reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Widzę,że tematy polityki prorodzinnej... zgadzam się,że w Polsce jest z nią ciężko...w zasadzie to prawie jej nie ma. Sama znajduję się teraz w punkcie,który mnie przeraża... za 1,5 miesiąca kończy mi się urlop macierzyński. Ni cholery nie wiem co robić :no: choć boję się żłobków jak ognia to i tak złozyłam papiery o przyjęcie - innego wyjścia nie mam. Żłobka nie dostała pomimo iż rok prawie czekamy w kolejce....dostaniemy MOŻE dopiero od września. I co teraz? Prywatny?Opiekunka? 1500 zł...dla mnie to duża kasa,zwłaszcza,że żeby miec gdzie mieszkać to musiałam się zdecydować na kredyt hipoteczny...i jak tu decydowac się na dzieci? Kiedy nie ma z nimi co zrobić a do pracy TRZEBA chodzić...

wynik 1 jest znakomity :) im blizej 1 tym lepiej :) czyli gdzies od 0,5 - 1,5 ale i z wyzszym i z nizszym tsh kobitki zachodzily w ciaze nie zamartwiajcie sie tak ;) co ja mam powiedziec jak mam ponad 9 ;)

Mrowkaa masz racje to straszne, chcesz isc do pracy a ci dziecka nieprzyjma do przedszkola li zlobka, porazka;/

Milka o to rzeczywiscie rekordowy masz wynik:/
No tez mi sie tak wydaje::-)

Ostatnia edycja:
Wydaje mi się, że pracodawca raczej powinien przedłużyć umowę kobiecie w ciąży, może nie musi, ale przecież nie wolno mu kobiety w ciąży wyrzucić na bruk.

Jeżeli chodzi o tą ofertę pracy, to mam czas na zastanowienie się, bo drugie rozmowy będą dopiero 16 lutego, a praca dopiero od marca, albo i później. Po prostu dalej szukam, może do tego czasu znajdę coś lepszego.

Ale mnie głowa boli, coś od kilku dni mnie zbiera. Czuję się fatalnie.

Mrowkaa masz racje to straszne, chcesz isc do pracy a ci dziecka nieprzyjma do przedszkola li zlobka, porazka;/
szczerze to temat spędza mi sen z powiek:no: nie wiem co zrobić. Stąd też m.in. decyzja o drugim dziecku teraz. Przede wszystkim chcieliśmy mieć dzieci o małej różnicy wieku. Zdecydowaliśmy,ze teraz byłoby najlepiej również ze względu na pracę - żeby to wszytko razem jednym ciągiem "odsiedzieć" w domu i przede wszystkim nie przeżywać powrotu do pracy dwa razy....

reklama
Majdaczek tak do jesli umowa jest do maja a termin ma na lipca musi te 2 miesiace ja jeszcze miec,ona tak jakby sama sie przedluza do dnia porodu, gdy urodzi Zus przejmuje ci do konca macierzyskiego.
Zycze xi zebys znalazla prace dla siebie;-)

Do góry