reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Ile kosztują ? :) Ja myślę o tym Prenatalu tylko mają dużo żelaza i boje się że zaraz nie będę mogła z WC skorzystać :p
Ja je wybrałam czytając ta analiza pana tabelki. Nie chciałam brać zestawy zbędnych witamin. Tylko same zalecane czyli kwas foliowy, żelazo, jod, dha i cos tam jeszcze piate bylo, ale teraz mam pustkę w głowie. Jest tam zalecana dawka dla ciezarnej każdego składnika z wymienionych oraz te dha. A większość tego nie ma. Kosztuja między 70-90 zł zależnie od miejsca zakupu jak ze wszystkim. Ja najtaniej kupiłam za 72zl w aptece Zdrowie. Musialabys sobie sprawdzic. To miesięczne opakowanie. Masz tam 30sztuk tabletek plus 60 kapsułek dba po 2 dziennie. Razem 3.

Ja je wybrałam czytając ta analiza pana tabelki. Nie chciałam brać zestawy zbędnych witamin. Tylko same zalecane czyli kwas foliowy, żelazo, jod, dha i cos tam jeszcze piate bylo, ale teraz mam pustkę w głowie. Jest tam zalecana dawka dla ciezarnej każdego składnika z wymienionych oraz te dha. A większość tego nie ma. Kosztuja między 70-90 zł zależnie od miejsca zakupu jak ze wszystkim. Ja najtaniej kupiłam za 72zl w aptece Zdrowie. Musialabys sobie sprawdzic. To miesięczne opakowanie. Masz tam 30sztuk tabletek plus 60 kapsułek dba po 2 dziennie. Razem 3.
Stówkę za witaminy nie dam szczególnie, że płacę ponad 200 za same leki miesięcznie więc do 50 zł chce coś wybrać :) rzeczywiście ekstra skład ale kurcze cena też ekstra :/

Ja pierwszy antybiotyk ampicyline bralam w 10tc. Pozniej duomox, zinnat gdzies w 27 i dzisiaj 31t znowu zaczynam, bo spedzilam noc na sorze. Zapalenie gardla i boje sie tej świńskiej grypy, bo jest epidemia.
Moja Jula 4 dni w szkole po feriach i juz dzis nie poszla. Wczoraj wszystko ją bolalo i miala stan podgoraczkowy. Na noc byla juz goraczka.. Zajrzalam w gardlo i migdaly juz powiekszone i czerwone. Dzis rano ma juz wybroczyny w calym gardle. Takze jakas anginka nam sie przyplatala a ja wstalam dzis juz tez z bolem gardla. Mam nadzieję ze obedzie sie bez lekarza. W tej ciazy udalo mi sie zadnego antybiotyku nie brac.

Cześć Wam :) polećcie jakieś witaminy na drugi trymestr :) rozważam pomiędzy Prenatal Duo, a MamaDHA Premium :) aktualnie biorę Prenatal Uno :)
Ja biorę prebatal duo ale wlasnie czesto go odstawiam bo mam zaparcxia.. Ale anemia juz jest niestety i teraz to w ogole zelaza musze brac do konca ciazy..
Czyli możesz już rodzić i stan alarmowy podwyższony ;)

Właśnie szukam witamin, 8lat temu brałam prenatal, 6lat temu femibion, teraz myślałam właśnie nad tymi prenatal uno.

Mi dzisiaj wyskoczyło wielkie zimno na ustach :/ efekt przeziębienia. Smaruje to to maścią cynkową. Mam jeszcze heparex maść na opryszczkę ale nie mam pojęcia czy można w ciąży
Mozna smarowac masciami jakich uzywalo sie przed ciaza. Tylko nie brac tych tabletek co sa do polykania.
Mama ginekolog fajnie to opisala. Mialam w ciąży juz 4 opryszczki i na kazda stosowalam zovirax duo.

Moja Jula 4 dni w szkole po feriach i juz dzis nie poszla. Wczoraj wszystko ją bolalo i miala stan podgoraczkowy. Na noc byla juz goraczka.. Zajrzalam w gardlo i migdaly juz powiekszone i czerwone. Dzis rano ma juz wybroczyny w calym gardle. Takze jakas anginka nam sie przyplatala a ja wstalam dzis juz tez z bolem gardla. Mam nadzieję ze obedzie sie bez lekarza. W tej ciazy udalo mi sie zadnego antybiotyku nie brac.

Ja dalej wymioty, biegunka... Crp tam bylo juz 70. Dzisiaj bylam powtorzyc badania i zobaczymy. Nie wiem czy do lekarza czy czekac, zwariuje mowie Ci

Kochane, my już jesteśmy razem pod drugiej stronie brzuszka :) Mały Leon przyszedł na świat 30.01. O godzinie 16:49. 2790g 48cm :) urodził się równo w 37 tc, po tym jak dwa dni wcześniej odeszły mi wody. Poród miałam ciężki pomimo zzo. Ostatecznie urodziłam sn, z pomocą vacuum... na szczęście oboje jesteśmy zdrowi i czujemy się dobrze.
Dzisiaj prawdopodobnie wychodzimy do domu :)

reklama
Liczba no to nie ciekawie !
Ja czuję się dużo lepiej no ale kaszel nie odpuszcza. Pije chyba z 10 herbat dziennie do tego woda.
Moja mloda też z gilami w domu zostala.
Mallina oby nic wiecej ci nie bylo

Do góry