reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Messi ma autyzm :) I wielu sławnych ludzi. Ale rzeczywiście lekko nie jest.

Tak jak mówię.. w zależności od stopnia nasilenia. U niektórych to nawet ciężko zdiagnozować, albo tak mało objawów występuję, że mowa jest jedynie o spektrum autyzmu, co nie jest czymś bardzo groźnym. Ale są osoby z mocno nasilonymi objawami.. u mnie w poradni na codzień widuje takie dzieciaki.. zachowanie niektórych to poprostu zgroza. Podziwiam rodziców.

autyzm to niestety choroba, ktora dotyka coraz wiecej ludzi, jak tak patrze na brata mojego Tomka, ciezko zdiagnozowac jego chorobe, ale momentami zachowuje sie wlasnie jak by mial autyzm, raz jak by mial chorobe psychiczna, raz jest agresywny, raz zachowuje sie jak dziecko a biedny mowic nie umie, wszystko na gesty, najgorsze jest to, ze potrafi wyleciec z nozem tak wysunietym, ze mozna stracic zycie...i co ma zrobic moja tesciowa? ja ta kobiete podziwiam!

reklama
Luxi-niestety autyzmowi może towarzyszyć dużo innych zaburzeń a ciezko go zdiagnozować bo kazdy człowiek autystyczny jest zupelnie inny,jest kilka cach wspólnych ale zachowania czesto juz inne

Do góry