reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ale słodko [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Brawo! U nas pojedyncze kroczki się pojawiają, ale jest bardzo ostrozna, więc pewnie to jeszcze trochę potrwa.
A za tydzień świętujemy roczek [emoji3060][emoji3060][emoji3060]Zobacz załącznik 1129449Zobacz załącznik 1129451
Jeju juz rok! Niedowierzanie. Sliczna pyzunia. Sa dzieci odwazniejsze i te bardziej ostroznie. Ja doświadczyłam dwoch typow.. Jula to byl istny tajfun.. chodziła od 10.5 miesiąca bez wiekszych upadków i drobnych kroczkow.. wstała i poszla.. a Fifi chodził przy meblach od 7mca.. ale tylko mocno trzymajac sie.. samodzielnie stal bez trzymania jakos kolo 11mca a pierwsze samodzielne kroki w 13 mcu.

reklama
Cześć ciocie! :) Udało się pobrać mocz, badanie ogólne czyste więc to zapewne wina pobierania do woreczka, ale czekamy jeszcze na posiew :)
Odzwyczajamy się od smoczka i pierwsza doba za nami [emoji120] nawet za bardzo nie tęskni ;)
Wrzucam zdjęcie z dziś :))
Ps pasy luźne bo na postoju ;)
My sobie w koncu powoli rośniemy. Dzidzia caly czas wyprzedza o tydzień więc w sumie wchodzimy już w piąty miesiąc :) Płeć niestety poznamy dopiero przy połówkowych lub kilka dni wcześniej bo coś małe nie chciało sie dalej ujawnić, na ostatnim usg skulone i wciśnięte dupką w jakiś kąt [emoji28]

P. S. Pozostałe mamuśki-ciężarówki, pokażcie się i piszcie jak tam u Was?
Piękny brzuszek, mi dziś doszły wywołane zdjęcia i wzięłam też kilka brzuszkowych to aż łezka w oku się zakręciła jak je zobaczyłam [emoji3531]
Przypomnij mi na kiedy masz termin? I kiedy masz połówkowe? :)
Prawda ze siostra na medal??

Świetne rodzeństwo ! :*
W koncu moglam dokonczyc to co zaczelam a czekalam caly czas na ramki.. wiem ze nie sa idealnie prosto.. chcialam na gwozdzik zamiast na taśmę tesse i sie okazalo ze zaczepy w ramkach sa na roznej wysokosci i niestety przechytrzyły mnie.. ciekawe czy malego zainteresują i je ujrzy jak wstanie [emoji23]
Zobacz załącznik 1129153
Masz je nad łóżeczkiem ? Koleżance kiedyś spadły, miała właśnie na taśmę naszczescie nie spadły na młodego więc tylko się wystarczył [emoji85] ja chcę zamówić, ale do Igora pokoju nad komodę :)
Udało mi się złapać jeden z krótszych spacerów [emoji16]
Powoli zaczynamy nową przygodę

Brawo [emoji122][emoji122][emoji122]
Ale słodko [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Brawo! U nas pojedyncze kroczki się pojawiają, ale jest bardzo ostrozna, więc pewnie to jeszcze trochę potrwa.
A za tydzień świętujemy roczek [emoji3060][emoji3060][emoji3060]Zobacz załącznik 1129449Zobacz załącznik 1129451
Ooo i my też za tydzień roczek, ale na samodzielne kroki trochę poczekamy zapewne :)
IMG_20200606_155452164_BURST001.jpeg

@paulina1994 obrazki sa na gwozdzie tylko literka z imieniem na tesse. Dalam jej mnóstwo i kupuje ta czerwona bardzo mocna.. nic mi nigdy na tej tasmie nie spadlo a sama literka jest ze sklejki bardzo lekka.

Super ze mocz udalo sie pobrac i jest wynik ok. Niestety woreczki nie naleza.do sterylnych i jałowych wiec o te wyniki zaklamane nie trudno.

Cześć ciocie! :) Udało się pobrać mocz, badanie ogólne czyste więc to zapewne wina pobierania do woreczka, ale czekamy jeszcze na posiew :)
Odzwyczajamy się od smoczka i pierwsza doba za nami [emoji120] nawet za bardzo nie tęskni ;)
Ps pasy luźne bo na postoju ;)Piękny brzuszek, mi dziś doszły wywołane zdjęcia i wzięłam też kilka brzuszkowych to aż łezka w oku się zakręciła jak je zobaczyłam [emoji3531]
Przypomnij mi na kiedy masz termin? I kiedy masz połówkowe? :)Świetne rodzeństwo ! :*Masz je nad łóżeczkiem ? Koleżance kiedyś spadły, miała właśnie na taśmę naszczescie nie spadły na młodego więc tylko się wystarczył [emoji85] ja chcę zamówić, ale do Igora pokoju nad komodę :)Brawo [emoji122][emoji122][emoji122]Ooo i my też za tydzień roczek, ale na samodzielne kroki trochę poczekamy zapewne :) Zobacz załącznik 1129651

