no wracam, tylko tak nas pociagnie finansowo grudzien, ze nie wiem czy leki wykupie, czy nie dopiero w styczniu, ale to zobacze po wyplatach, ah te Swieta tak pociagna po kieszeni, nie lubie grudnia przez te wydatki, na dodatek wczoraj wieczorem dwa dni przed terminem dostalam @ wiec umieram
reklama
Oj biedna.Oby wtedna @ jak najszybciej sobie poszls.No swieta szarpia po kieszeni ja ostatnio zakupy zrobilam i 100 euro poszlo a zrobilam tylko bigos,krokiety z kapusta i grzybami ,krokiety z miesem,pierogi z miesem,pierogi z truskawkami,kapuste z grochem i fasolke po bretonsku a gdzie tam reszta,prezenty zamowione kolejne 180 euro.
Ale z drugiej strony fajnie spedzi sie czas.Mimo tych wydatkow jakos lubie ta swiateczna atmosfere
Ale z drugiej strony fajnie spedzi sie czas.Mimo tych wydatkow jakos lubie ta swiateczna atmosfere
EM Ka
Fanka BB :)
Ashlee obyś w święta dała radę sie najeść na zapas i rozpakowania życzę oczywiście w styczniu
Lux kasa nie najważniejsza najważniejsze statanka pamiętaj zawsze mozna prezentu kupić tańsze albo zrobić a pewnie cała rodzinka i tak najbardziej bedzie sie cieszyć jak juz @ nie bedzie przychodzić z wiadomego powodu
Lux kasa nie najważniejsza najważniejsze statanka pamiętaj zawsze mozna prezentu kupić tańsze albo zrobić a pewnie cała rodzinka i tak najbardziej bedzie sie cieszyć jak juz @ nie bedzie przychodzić z wiadomego powodu
Witam
o kochana, to leż, leż i jeszcze raz wypoczywaj.. obyś wytrwała jak najdłużej :*
Też mimo wydatków lubię tą świąteczną atmosfere, kupowanie prezentów zwłaszcza dla dzieciaków, za jakiś czas ubieranie choinki.. nawet sobie ubździłam że chce sama bombki zrobić kupiłam sobie 4 bombki styropianowe, muszę pokupić jeszcze jakieś ozdóbki i do dzieła
Luxi współczuje akcji z lapkiem.. tożto idzie się wykonczyć ;/ aa i Emka ma racje co do tego, że prezenty można tańsze a ważne, żebyś leki jak najwcześniej zaczęła przyjmować.
Ja po wizycie....mam znow duzo lezec,malo lazic i sie nie denerwowac bo szyjka sie skrocila i zrobilo sie jakies nieduze rozwarcie wewnetrzne...latwo powiedziec.Do lutego mam sie nie ludzic ze dotrwam.Dobra wiadomosc to taka ze na CTG wyszlo wszystko dobrze.
Teraz wizyty co tydzien.
A od 20 grudnia mam miec gotowa torbe z rzeczami.
Teraz leze bo doturlalam sie do domu i brzusio boli chyba od chodzenia.Jutro wizyta w klinice i obgadanie planu porodu
o kochana, to leż, leż i jeszcze raz wypoczywaj.. obyś wytrwała jak najdłużej :*
Też mimo wydatków lubię tą świąteczną atmosfere, kupowanie prezentów zwłaszcza dla dzieciaków, za jakiś czas ubieranie choinki.. nawet sobie ubździłam że chce sama bombki zrobić kupiłam sobie 4 bombki styropianowe, muszę pokupić jeszcze jakieś ozdóbki i do dzieła
Luxi współczuje akcji z lapkiem.. tożto idzie się wykonczyć ;/ aa i Emka ma racje co do tego, że prezenty można tańsze a ważne, żebyś leki jak najwcześniej zaczęła przyjmować.
