reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Kasiu to dziecko to szatan. W szkole bije kolegów, wyzywa itp. A dostał lanie, bo nazwał mamusie k...a. To wiesz nerwy jej puściły. Tam jest skomplikowana sytuacja. Ja tam raz się wtrąciłam, bo mieli gości i dzieciaki po 22 tak skakały, że myślałam, że mi sufit skoczy. To matka tej sąsiadki aferę na cała wieś zrobiła, że miałam czelnosc im uwagę zwrócić. Ja tam nie chce mieć z nimi nic wspólnego.

reklama
Ja z moim też się kloce, nie ma związków idealnych. Ale to co tam u nich do góry się dzieje to przechodzi ludzkie myślenie. Temu dzieciakowi takie lanie dała, że ręce opadają. Kurczę te cienkie ściany to porażka.

Nie toleruje, nie cierpie bicia slabszych, dzieci przez rodzicow. Jakiegos lania, klapsa czy szturchanca dla mnie to wszystko jedno.
To jest okropne.

To mialas Lux mily poranek :)

Ciagle piszecie o tym kluciu jajnikow na owulacje a ja w zyciu czrgos takiego nie czulam. Chyba, ze na tyle delikatne to bylo, ze nigdy nie zwrocilam na to uwagi. U mnie byly 2 objawy owulacji:
1 sluz
2 jakos nagle wszyscy mezczyzni wydawali mi sie wyjatkowo atrakcyjni :D

Ja kochana tez nie czuje zawsze owulacji. Raz miałam śluz kremowy to pamiętam i kłucie jajnika, ale co miesiąc inny się odzywa. Raz lewy raz prawy

Kasiu to dziecko to szatan. W szkole bije kolegów, wyzywa itp. A dostał lanie, bo nazwał mamusie k...a. To wiesz nerwy jej puściły. Tam jest skomplikowana sytuacja. Ja tam raz się wtrąciłam, bo mieli gości i dzieciaki po 22 tak skakały, że myślałam, że mi sufit skoczy. To matka tej sąsiadki aferę na cała wieś zrobiła, że miałam czelnosc im uwagę zwrócić. Ja tam nie chce mieć z nimi nic wspólnego.

Lux kochana nie wiem co Ci doradzić, ciężko. Za dużo pozwolili dziecku aż boję się pomyśleć co będzie robił jak wejdzie w wiek buntu.

Ania ja też nie toleruje bicia, ale co ja mogę? To jej dziecko. Ona potrafi mu pod blokiem lanie dać na oczach ludzi. Nie wiem czy już cierpliwości jej brak do niego. To jest trudne dziecko, ale ona już przesadza.

A mnie właśnie kluje na owu i to niekiedy mocno. Kasiu-ja mam ten tydzień wolny a mój stary ma popołudniówki, więc wiesz :D

Zazdroszczę Ci kurcze ehh tydzień wolnego...się rozmarzylam. Chociaż umowa mi się kończy i od marca wolne, ostro biorę się do pisania pracy licencjackiej. Masz bo Twój jest codziennie w domu, mój P na wyjazdach i u rodziców swoich śpi.

Masakra bijąc dziecko sami pokazujemy mu swoją bezradność... I też uczymy sami bicia... Bije Ciebie to Ty możesz bić innych.
Do dzieci można dotrzeć słowami madrymi słowami przemoc nie pomoże więc przeciwnie.

reklama
Ewel to chodź to powiedz mojej sąsiadce. Ona uważa, że inaczej nie da z nim rady. A on potem też na nią zamachy robi, bo widzi co ona robi.

Do góry