reklama
Ruda Hetera
Fanka BB :)
Yesenia masz już termin zabiegu?
Ruda Hetera
Ja dziś tez drzemałam dwa razy co mi się w dzień nigdy nie zdarza
Ewel: )
Ruda 17 lutego idę do ginekologa i wtedy wszystko się dowiem, drugi raz będę się szczepila 2 marca a dopiero po tygodniu od drugiego szczepienia można robić zabieg więc nie wiem czy zalapie się na początek marca, czy dopiero pozniej
Ruda 17 lutego idę do ginekologa i wtedy wszystko się dowiem, drugi raz będę się szczepila 2 marca a dopiero po tygodniu od drugiego szczepienia można robić zabieg więc nie wiem czy zalapie się na początek marca, czy dopiero pozniej
Yesenia super
Mój mąż jest najlepszy bo chodzi i mówi no Ty jesteś w ciąży bo spać Ci się chce jak ostatnio widzę;D
Ale on chce tego dziecka będzie lipa jak się nie udało...;(
kochana nie ma co gdybać może sie udało i wszystko bedzie dobrze
Ruda Hetera
Ruda,mój brat związał się z rozwodka i moi rodzice od razu zaakceptowali Julianke. Kochają ją bardzo i ona do nich mówi dziadku i babciu. A do mojego brata mówi tato. Więc nie rozumiem Twojej tesciowej. Dziecko nie jest niczemu winne przecież.
Milenka też mówi do nich per dziadek i babcia. Właściwie tez niby ją zaakceptowali tylko teściowa czasem ma odchylenia. Do A Milcia też mówi tato a on bardzo ją kocha. Ona jego zresztą też. Z tego jestem bardzo zadowolona
znalazłam to o testach owu:
Czy test owulacyjny wykrywa ciążę? *
Test owulacyjny wykrywa ciążę.
Dlaczego?
Jest to jego wada bo LH krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach. Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć, ale jest to 91 aminokwasów w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych.
Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia).
Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie, jeżeli pozytywnie to testują ciążowy, jednak warto pamiętać, że
TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży,
dlatego należy używać testów ciążowych.
Czy test owulacyjny wykrywa ciążę? *
Test owulacyjny wykrywa ciążę.
Dlaczego?
Jest to jego wada bo LH krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach. Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć, ale jest to 91 aminokwasów w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych.
Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia).
Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie, jeżeli pozytywnie to testują ciążowy, jednak warto pamiętać, że
TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży,
dlatego należy używać testów ciążowych.
O i chyba wyjasnia sie czemu rano pokazuje sie pozytyw a wieczorem juz negatyw
Test będzie pozytywny na 24-36h przed owulacją. Czasem skok LH trwa dłużej i testy wychodzą dodatnie przez kilka dni. Skoro test był w południe pozytywny a teraz już nie to chyba logiczne, ze do owulacjo zostało mniej niż 24-36h?
Test będzie pozytywny na 24-36h przed owulacją. Czasem skok LH trwa dłużej i testy wychodzą dodatnie przez kilka dni. Skoro test był w południe pozytywny a teraz już nie to chyba logiczne, ze do owulacjo zostało mniej niż 24-36h?
Ruda Hetera
Dziewczynki które są w ciąży miałyście trzecią fazę temperatur w udanym cyklu?
reklama
1985nelia2
nie wiem bo ja się w wykresy nie bawiłam, chciałam zajść i w pierwszym cyklu bez żadnych testow owu zaszłam i teraz tylko uroki ciąży dokuczają, nigdy nie mierzyłam temp