reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie z wątku staraczek. Ale ta jakoś ciężko było mi pisać. Chętnie będę się udzielała. Jestem na majówkach [emoji846]
Za dwa dni mam wizytę po ponad 5 tygodniach i już przebieram nogami, mały stres też jest.
Hej :) ja Cię pamiętam. Też miałam być majówką, ale to była biochemiczna, za to trafiłam do czerwcówek ;)

reklama
@ilonaz Ja miałam być marcówka ale jak widać trafił się jednak maj, z czego się bardzo cieszę. A Ty na którego czerwca masz termin?

@Ann_ oczywiscie ze cie pamiętamy :) powodzenia na wizycie. Czemu az 5 tyg przerwy? Ja mam 4 tyg i doczekac sie nie moge wiecznie. A polowkowe dopiero 28.12 w 24tc

@ilonaz ma TP na 8maja. Mój wymarzony miesiąc bo chłopcy są z końca września początku października [emoji846]

@Malina tak Dług O bo mój ginekolog miał ten tydzień urlop i unosił mnie później. Ja mieszkam w Niemczech. To już moja druga ciąża tutaj i w poprzedniej też gin mnie umawiać co 5-6 tygodni. Musiałam się przyzwyczaić no przy zdrowej ciąży tutaj to norma. Już się nie mogę doczekać jak zobaczę maleństwo [emoji846]

@ilonaz ma TP na 8maja. Mój wymarzony miesiąc bo chłopcy są z końca września początku października [emoji846]

@Malina tak Dług O bo mój ginekolog miał ten tydzień urlop i unosił mnie później. Ja mieszkam w Niemczech. To już moja druga ciąża tutaj i w poprzedniej też gin mnie umawiać co 5-6 tygodni. Musiałam się przyzwyczaić no przy zdrowej ciąży tutaj to norma. Już się nie mogę doczekać jak zobaczę maleństwo [emoji846]
Maj to piękny miesiąc [emoji173] ale z czerwca nie mniej się cieszę [emoji3] w którym tygodniu robicie polowkowe i jakie to są koszta?

Z czerwca też bym się cieszyła, zresztą każdego miesiąca. Ale jednak maj miałam wymarzony dla 3 dziecka. Ja pewnie między 20, a 22 tygodnie. Bo teraz jestem w 16 jak mnie lekarz umówi za 4-5 tygodni to będzie właśnie taki tydzień u mnie.

Ja sie stresu najadlam wczoraj. Nawet nie pisalam bo balam sie nakręcić wolalam szybko isc spac.
Skladalismy z M wczoraj stol bo w koncu po 3tyg dotarł.. No i musielismy lekko przorganizowac pokoj wiec komoda musiala znalezc swoje nowe miejsce. I zeby ją przeniesc wyciagnelismy wszystkie szuflady by bylo lzej. No i ja madra 1 szuflade podnioslam sama a lekka nie byla.. Momentalnie rozbolalo mnie w dole brzucha i dosłownie krocze jakby od wewnatrz cos mi je rozpieralo.. Ani sie schylic ani noge podniesc. Polozylam sie i szybko detektorem szukalam tetna. Na szczescie znalazlam je za pierwszym przylozeniem.. Serduszko bilo miarowo 144/min.. Ale bol byl caly czas. Teraz wstalam i brzuch juz nie boli ale tam na dole jeszcze dyskomfort niewielki pozostal. Durna ze mnie baba.

Hej Dziewczyny. Przepraszam za brak wieści. Już pisze co i jak :
wróciliśmy dość późno we wyorek. Wizyta była dość długa ale mnie uspokoiła bardzo. Normalnie uwielbiam swojego lekarza. Wszystko mi bardzo dokładnie tłumaczył i uspokajał. Róg komory bocznej ma 8,35 wiec się nie powiększył, a nawet minimalnie zmniejszył [emoji846][emoji846] odetchnęłam, i to bardzo. Oczywiście cały czas teraz już co 2 tygodnie wizyty. Na kolejna mam zrobić w związku z tymi rogami w komorach dodatkowe badanie - pakiet TORCH. Często jest to wynikiem jakiegos wirusa. Mam tez od jutra mierzyć 3 razy dziennie ciśnienie i zapisywać jak jakaś babcia w zeszyciku w zwiazku z tym białkiem oraz obserwować czy nie mam problemów z puchnięciem. Przez dwie Nice teraz brałam Monural bo bakterii tez sporo wyszło. Brała może któraś z Was ten lek?

Niestety krążek plus luteina = mega infekcja. I mam brać codziennie na zmianę Macmiror, Nysyvagin i HydroVag.

Malutka wazy 1100. Przepływy w pępowinie w normie. Ilość płynu owodniowego również. Serduszko ładnie biło. Brzuszek tez ok. Kolejna wizyta 29.11 i to będzie juz 3 prenatalne.

@Ann_, oczywiście, ze pamiętamy. Dzisiaj masz wizytę? Trzymam kciuki w takim razie. [emoji846] a maj to cudny miesiąc. Sama jestem z maja i zawsze chciałam rodzic w maju, a wyszedł luty [emoji846][emoji846].

@ilonaz, ja połówkowe robiłam w 18+2 i płaciłam 250 zł, tylne ze ja robie wszystko u mojego lekarza prowadzącego ciąże i takie wstępne połówkowe robił mi 10 dni wcześniej w cenie normalnej wizyty pobniewaz lecieliśmy do Włoch i chciał sprawdzić czy może mnie z czystym sumieniem puścić na wakacje [emoji846]
@Maliina, uważaj na siebie bardziej. I nie dźwigaj już nic. Grywa czytałam, ze nawet jeśli chodzi o zakupy to max 5 kg i bez podnoszenia, dźwigania.

reklama

Piekny masz tp [emoji7] moj mlody ma wtedy urodziny [emoji7]
Ja sie stresu najadlam wczoraj. Nawet nie pisalam bo balam sie nakręcić wolalam szybko isc spac.
Skladalismy z M wczoraj stol bo w koncu po 3tyg dotarł.. No i musielismy lekko przorganizowac pokoj wiec komoda musiala znalezc swoje nowe miejsce. I zeby ją przeniesc wyciagnelismy wszystkie szuflady by bylo lzej. No i ja madra 1 szuflade podnioslam sama a lekka nie byla.. Momentalnie rozbolalo mnie w dole brzucha i dosłownie krocze jakby od wewnatrz cos mi je rozpieralo.. Ani sie schylic ani noge podniesc. Polozylam sie i szybko detektorem szukalam tetna. Na szczescie znalazlam je za pierwszym przylozeniem.. Serduszko bilo miarowo 144/min.. Ale bol byl caly czas. Teraz wstalam i brzuch juz nie boli ale tam na dole jeszcze dyskomfort niewielki pozostal. Durna ze mnie baba.
Jeju, odpocznywaj i nie przemeczaj sie tak [emoji20]
Maj to piękny miesiąc [emoji173] ale z czerwca nie mniej się cieszę [emoji3] w którym tygodniu robicie polowkowe i jakie to są koszta?
Ja bede robic miedzy 18-20tc ale raczej na nfz (jesli znow dostane skierowanie) lub zapisze sie do tego programu "Zdrowa matka i dziecko" [emoji6]

Do góry