reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Happymum czy twój brat ma zdiagnozowany autyzm? Czy są też inne zaburzenia?
Bardzo skuteczna w autyzmie jest metoda behawioralna. Miałam kiedyś kontakt z behawiorystką, która pół życia poświęciła na poszukiwanie metody leczenia autyzmu. Kilkanaście lat temu, nie leczyło się go w ogóle. Kobieta założyła pierwszą w Polsce poradnię dla dzieci autystycznych. Nie pamiętam jak się nazywała, bo to już dawno było, ale pamiętam, że była psychologiem i jej córka była chora. Diagnozowała ją w Stanach, bo w Polsce jeszcze tego nie znali i potem postanowiła to przenieść do nas. I ta choroba przestała być wyrokiem. Tu na forum poznałam dziewczyny, które leczyły dzieci behawioralnie i widać było poprawę. Oczywiście to zależy od nasilenia i od tego czy nie ma też innych zaburzeń. Ale nadal jest w Polsce tylko kilka ośrodków, które się tym kompleksowo zajmują.

Skaba-ma stwierdzony i leczony od kiedy mial 2,5roku teraz ma 8lat poprawa jest ogromna ,maly nie potrzebuje juz szkoly specjalnej,wystarczy integracyjna,wiem ze mama probowala roznych metod terapi i leczenia,teraz moglaby leczyc inne dzieci(nie chce tego robić)

Obecnie mam kontakt z dziećmi autystycznymi, ale u nich nie ma innych zaburzeń. I raczej są bardzo spokojne, wycofane. Trudno o kontakt z nimi. W złość wpadają tylko, gdy się im złamie schemat. Niestety wiem że nie mają szans na leczenie.

Skaba-u mniego inaczej ma aspergera i nadpobudliwisc do tego bardzo wysoki irolaz intekigecji.co do lamamnia reguł moj brat ma to samo,zlosvi sie strasznie. Jest o tyle latwiej ze dzięki jego inteligencji wiele zachowan spilecznych udalo.sie "wyuczyć"

Skaba-ma stwierdzony i leczony od kiedy mial 2,5roku teraz ma 8lat poprawa jest ogromna ,maly nie potrzebuje juz szkoly specjalnej,wystarczy integracyjna,wiem ze mama probowala roznych metod terapi i leczenia,teraz moglaby leczyc inne dzieci(nie chce tego robić)
Właśnie to jest najgorsze, że cały ciężar spoczywa na rodzicach! Jeśli dziecko nie trafi na rodzica, który jest sam poszukuje, próbuje i się nie poddaje to ma naprawdę trudno. Piszę to na przykładzie takiej małej mieściny z jakiej ja pochodzę. Potrzebowałam kiedyś pomocy dla córki i przeraziło mnie jak bardzo brakuje wiedzy psychologom. Mam porównanie z krakowskimi ośrodkami akademickimi i to jest przepaść. Podziwiam twoją mamę!

Skaba-u mniego inaczej ma aspergera i nadpobudliwisc do tego bardzo wysoki irolaz intekigecji.co do lamamnia reguł moj brat ma to samo,zlosvi sie strasznie. Jest o tyle latwiej ze dzięki jego inteligencji wiele zachowan spilecznych udalo.sie "wyuczyć"
Miałam pytać o nadpobudliwość. Niesamowicie podziwiam rodziców, którzy potrafią sobie z tym radzić. To jest nadzwyczajnie trudne.

reklama
Do góry