Super chłopak 😍

Początkowo termin wychodził mi jakoś między 18-21 listopada... Ale od prenatalnych male caly czas ciśnie do przodu więc może być to jednak bliżej 12 listopada poki co.
Połówkowe mam 30 czerwca :)

P. S. A dzisiaj upolowalismy wózek 😂 kompletnie nie planowaliśmy tak wcześnie kupować, ale trafiła nam się super okazja na jeden z moich upatrzonych wózków, ze aż żal byłoby nie skorzystać 😛 także wyprawko wariactwo powoli się zaczyna 😂

Super chłopak [emoji7]

Początkowo termin wychodził mi jakoś między 18-21 listopada... Ale od prenatalnych male caly czas ciśnie do przodu więc może być to jednak bliżej 12 listopada poki co.

P. S. A dzisiaj upolowalismy wózek [emoji23] kompletnie nie planowaliśmy tak wcześnie kupować, ale trafiła nam się super okazja na jeden z moich upatrzonych wózków, ze aż żal byłoby nie skorzystać [emoji14] także wyprawko wariactwo powoli się zaczyna [emoji23]
Pochwal się wózkiem! Moja córka też wyprzedzała termin z OM o 2 tygodnie, ostatecznie urodziła się równo w terminie z pierwszego USG, dwa dni przed terminem z OM:) a ja od końca moja czekałam jak na szpilkach[emoji85]

Ps pasy luźne bo na postoju ;)Piękny brzuszek, mi dziś doszły wywołane zdjęcia i wzięłam też kilka brzuszkowych to aż łezka w oku się zakręciła jak je zobaczyłam [emoji3531]
Przypomnij mi na kiedy masz termin? I kiedy masz połówkowe? :)Świetne rodzeństwo ! :*Masz je nad łóżeczkiem ? Koleżance kiedyś spadły, miała właśnie na taśmę naszczescie nie spadły na młodego więc tylko się wystarczył [emoji85] ja chcę zamówić, ale do Igora pokoju nad komodę :)Brawo [emoji122][emoji122][emoji122]Ooo i my też za tydzień roczek, ale na samodzielne kroki trochę poczekamy zapewne :) Zobacz załącznik 1129651
Oo tez się muszę wziąć za odsmoczkowanie, ale jak na razie ratuje nam on życie przy usypianiu

Super chłopak 😍

P. S. A dzisiaj upolowalismy wózek 😂 kompletnie nie planowaliśmy tak wcześnie kupować, ale trafiła nam się super okazja na jeden z moich upatrzonych wózków, ze aż żal byłoby nie skorzystać 😛 także wyprawko wariactwo powoli się zaczyna 😂
Pokaż furę 😁

Oo tez się muszę wziąć za odsmoczkowanie, ale jak na razie ratuje nam on życie przy usypianiu
Czytalam kiedys gdzieś ze dzieci maja silny odruch ssania i nie ma potrzeby im szybko smoczka zabierać.. i jeszcze cos bylo wymienione.. jak odszukam wkleje. Nie ma potrzeby spinania sie z tym.

Pochwal się wózkiem! Moja córka też wyprzedzała termin z OM o 2 tygodnie, ostatecznie urodziła się równo w terminie z pierwszego USG, dwa dni przed terminem z OM:) a ja od końca moja czekałam jak na szpilkach[emoji85]

O czyli wszystko możliwe, muszę się nastawić na cały przedział datowy 12-21.11 jak nie lepiej 😂 bo w ostatnim miesiącu wszystko może się zdarzyć.

reklama

Kupiliśmy używany Jedo Trim Evo, w naprawdę dobrym stanie, zadbany, a daliśmy ledwie 6 stowek 😂 (nie było szans żeby mój S się zgodził na nowy z tych Jedo ktore sobie upatrzylam xD więc krakowskim targiem ;) przynajmniej zostanie więcej kaski na fotelik, adaptery na szczęście dostałam w gratisie).

Załączniki

• IMG_20200606_152842.jpg
    IMG_20200606_152842.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 69
  • IMG_20200606_141316.jpg
    IMG_20200606_141316.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 63
  • IMG_20200606_153209.jpg
    IMG_20200606_153209.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 67
  • IMG_20200606_153136.jpg
    IMG_20200606_153136.jpg