reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Lady mi siostra mówi ktora ma córkę 12 letnią i teraz miesięczna ze strach towarzyszy cała ciążę...aż do porodu by było zdrowe by w terminie się ur i tak dalej Ale myślę ze my na pewno inaczej go odczuwamy...jesteśmy przerazliwione trochę po takich doświadczeniach...

reklama
Lady Agnes, chcialabym Ci polecic ginekologa w Warszawie. Nazywa sie Osobka-Morawski. Na Jego temat kraza rozne opinie (ze nie jest mily itp, chociaz ja tak osobiscie nie uwazam) ale jedno jest pewne na 100 %- JEST REWELACYJNYM SPECJALISTA-MA SWIETNY SPRZET i na usg widzi to, czego inni lekarze nie potrafia zobaczyc. Nie jest tani-USG kosztuje 200 zl-ale bedziesz wiedziala na czym stoisz.

DO RESZTY DZIEWCZYN:
PODCZYTUJE WAS.
A OTO MOJA HISTORIA:
Dzieci niestety nie mam. Dwa razy poronilam ( w 2002 i 2010). Po tym ostatnim zapadla decyzja, ze nie bedziemy posiadac dzieci. Poniewaz nie moglam sie z tym pogodzic, namowilam meza by jednak sprobowac. Zgodzil sie, ale pod jednym warunkiem-proby tylko do konca marca (4 cykle), bo do Mlodziakow nie nalezymy (ja 43, maz 44). Bylam u ginekologa(wspomnianego). Zrobilam badania. Za wysokie fsh (18.07), wiec powinnam zglosic sie do Kliniki Leczenia Bezplodnosci, ale tego nie zrobie. Bo nie chce niczego robic na sile (juz teraz mam spore watpliwosci). Bedziemy probowac ale tylko naturalnie. Jedyne co robie: biore zelazo z kwasem foliwoym i witamina D, pije siemie lniane na poprawe sluzu i od 3 dni przeszlam na WO.

Edyta, ja jutro rano chcę testować :) byłam powiedzieć temu dziadkowi, że rezygnuje z pracy u niego. Nie dam rady ciągnąć dwóch etatów :( Kamilove kurczę nie mogę otworzyć tych Twoich zdjęć :( nie mogę tego ocenić.

Luxuorius trzymam kciuki za jutrzejszy test!
Ja też nie mogę otworzyć tych zdjęc niestety.
I zgadzam się z Ewel ze strach towarzyszy nam cały czas a po jakichs przejsciach to juz w ogole. Mam synka i cala ciaza byla z problemami, raz poronilam, raz mialam biochemiczna i zaden lekarz w sumie nie traktuje tego jakos powaznie. Zadnych badan, ani nic.
I ja sie juz martwie co bedzie jak zajde (licze ze kiedys mi sie uda) a pozniej czy bedzie ok , czy bedzie dziecko zdrowe, czy donosze ciąże itd..
Moj synek ma prawie 7 lat i tez sie nieustannie o niego martwie ;/
chyba taka nasza natura :)

Lady Agnes, chcialabym Ci polecic ginekologa w Warszawie. Nazywa sie Osobka-Morawski. Na Jego temat kraza rozne opinie (ze nie jest mily itp, chociaz ja tak osobiscie nie uwazam) ale jedno jest pewne na 100 %- JEST REWELACYJNYM SPECJALISTA-MA SWIETNY SPRZET i na usg widzi to, czego inni lekarze nie potrafia zobaczyc. Nie jest tani-USG kosztuje 200 zl-ale bedziesz wiedziala na czym stoisz.

DO RESZTY DZIEWCZYN:
PODCZYTUJE WAS.
A OTO MOJA HISTORIA:
Dzieci niestety nie mam. Dwa razy poronilam ( w 2002 i 2010). Po tym ostatnim zapadla decyzja, ze nie bedziemy posiadac dzieci. Poniewaz nie moglam sie z tym pogodzic, namowilam meza by jednak sprobowac. Zgodzil sie, ale pod jednym warunkiem-proby tylko do konca marca (4 cykle), bo do Mlodziakow nie nalezymy (ja 43, maz 44). Bylam u ginekologa(wspomnianego). Zrobilam badania. Za wysokie fsh (18.07), wiec powinnam zglosic sie do Kliniki Leczenia Bezplodnosci, ale tego nie zrobie. Bo nie chce niczego robic na sile (juz teraz mam spore watpliwosci). Bedziemy probowac ale tylko naturalnie. Jedyne co robie: biore zelazo z kwasem foliwoym i witamina D, pije siemie lniane na poprawe sluzu i od 3 dni przeszlam na WO.
Zofia trzymam kciuki!
Mam nadzieje ze wam sie uda i bedzie wszystko ok.

Mysle jednak ze skoro masz jakies probley warto by zasiegnac opinii lekarza, moze wziac jakies leki. Troszke pomoc naturze zeby potem nie załować
I uwazam ze teraz sporo jest kobiet w takim wieku ktore decyduja sie na dziecko.

DO RESZTY DZIEWCZYN:
PODCZYTUJE WAS.
A OTO MOJA HISTORIA:

Zofia dziękuję. A powiesz jeszcze gdzie on przyjmuje? Moze mam go w pakiecie, to nie musialabym placic.

Trzymam kciuki za Ciebie i zycze Ci zeby ualo Ci sie zosta mama, jesli naprawe tego chcesz :-)

Kamilove trzymam kciuki za bete!&&&&

A to racja z tym denerwowaniem sie o dziecko...ja jak bylam w ciazy, to 2 dni po wizycie juz plakalam ze jest cos nietak i wogole...bo pierwsza moja obumarla:/
I tak do konca ciazy bylam strasznie nerwowa...a dziecko pozniej ciagle mi plakalo...

Anula88 sa takie momenty ze wydaje nam sie wszystko beznadziejne:/ tez to miewalam, jak troche ochlonelam spojrzalan troszke inaczej to ...

Zofia witaj i powodzenia;-)
Uwazam ze jesli fsh niemasz w normie napewno sa potrzebne leki ktore pomoga zbic to i daja szanse na zajscie w ciaze...

Zofia mam nadzieje ze uda sie wam :tak:

Lux masz racje ,jak masz sie meczyc za dodatkowych kilku groszy to nie warto :no:

anulka ja tez mam za soba 2 poronienia ale nie chce o nich pisac ...nie mozna sie poddawac trzeba wierzyc ze sie wszystko ulozy i fasoleczka bedzie w najbardziej odpowiednim momencie :tak:

reklama
[h=2]
icon1.png.pagespeed.ce.2d5A_DKVpI.png
Odp: Staraczki 2015 : )[/h]
Kamilove trzymam kciuki za bete!&&&&

A to racja z tym denerwowaniem sie o dziecko...ja jak bylam w ciazy, to 2 dni po wizycie juz plakalam ze jest cos nietak i wogole...bo pierwsza moja obumarla:/
I tak do konca ciazy bylam strasznie nerwowa...a dziecko pozniej ciagle mi plakalo...

Anula88 sa takie momenty ze wydaje nam sie wszystko beznadziejne:/ tez to miewalam, jak troche ochlonelam spojrzalan troszke inaczej to ...

Zofia witaj i powodzenia
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

Uwazam ze jesli fsh niemasz w normie napewno sa potrzebne leki ktore pomoga zbic to i daja szanse na zajscie w ciaze...​

Kiedys fsh mialam w normie, wiec nie chce postepowac wbrew naturze.

Do góry