reklama
Mrowkaa
Fanka BB :)
Widzę,że tematy polityki prorodzinnej... zgadzam się,że w Polsce jest z nią ciężko...w zasadzie to prawie jej nie ma. Sama znajduję się teraz w punkcie,który mnie przeraża... za 1,5 miesiąca kończy mi się urlop macierzyński. Ni cholery nie wiem co robić
choć boję się żłobków jak ognia to i tak złozyłam papiery o przyjęcie - innego wyjścia nie mam. Żłobka nie dostała pomimo iż rok prawie czekamy w kolejce....dostaniemy MOŻE dopiero od września. I co teraz? Prywatny?Opiekunka? 1500 zł...dla mnie to duża kasa,zwłaszcza,że żeby miec gdzie mieszkać to musiałam się zdecydować na kredyt hipoteczny...i jak tu decydowac się na dzieci? Kiedy nie ma z nimi co zrobić a do pracy TRZEBA chodzić...
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
majdaczek14
Wydaje mi się, że pracodawca raczej powinien przedłużyć umowę kobiecie w ciąży, może nie musi, ale przecież nie wolno mu kobiety w ciąży wyrzucić na bruk.
Jeżeli chodzi o tą ofertę pracy, to mam czas na zastanowienie się, bo drugie rozmowy będą dopiero 16 lutego, a praca dopiero od marca, albo i później. Po prostu dalej szukam, może do tego czasu znajdę coś lepszego.
Ale mnie głowa boli, coś od kilku dni mnie zbiera. Czuję się fatalnie.
Jeżeli chodzi o tą ofertę pracy, to mam czas na zastanowienie się, bo drugie rozmowy będą dopiero 16 lutego, a praca dopiero od marca, albo i później. Po prostu dalej szukam, może do tego czasu znajdę coś lepszego.
Ale mnie głowa boli, coś od kilku dni mnie zbiera. Czuję się fatalnie.
Mrowkaa
szczerze to temat spędza mi sen z powiekMrowkaa masz racje to straszne, chcesz isc do pracy a ci dziecka nieprzyjma do przedszkola li zlobka, porazka;/
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
reklama
Majdaczek tak do jesli umowa jest do maja a termin ma na lipca musi te 2 miesiace ja jeszcze miec,ona tak jakby sama sie przedluza do dnia porodu, gdy urodzi Zus przejmuje ci do konca macierzyskiego.
Zycze xi zebys znalazla prace dla siebie;-)
Zycze xi zebys znalazla prace dla siebie;-)