Na pewno jest tak że jak ma się umowę na czas określony i poród wypada po nim pracodawca ma prawo nie przedłużyć nam jej..wiem bo moja siostra tak miała akurat sie do gadała i do dnia porodu jej przedłużył. To zależy też od tego czy pracodawca płacić ma za L4 pracownicy w ciąży czy zus. Zus płaci gdy firma zatrudnia mniej niż 20osob.
reklama
Lilolo
Fanka BB :)
Tak jak pisały dziewczyny powinno być jak najniższe. U mnie oscyluje w okolicach 5 i mimo leczenia zejść nie ma zamiaru niżej :/Tsh poniżej 2 gdy się staramy? Nie wiedziałam że to ma wpływ jakiś też Ale miałam ponizej
TakA jak to rozpoznać? Jak te anty TPO będą powyżej normy?
Ja płaciłam coś koło 120-150złZakocona wytrzymasz jakoś raz dwa zleci. Kamilove-ile kosztuje badanie nasienia?
Gin nam zleciłA kto daje skierowanie na badanie nasienia wie ktoś? Czy jest na NFZ czy płatne i ile
Ja badałam. Z obciążeniem.A badała któraś z Was prolaktyne?
Jeżeli jesteś po 3 msc to pracodawca łaski nie robi i musi umowę przedłużyć do dnia porodu. Wcześniej nie.To już nie wiem jak to jest...ale jak dz w do zusu powiedzieli że umowa musi trwać na dzień porodu chyba to dobra wola pracodawcy czy ja przedłuży czy nie
JwAle może być też tak że umowa kończy się w maju 2015 a poród wypada na lipiec 2015 i mogą nie przedłużyć... Nie musza... I wtedy problem
Hih ja miałam ponad 16 ) a teraz 4.9-5.5wynik 1 jest znakomity im blizej 1 tym lepiej czyli gdzies od 0,5 - 1,5 ale i z wyzszym i z nizszym tsh kobitki zachodzily w ciaze nie zamartwiajcie sie tak co ja mam powiedziec jak mam ponad 9
Nieprawda jeżeli kobieta skończy 3miesiąc to musi jej przedłużyć umowęOn jej nie wyrzuca na bruk, tylko umowa się kończy i tyle. Kobieta doskonale wie o tym, kiedy jej się umowa kończy.
Wysłano z mojego Lark FreeMe X 2 7 przy użyciu Tapatalka
Lilolo
Nie ma prawa nie przedłużyć jeżeli jest kobieta po 3msc. Ta umowa się przedłuża automatycznie jakby z urzędu.Na pewno jest tak że jak ma się umowę na czas określony i poród wypada po nim pracodawca ma prawo nie przedłużyć nam jej..wiem bo moja siostra tak miała akurat sie do gadała i do dnia porodu jej przedłużył. To zależy też od tego czy pracodawca płacić ma za L4 pracownicy w ciąży czy zus. Zus płaci gdy firma zatrudnia mniej niż 20osob.
Tylko zaswiadczenie od gina potrzebne
Lilolo
Ja mialam taka sytuacje w ciazy z Jagoda umowa konczyla mi sie w polowie pazdziernika. Poród na kwiecień. I chcieli mi nie przedluzyc umowy, ale nie mieli wyjscia bo przynioslam zaswiadczenie od lekarza ze jestem w 16tc i zero gadaniaTo nie wiem bo dzwoniłam do zusu i mi tak powiedzieli że może umowy nie przedłużyć
reklama