reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Happy u mnie tez tak jest dlatego nichcetnie zdradzaja plec bardzo wczesnie.No chyba ze powiedzmy widza ze ktos jest po stratach to logiczne ze plec to najmniej wazna rzecz.Ale i tak zawsze zanim powiedza to pytaja czy plec ma jakies znaczenie.Pewnie gdyby sie powiedzialo ze tak to nie zdradziliby kto zamieszkuje brzuszek

reklama
Aschlee-mnie tez pytali to powiedziałam ze nie tylko ze nie wiem jaki kolor ciuszkow kupować :p mydle ze jednak bedzie to dziewczynka:)
Ni właśnie z jednym jest tylko problem...moja waga znow spadła, ważę tylko 51,5 to bardzo mało...nie wiem jak to sie potoczy dalej,wiem jednak ze w drugim trymestrze powinnam przybrać wiec trzymajcie kciuki

Happy a w pozniejszych etapach u Ciebie nie wpisuja plci? Bo ja gdzies po 25 tygodniu mialam juz we wszystkie dokumenty wpisywana plec.Ja tez na poczatku mimo wszystko wolalam kupowac w uniwersalnych kolorach bo pomylki w ocenie plci sie zdarzaja dopiero duzo pozniej jak juz kilku potwiedzilo zaczelam kupowac tez typowo doplci

Luxi no tez bylam w szoku i az nie dowierzalam ze mozna usunac ciaze z powodu plci...podejrzewam ze tak chyba robia osoby ktore nie maja problemow z plodnoscia i nie zdajace sobie sprawy jakie komplikacje taka decyzja moze niesc za soba :/

Happy no bardzo malo warzysz, to niedobrze, ze waga nie wzrasta na takim etapie ciazy :no:
laski co do tej plci to ja bede Bogu dziekowac, ze w ogole da mi dziecko i bede miec gdzies czy syn czy corka, ma byc zdrowe i juz, no az sie zagotowalo we mnie :wściekła/y:

Luxi przed ciaza około 55kg wiec wręcz chudne:( no nic zobaczymy,ja tak sami nie zalezy mi na płci chce tylko wiedziec zeby ciuszki kupować

Em Ka-30min-godz,druk w wersji A4 lub A3-najlepiej wtwolac jak zdjęcie ale wydrukowane na zwyklym papierze te wyglada spoko
Co do płci to tak.nie chcieli powiedzieć(w uk jest legalna aborcja wiec zdaza się usuwanie cuazy tylko dlatego ze to płeć nie odpowiada)skonsultowalam się z polskim lekarzem(mailowo) i jest to prawdopodobnie dziewczynka-świadczą o tym te dwa jasne paski jakby w miejscu pupy...cóż nie nastawiam sie i czakam do kolejnego usg. Niestey moja waga pozostawia wiele do życzenia i nie wiadomo jak to będzie :(

Jak spojrzalam na twoje usg to tez mi sie wydawalo, ze dziewczynka :)

a po prsotu chyba cisnienie skacze i nie do zycia jestem, wrrrrr, nooo, mam dosc, ruch duzy, co chwile jakies dostawy a sama jestem, ehh niech juz bedzie 17-ta
ps aborcja, bo plec nie odpowiada? szok i niedowierzanie, co sie dzieje z tym swiatem

Myslalam, ze tesciowa znowu ciebie wkurzyla [emoji14] Jak przeprowadzka idzie?!

Happy u mnie tez tak jest dlatego nichcetnie zdradzaja plec bardzo wczesnie.No chyba ze powiedzmy widza ze ktos jest po stratach to logiczne ze plec to najmniej wazna rzecz.Ale i tak zawsze zanim powiedza to pytaja czy plec ma jakies znaczenie.Pewnie gdyby sie powiedzialo ze tak to nie zdradziliby kto zamieszkuje brzuszek

W Irlandii tez jest mozliwa aborcja z "byle powodu" wiec ogolnie nic mowic nie chca. Ostatnio jak mialam usg to bylo "tu jest glowa, tu rece, tu nogi" i sie dopytalam czy widac plec zeby sie upewnic ze Filip to Filip to uslyszalam "chyva chlopiec, ale nie mam pewnosci, okaze sie po porodzie...". 5 minut i po skanie... ani nie wiem jakiej jest wagi nawet :/

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

reklama
Natka-w uk tez mozesz usunac bez podania powodu do 20tc a jesli dziecko okaze się chore to chyba do 23tc(nie jestem pewna) moj scan wczoraj trwał 30min,pewnie trwałby krucej ale dzieciątko im uciekło bo mega ruchliwe jest :D chłopaków zawolali na koniec,maly zachwycony mowil ze widzi buzeie i brzuszek i nogę :)robił papa a w poczekalni uszykowal dla dzidziusia krzesełko:)

Do góry