reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie z wątku staraczek. Ale ta jakoś ciężko było mi pisać. Chętnie będę się udzielała. Jestem na majówkach [emoji846]
Za dwa dni mam wizytę po ponad 5 tygodniach i już przebieram nogami, mały stres też jest.
Hej :) ja Cię pamiętam. Też miałam być majówką, ale to była biochemiczna, za to trafiłam do czerwcówek ;)

reklama
@ilonaz Ja miałam być marcówka ale jak widać trafił się jednak maj, z czego się bardzo cieszę. A Ty na którego czerwca masz termin?

@Ann_ oczywiscie ze cie pamiętamy :) powodzenia na wizycie. Czemu az 5 tyg przerwy? Ja mam 4 tyg i doczekac sie nie moge wiecznie. A polowkowe dopiero 28.12 w 24tc

@ilonaz ma TP na 8maja. Mój wymarzony miesiąc bo chłopcy są z końca września początku października [emoji846]

@Malina tak Dług O bo mój ginekolog miał ten tydzień urlop i unosił mnie później. Ja mieszkam w Niemczech. To już moja druga ciąża tutaj i w poprzedniej też gin mnie umawiać co 5-6 tygodni. Musiałam się przyzwyczaić no przy zdrowej ciąży tutaj to norma. Już się nie mogę doczekać jak zobaczę maleństwo [emoji846]

@ilonaz ma TP na 8maja. Mój wymarzony miesiąc bo chłopcy są z końca września początku października [emoji846]

@Malina tak Dług O bo mój ginekolog miał ten tydzień urlop i unosił mnie później. Ja mieszkam w Niemczech. To już moja druga ciąża tutaj i w poprzedniej też gin mnie umawiać co 5-6 tygodni. Musiałam się przyzwyczaić no przy zdrowej ciąży tutaj to norma. Już się nie mogę doczekać jak zobaczę maleństwo [emoji846]
Maj to piękny miesiąc [emoji173] ale z czerwca nie mniej się cieszę [emoji3] w którym tygodniu robicie polowkowe i jakie to są koszta?

Z czerwca też bym się cieszyła, zresztą każdego miesiąca. Ale jednak maj miałam wymarzony dla 3 dziecka. Ja pewnie między 20, a 22 tygodnie. Bo teraz jestem w 16 jak mnie lekarz umówi za 4-5 tygodni to będzie właśnie taki tydzień u mnie.

Ja sie stresu najadlam wczoraj. Nawet nie pisalam bo balam sie nakręcić wolalam szybko isc spac.
Skladalismy z M wczoraj stol bo w koncu po 3tyg dotarł.. No i musielismy lekko przorganizowac pokoj wiec komoda musiala znalezc swoje nowe miejsce. I zeby ją przeniesc wyciagnelismy wszystkie szuflady by bylo lzej. No i ja madra 1 szuflade podnioslam sama a lekka nie byla.. Momentalnie rozbolalo mnie w dole brzucha i dosłownie krocze jakby od wewnatrz cos mi je rozpieralo.. Ani sie schylic ani noge podniesc. Polozylam sie i szybko detektorem szukalam tetna. Na szczescie znalazlam je za pierwszym przylozeniem.. Serduszko bilo miarowo 144/min.. Ale bol byl caly czas. Teraz wstalam i brzuch juz nie boli ale tam na dole jeszcze dyskomfort niewielki pozostal. Durna ze mnie baba.

Hej Dziewczyny. Przepraszam za brak wieści. Już pisze co i jak :
wróciliśmy dość późno we wyorek. Wizyta była dość długa ale mnie uspokoiła bardzo. Normalnie uwielbiam swojego lekarza. Wszystko mi bardzo dokładnie tłumaczył i uspokajał. Róg komory bocznej ma 8,35 wiec się nie powiększył, a nawet minimalnie zmniejszył [emoji846][emoji846] odetchnęłam, i to bardzo. Oczywiście cały czas teraz już co 2 tygodnie wizyty. Na kolejna mam zrobić w związku z tymi rogami w komorach dodatkowe badanie - pakiet TORCH. Często jest to wynikiem jakiegos wirusa. Mam tez od jutra mierzyć 3 razy dziennie ciśnienie i zapisywać jak jakaś babcia w zeszyciku w zwiazku z tym białkiem oraz obserwować czy nie mam problemów z puchnięciem. Przez dwie Nice teraz brałam Monural bo bakterii tez sporo wyszło. Brała może któraś z Was ten lek?

Niestety krążek plus luteina = mega infekcja. I mam brać codziennie na zmianę Macmiror, Nysyvagin i HydroVag.

Malutka wazy 1100. Przepływy w pępowinie w normie. Ilość płynu owodniowego również. Serduszko ładnie biło. Brzuszek tez ok. Kolejna wizyta 29.11 i to będzie juz 3 prenatalne.

@Ann_, oczywiście, ze pamiętamy. Dzisiaj masz wizytę? Trzymam kciuki w takim razie. [emoji846] a maj to cudny miesiąc. Sama jestem z maja i zawsze chciałam rodzic w maju, a wyszedł luty [emoji846][emoji846].

@ilonaz, ja połówkowe robiłam w 18+2 i płaciłam 250 zł, tylne ze ja robie wszystko u mojego lekarza prowadzącego ciąże i takie wstępne połówkowe robił mi 10 dni wcześniej w cenie normalnej wizyty pobniewaz lecieliśmy do Włoch i chciał sprawdzić czy może mnie z czystym sumieniem puścić na wakacje [emoji846]
@Maliina, uważaj na siebie bardziej. I nie dźwigaj już nic. Grywa czytałam, ze nawet jeśli chodzi o zakupy to max 5 kg i bez podnoszenia, dźwigania.

reklama

Piekny masz tp [emoji7] moj mlody ma wtedy urodziny [emoji7]
Ja sie stresu najadlam wczoraj. Nawet nie pisalam bo balam sie nakręcić wolalam szybko isc spac.
Skladalismy z M wczoraj stol bo w koncu po 3tyg dotarł.. No i musielismy lekko przorganizowac pokoj wiec komoda musiala znalezc swoje nowe miejsce. I zeby ją przeniesc wyciagnelismy wszystkie szuflady by bylo lzej. No i ja madra 1 szuflade podnioslam sama a lekka nie byla.. Momentalnie rozbolalo mnie w dole brzucha i dosłownie krocze jakby od wewnatrz cos mi je rozpieralo.. Ani sie schylic ani noge podniesc. Polozylam sie i szybko detektorem szukalam tetna. Na szczescie znalazlam je za pierwszym przylozeniem.. Serduszko bilo miarowo 144/min.. Ale bol byl caly czas. Teraz wstalam i brzuch juz nie boli ale tam na dole jeszcze dyskomfort niewielki pozostal. Durna ze mnie baba.
Jeju, odpocznywaj i nie przemeczaj sie tak [emoji20]
Maj to piękny miesiąc [emoji173] ale z czerwca nie mniej się cieszę [emoji3] w którym tygodniu robicie polowkowe i jakie to są koszta?
Ja bede robic miedzy 18-20tc ale raczej na nfz (jesli znow dostane skierowanie) lub zapisze sie do tego programu "Zdrowa matka i dziecko" [emoji6]

Do góry