reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Ja chyba oszaleję.... Przepraszam, że znowu o sobie, ale potrzebuję rady.
W zeszłym tygodniu sprawdzałam sobie TSH w jednym laboratorium, krewa była pobierana między 16 a 17. Wynik 3,16, więc już się poumawiałam do endokrynologów, bo to za dużo do starań.
Dzisiaj badałam znowu TSH, przy okazji też ft3, ft4, ATPO, ATG. W innym laboratorium (mam w pakiecie z pracy), po 8 rano. TSH 2, czyli niezłe. ft3, ft4, ATPO w normie, ATG jeszcze nie ma.
I teraz nie wiem - iść do endo? I skąd taka różnica?! Bład laboratorium? Chyba w sobotę rano pójdę znowu do tego pierwszego...

Nie wiem, co mam robić :( czy TSH=2 jest ok do starań? tylko czy ono jest miarodajne teraz? niby w tym drugim labo to jest TSH 3 generacji, więc bardziej czułe...

Noelka ja tsh 3 msc temu miałam 2.020 a teraz mam 2.800 więc to chyba jakoś się zmienia.... Nie wiem idę do Endo w pn.
Kamilove jak nie robiłam testów wg moich wyliczeń owu miałam w 16 dniu i się nie udało..może miałam wtedy cykl bez owulacyjny akurat. Oj żeby teraz tak poszło...

wydaje mi się, że w tych samych, bo normy są podobne w obu laboratoriach.. ale sprawdzę jeszcze w domu
tak czy tak do endo się przejdę jednak...

ewel, no tak, zmienia się, ale w ciągu tygodnia aż tak?! chciałabym wiedzieć na czym stoję, bo nie wiem, czy powinnam mieć leki czy nie, czy mogę się starać czy nie... dlaczego to wszystko jest takie skomplikowane? :(
przepraszam za smęcenie... ech, jak już wpadłam na dłużej to marudzę, masakra :p

laski moja mama ma Hashimoto i prawda jest taka że wahania hormonów to norma po pierwsze dlatego że jeśli tarczyca jest niszczona przez przeciwciała to raz pracuje lepiej raz gorzej dlatego czasem można latami mieć ja chorą i nie załapać ze to to a po drugie wynik tsh w zasadzie pokazuje to co dzialo się w organizmie ok miesiąc wcześniej a nie aktualnie, dlatego np. biorąc hormony nie ma się poprawy od razu tylko po czasie

Noelka ale takie tsh nie zabrania starań się raczej... Co innego jak by się miałam dużo ponad normę . Znam tyle koleżanek co z tsh około 3 zachodziły w ciążę bez problemu i nic sie nie działo...
Moją ginekolog widziała moje tsh i nie mówiła ze mam sie nie starać... Zobaczę co Endo powie

Dziewczyny, przed chwila poczulam takie cholerne mocne uklucie w dole brzucha. Az musialam gleboko odetchnac. Teraz klucie pojawia sie i znika i jest juz delikatniejsze.Nigdy czegos takiego nie mialam. Czy ktorejs z Was tez sie cos takiego przydazylo (dzis 21 dc)???

reklama
Do góry