reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Yesenia super;)
Mój mąż jest najlepszy bo chodzi i mówi no Ty jesteś w ciąży bo spać Ci się chce jak ostatnio widzę;D
Ale on chce tego dziecka będzie lipa jak się nie udało...;(

reklama
Ewel: )
Ruda 17 lutego idę do ginekologa i wtedy wszystko się dowiem, drugi raz będę się szczepila 2 marca a dopiero po tygodniu od drugiego szczepienia można robić zabieg więc nie wiem czy zalapie się na początek marca, czy dopiero pozniej

Ruda,mój brat związał się z rozwodka i moi rodzice od razu zaakceptowali Julianke. Kochają ją bardzo i ona do nich mówi dziadku i babciu. A do mojego brata mówi tato. Więc nie rozumiem Twojej tesciowej. Dziecko nie jest niczemu winne przecież.

Milenka też mówi do nich per dziadek i babcia. Właściwie tez niby ją zaakceptowali tylko teściowa czasem ma odchylenia. Do A Milcia też mówi tato a on bardzo ją kocha. Ona jego zresztą też. Z tego jestem bardzo zadowolona :)

znalazłam to o testach owu:
Czy test owulacyjny wykrywa ciążę? *

Test owulacyjny wykrywa ciążę.

Dlaczego?
Jest to jego wada bo LH krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach. Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć, ale jest to 91 aminokwasów w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych.

Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia).

Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie, jeżeli pozytywnie to testują ciążowy, jednak warto pamiętać, że

TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży,

dlatego należy używać testów ciążowych.

O i chyba wyjasnia sie czemu rano pokazuje sie pozytyw a wieczorem juz negatyw
Test będzie pozytywny na 24-36h przed owulacją. Czasem skok LH trwa dłużej i testy wychodzą dodatnie przez kilka dni. Skoro test był w południe pozytywny a teraz już nie to chyba logiczne, ze do owulacjo zostało mniej niż 24-36h?

reklama
nie wiem bo ja się w wykresy nie bawiłam, chciałam zajść i w pierwszym cyklu bez żadnych testow owu zaszłam i teraz tylko uroki ciąży dokuczają, nigdy nie mierzyłam temp

Do góry