reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

no wracam, tylko tak nas pociagnie finansowo grudzien, ze nie wiem czy leki wykupie, czy nie dopiero w styczniu, ale to zobacze po wyplatach, ah te Swieta tak pociagna po kieszeni, nie lubie grudnia przez te wydatki, na dodatek wczoraj wieczorem dwa dni przed terminem dostalam @ wiec umieram

reklama
Oj biedna.Oby wtedna @ jak najszybciej sobie poszls.No swieta szarpia po kieszeni ja ostatnio zakupy zrobilam i 100 euro poszlo a zrobilam tylko bigos,krokiety z kapusta i grzybami ,krokiety z miesem,pierogi z miesem,pierogi z truskawkami,kapuste z grochem i fasolke po bretonsku a gdzie tam reszta,prezenty zamowione kolejne 180 euro.
Ale z drugiej strony fajnie spedzi sie czas.Mimo tych wydatkow jakos lubie ta swiateczna atmosfere :)

Ashlee obyś w święta dała radę sie najeść na zapas :) i rozpakowania życzę oczywiście w styczniu :)

Lux kasa nie najważniejsza najważniejsze statanka pamiętaj :)zawsze mozna prezentu kupić tańsze albo zrobić a pewnie cała rodzinka i tak najbardziej bedzie sie cieszyć jak juz @ nie bedzie przychodzić z wiadomego powodu :)

Witam :)

Ja po wizycie....mam znow duzo lezec,malo lazic i sie nie denerwowac bo szyjka sie skrocila i zrobilo sie jakies nieduze rozwarcie wewnetrzne...latwo powiedziec.Do lutego mam sie nie ludzic ze dotrwam.Dobra wiadomosc to taka ze na CTG wyszlo wszystko dobrze.
Teraz wizyty co tydzien.
A od 20 grudnia mam miec gotowa torbe z rzeczami.
Teraz leze bo doturlalam sie do domu i brzusio boli chyba od chodzenia.Jutro wizyta w klinice i obgadanie planu porodu

o kochana, to leż, leż i jeszcze raz wypoczywaj.. obyś wytrwała jak najdłużej :*

Też mimo wydatków lubię tą świąteczną atmosfere, kupowanie prezentów zwłaszcza dla dzieciaków, za jakiś czas ubieranie choinki.. nawet sobie ubździłam że chce sama bombki zrobić :D kupiłam sobie 4 bombki styropianowe, muszę pokupić jeszcze jakieś ozdóbki i do dzieła :)

Luxi współczuje akcji z lapkiem.. tożto idzie się wykonczyć ;/ aa i Emka ma racje co do tego, że prezenty można tańsze a ważne, żebyś leki jak najwcześniej zaczęła przyjmować.

Aschlee Ty ustaw się grzecznie do kolejki a nie chcesz się przed szereg pchać. Ty bądź grzeczna i poczekaj jeszcze chociaż na koniec stycznia. Pytałaś czemu na tę szyjkę nie założy pessara? Bo u Ciebie raczej nie zakładają a szkoda bo zawsze mała podrosłaby trochę u mamy w brzuszku. A teraz na poważnie to leż ile tylko się da i bierz magnez i coś rozkurczowego. Jak leżysz to połóż sobie poduszkę pod pupę byś miała wyżej. Taką radę na moją szyjkę dała mi moja lekarka i dodatkowo ciocia która jest położną. Głowa do góry i nie panikuj. Dasz radę i wytrzymasz jeszcze cały styczeń:)

Dzien dobry

A bron Boze ja tam bym chciala dotrwac najlepiej do terminu albo wlasnie choc polowy stycznia.Oni mnie tak wypychaja ;)

Kamkaz kurde z ta pupa wyzej to ja nie wiedzialam ale od dzis zaczne tak robic :tak:
I kolejna super rzecz w dojczlandii nie ma tu czegos takiego jak nospa biore tylko 6 tabletek dziennie magnezu i raz progesteron no i witaminy

Pessara nie chca zakladac ani szwu bo powiedzieli ze to robis do 28tc a u mnie leci 31 a w 29 byla wizyta i mowil ze wszystko ok

Nie no serio bardzo licze i modle sie o dotrwanie minimum do polowy stycznia :tak:

Zobaczymy co dzis w klinice powiedza bo na 10 mam byc

Kamka a ten pessar miałas zakładany nieodpłatnie?
Mądre słowa - Asch nie ładnie sie tak wpychac przed kogoś, nununu :D

Tak nic nie płaciłam za pessar. Mam lekarkę anioła i jak tylko dowiedziała się o mojej drugiej ciąży to zamówiła dla mnie tak na wszelki wypadek. No i jak trafiłam do niej już jak nie przyjmowała no a mnie kazała podjechać żeby sprawdzić to od razu zakładała. No i nawet nie czekaliśmy na posiew. Ale na szczęście okazał się dobry:)

Aschlee koniecznie daj znać po wizycie. Szkoda że u Ciebie pessara nie zakładają. U nas podobnie jest ze szwem że tylko do któregoś tygodnia. A pessar zakładają wtedy kiedy jest potrzebny. No ale to też dużo od lekarza zależy. Bo czasem wolą zakładać szew zamiast pessara a czasem właśnie pessar. Reguły na to nie ma. Więc leż grzecznie. Pupcia do góry i pachnij a mąż niech robi za Ciebie to co musi :))

reklama
hej laski, to zalezy jaka moj bedzie miec wyplate, moze miec 2500,. moze miec 3000, taka rozbieznosc, zalezy ile godzin mial, ile nocek itp, wiecie jak on ma, prezenty i tak sa tansze zamowione ehh, mam dosc, chce juz styczen, moja wyplata cala pojdzie, tak jak pisalam mam fryzjera-150 zl i kosmetyczke-140 a gdzie tu reszta a na Świeta chce ladnie wygladac :-) takze poltora tysiaca pojdzie w dwa dni, podziwiam tych co za tyle zyja, my majac4000-4500 niekiedy mamy wrazenie, ze zycie to studnia bez dna...ehhh

Do góry