalecane czyli kwas foliowy, żelazo, jod, dha i cos tam jeszcze piate bylo, ale teraz mam pustkę w głowie. Jest tam zalecana dawka dla ciezarnej każdego składnika z wymienionych oraz te dha. A większość tego nie ma. Kosztuja między 70-90 zł zależnie od miejsca zakupu jak ze wszystkim. Ja najtaniej kupiłam za 72zl w aptece Zdrowie. Musialabys sobie sprawdzic. To miesięczne opakowanie. Masz tam 30sztuk tabletek plus 60 kapsułek dba po 2 dziennie. Razem 3.

Ja je wybrałam czytając ta analiza pana tabelki. Nie chciałam brać zestawy zbędnych witamin. Tylko same zalecane czyli kwas foliowy, żelazo, jod, dha i cos tam jeszcze piate bylo, ale teraz mam pustkę w głowie. Jest tam zalecana dawka dla ciezarnej każdego składnika z wymienionych oraz te dha. A większość tego nie ma. Kosztuja między 70-90 zł zależnie od miejsca zakupu jak ze wszystkim. Ja najtaniej kupiłam za 72zl w aptece Zdrowie. Musialabys sobie sprawdzic. To miesięczne opakowanie. Masz tam 30sztuk tabletek plus 60 kapsułek dba po 2 dziennie. Razem 3.
Stówkę za witaminy nie dam szczególnie, że płacę ponad 200 za same leki miesięcznie więc do 50 zł chce coś wybrać :) rzeczywiście ekstra skład ale kurcze cena też ekstra :/

Ja pierwszy antybiotyk ampicyline bralam w 10tc. Pozniej duomox, zinnat gdzies w 27 i dzisiaj 31t znowu zaczynam, bo spedzilam noc na sorze. Zapalenie gardla i boje sie tej świńskiej grypy, bo jest epidemia.
Moja Jula 4 dni w szkole po feriach i juz dzis nie poszla. Wczoraj wszystko ją bolalo i miala stan podgoraczkowy. Na noc byla juz goraczka.. Zajrzalam w gardlo i migdaly juz powiekszone i czerwone. Dzis rano ma juz wybroczyny w calym gardle. Takze jakas anginka nam sie przyplatala a ja wstalam dzis juz tez z bolem gardla. Mam nadzieję ze obedzie sie bez lekarza. W tej ciazy udalo mi sie zadnego antybiotyku nie brac.

Cześć Wam :) polećcie jakieś witaminy na drugi trymestr :) rozważam pomiędzy Prenatal Duo, a MamaDHA Premium :) aktualnie biorę Prenatal Uno :)
Ja biorę prebatal duo ale wlasnie czesto go odstawiam bo mam zaparcxia.. Ale anemia juz jest niestety i teraz to w ogole zelaza musze brac do konca ciazy..
Czyli możesz już rodzić i stan alarmowy podwyższony ;)

Właśnie szukam witamin, 8lat temu brałam prenatal, 6lat temu femibion, teraz myślałam właśnie nad tymi prenatal uno.

Mi dzisiaj wyskoczyło wielkie zimno na ustach :/ efekt przeziębienia. Smaruje to to maścią cynkową. Mam jeszcze heparex maść na opryszczkę ale nie mam pojęcia czy można w ciąży
Mozna smarowac masciami jakich uzywalo sie przed ciaza. Tylko nie brac tych tabletek co sa do polykania.
Mama ginekolog fajnie to opisala. Mialam w ciąży juz 4 opryszczki i na kazda stosowalam zovirax duo.

Moja Jula 4 dni w szkole po feriach i juz dzis nie poszla. Wczoraj wszystko ją bolalo i miala stan podgoraczkowy. Na noc byla juz goraczka.. Zajrzalam w gardlo i migdaly juz powiekszone i czerwone. Dzis rano ma juz wybroczyny w calym gardle. Takze jakas anginka nam sie przyplatala a ja wstalam dzis juz tez z bolem gardla. Mam nadzieję ze obedzie sie bez lekarza. W tej ciazy udalo mi sie zadnego antybiotyku nie brac.

Ja dalej wymioty, biegunka... Crp tam bylo juz 70. Dzisiaj bylam powtorzyc badania i zobaczymy. Nie wiem czy do lekarza czy czekac, zwariuje mowie Ci

Kochane, my już jesteśmy razem pod drugiej stronie brzuszka :) Mały Leon przyszedł na świat 30.01. O godzinie 16:49. 2790g 48cm :) urodził się równo w 37 tc, po tym jak dwa dni wcześniej odeszły mi wody. Poród miałam ciężki pomimo zzo. Ostatecznie urodziłam sn, z pomocą vacuum... na szczęście oboje jesteśmy zdrowi i czujemy się dobrze.
Dzisiaj prawdopodobnie wychodzimy do domu :)

reklama
Liczba no to nie ciekawie !
Ja czuję się dużo lepiej no ale kaszel nie odpuszcza. Pije chyba z 10 herbat dziennie do tego woda.
Moja mloda też z gilami w domu zostala.
Mallina oby nic wiecej ci nie bylo

Do góry