kamkaz
Aschlee Ty ustaw się grzecznie do kolejki a nie chcesz się przed szereg pchać. Ty bądź grzeczna i poczekaj jeszcze chociaż na koniec stycznia. Pytałaś czemu na tę szyjkę nie założy pessara? Bo u Ciebie raczej nie zakładają a szkoda bo zawsze mała podrosłaby trochę u mamy w brzuszku. A teraz na poważnie to leż ile tylko się da i bierz magnez i coś rozkurczowego. Jak leżysz to połóż sobie poduszkę pod pupę byś miała wyżej. Taką radę na moją szyjkę dała mi moja lekarka i dodatkowo ciocia która jest położną. Głowa do góry i nie panikuj. Dasz radę i wytrzymasz jeszcze cały styczeń
Dzien dobry
A bron Boze ja tam bym chciala dotrwac najlepiej do terminu albo wlasnie choc polowy stycznia.Oni mnie tak wypychaja
Kamkaz kurde z ta pupa wyzej to ja nie wiedzialam ale od dzis zaczne tak robic
I kolejna super rzecz w dojczlandii nie ma tu czegos takiego jak nospa biore tylko 6 tabletek dziennie magnezu i raz progesteron no i witaminy
Pessara nie chca zakladac ani szwu bo powiedzieli ze to robis do 28tc a u mnie leci 31 a w 29 byla wizyta i mowil ze wszystko ok
Nie no serio bardzo licze i modle sie o dotrwanie minimum do polowy stycznia
Zobaczymy co dzis w klinice powiedza bo na 10 mam byc
A bron Boze ja tam bym chciala dotrwac najlepiej do terminu albo wlasnie choc polowy stycznia.Oni mnie tak wypychaja
Kamkaz kurde z ta pupa wyzej to ja nie wiedzialam ale od dzis zaczne tak robic
I kolejna super rzecz w dojczlandii nie ma tu czegos takiego jak nospa biore tylko 6 tabletek dziennie magnezu i raz progesteron no i witaminy
Pessara nie chca zakladac ani szwu bo powiedzieli ze to robis do 28tc a u mnie leci 31 a w 29 byla wizyta i mowil ze wszystko ok
Nie no serio bardzo licze i modle sie o dotrwanie minimum do polowy stycznia
Zobaczymy co dzis w klinice powiedza bo na 10 mam byc
kamkaz
Kamka a ten pessar miałas zakładany nieodpłatnie?
Mądre słowa - Asch nie ładnie sie tak wpychac przed kogoś, nununu
Tak nic nie płaciłam za pessar. Mam lekarkę anioła i jak tylko dowiedziała się o mojej drugiej ciąży to zamówiła dla mnie tak na wszelki wypadek. No i jak trafiłam do niej już jak nie przyjmowała no a mnie kazała podjechać żeby sprawdzić to od razu zakładała. No i nawet nie czekaliśmy na posiew. Ale na szczęście okazał się dobry
kamkaz
Aschlee koniecznie daj znać po wizycie. Szkoda że u Ciebie pessara nie zakładają. U nas podobnie jest ze szwem że tylko do któregoś tygodnia. A pessar zakładają wtedy kiedy jest potrzebny. No ale to też dużo od lekarza zależy. Bo czasem wolą zakładać szew zamiast pessara a czasem właśnie pessar. Reguły na to nie ma. Więc leż grzecznie. Pupcia do góry i pachnij a mąż niech robi za Ciebie to co musi )
reklama
hej laski, to zalezy jaka moj bedzie miec wyplate, moze miec 2500,. moze miec 3000, taka rozbieznosc, zalezy ile godzin mial, ile nocek itp, wiecie jak on ma, prezenty i tak sa tansze zamowione ehh, mam dosc, chce juz styczen, moja wyplata cala pojdzie, tak jak pisalam mam fryzjera-150 zl i kosmetyczke-140 a gdzie tu reszta a na Świeta chce ladnie wygladac :-) takze poltora tysiaca pojdzie w dwa dni, podziwiam tych co za tyle zyja, my majac4000-4500 niekiedy mamy wrazenie, ze zycie to studnia bez dna...ehhh