reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Tez mi proponowala lekarka ze w razie jak chce to moge poprosic ale po rozmowie z poloznymi stwierdzilam ze nie wyraze zgody...opinie na forach tez przeczytalam na polskich stronach jest malo za to na czeskich i niemieckich wiecej i opinie sa podzielone, jedne kobietki sa zadowolone bo pomoglo inne nie bo prawie nic nie dalo a tylko kregoslup potem dlugo bolal,albo zaklucalo akcje porodowa i konczylo sie cc badz uzywanien narzedzi pomocnych do wyciagania dziecka .To samo mowila mi polozna i pokazywala ta przyssawke do glowki itp wiec stwierdzilam ze podziekuje.

Ale opinie pozytywne tez sa wiec kazda z nas decyzje musi podjac sama ;) i duzo zalezy od tego kto ma jaki prog bolu i ile trwa porod.

Ostatnia edycja:
reklama
Aschle-bo nie czujesz skurczy widac je tylko na maszynie...i tak na prawdę nie wiesz kiedy przeć.sa tez gorsze przypadki ale za względu na to ze nie jestem tu jedyna w ciąży nie będę ich przytaczać ale naprawdę warto pocYtac o skutkach ubocznych

Natka-cztalas o ryzyku jakie to za sobą niesie? Ja tez chciałam dopóki nie przeczytalam jakie to niebezpieczne...oczywiście to twój indywidualny wybór ale ja bym się bała zaryzykować. Przy synu bardzo chciałam ale jak się dowiedzialam co i jak to mimo wieku godzin porodu i bolu nie zgodziłam się
Czytalam, ale tez znam opinie kobiet, ktore rodzily z epiduralem (praktycznie wiekszosc na wyspach, bynajmniej Irlandek i nikt nic negatywnego na ten temat nie powiedzial)

Tez mi proponowala lekarka ze w razie jak chce to moge poprosic ale po rozmowie z poloznymi stwierdzilam ze nie wyraze zgody...opinie na forach tez przeczytalam na polskich stronach jest malo za to na czeskich i niemieckich wiecej i opinie sa podzielone, jedne kobietki sa zadowolone bo pomoglo inne nie bo prawie nic nie dalo a tylko kregoslup potem dlugo bolal,albo zaklucalo akcje porodowa i konczylo sie cc badz uzywanien narzedzi pomocnych do wyciagania dziecka .To samo mowila mi polozna i pokazywala ta przyssawke do glowki itp wiec stwierdzilam ze podziekuje.

Ale opinie pozytywne tez sa wiec kazda z nas decyzje musi podjac sama ;) i duzo zalezy od tego kto ma jaki prog bolu i ile trwa porod.

O przyssawlach i zatrzymaniu akcji czytalam. Pytalam sie tutaj poloznej i powiedziala, ze przyzssawka to bzdura, ale akcja moze sie zatrzymac jezeli w zlym momencie jest epidural podany...

No i dodajmy, ze nie wazne czy sn ze zneczuleniem czy bez to sie moga koplikacje pojawic.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Natka no to widzisz co kraj to inne opinie i podejscie lekarzy i poloznych.Jak jest na wyspach nie wiem...moge tylko wypowiadac sie co mowia polozne w Niemczech i do tego w moim Landzie bo tu pewnie tez opinie bylyby podzielone.
Tak czy owak decyzje kazda z nas musi podjac sama :)

Ostatnia edycja:
Natka-ja mieszkam w uk,tez znam dobre opinie ale znam tez złe,np.siostra mojego S.ma przez to ogromne problemy z kręgosłupem. Ja po prostu nie podjalabym sie takiego ryzyka,tak jak e pierwszej ciazy nie zgodziłam sie na aminopunkcje.
Co do komplikacji to ja mialam przy porodzie SN i kleszcze na końcu,bo na Vacum(przyssawke sie nie zgodzilam)
Ja cały czas zastanawiam sie nad cesarka,pokozna odradza oczywiście bo to jednak operacja...ale po przezyciach z malym mysle ze to dobre rozwiązanie ale z drugiej strony blizna,dłuższe dochodzenie do siebie...a 16dni po terminie jade na wesele wiec musze byc w formie i zajebiście wyglądać

Natka-ja mieszkam w uk,tez znam dobre opinie ale znam tez złe,np.siostra mojego S.ma przez to ogromne problemy z kręgosłupem. Ja po prostu nie podjalabym sie takiego ryzyka,tak jak e pierwszej ciazy nie zgodziłam sie na aminopunkcje.
Co do komplikacji to ja mialam przy porodzie SN i kleszcze na końcu,bo na Vacum(przyssawke sie nie zgodzilam)
Ja cały czas zastanawiam sie nad cesarka,pokozna odradza oczywiście bo to jednak operacja...ale po przezyciach z malym mysle ze to dobre rozwiązanie ale z drugiej strony blizna,dłuższe dochodzenie do siebie...a 16dni po terminie jade na wesele wiec musze byc w formie i zajebiście wyglądać
Ja sie staram nie myslec o komplikacjach, bo jakbym o nich myslala to by sie chyba nie podjela zachodzenia w ciaze...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Natka-ja tez nie myślałam ale diswiadczenia mam jakie mam i tylko kekarce i położonym dziekuje ze moj syn żyje,dlatego teraz o tym mysle bo nie chce przeżywac tego drugi raz

reklama
Do góry