reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

To brzuchatki jak sie czujecie ? Opowiadajcie ? :) ja tak tęsknie za tym stanem! My byliśmy zmuszeni odstawić sie od piersi aby pojawiła sie owu... Mam trochę niesmak w związku z tym ze nie czekałam do samoodstawienia bo wiem ze nastąpiłoby to za Gora kilka miesięcy bo mój syn fajnie je inne posiłki .. No ale bardzo chcemy rodzeństwo dla niego wiec nie ma co czekać .

Ani się nie obejrzysz a się uda zobaczysz. A jak przyjdą objawy.... zatęsknisz za dotychczasowym stanem.
Ja ogólnie czuję się ok. Co raz bardziej odczuwam brzuch. Tzn coś zaboli, uciśnie itd. No i brzuch powoli zaczyna mi przeszkadzać w funkcjonowaniu. Dopiero teraz zrozumiałam że mam zbyt krótkie ręce:)). Ale jeszcze 5 -6 tyg więc przeleci jak woda. No i czuję napinanie si€ macicy ale póki co bezboleśnie więc oki.
A muszę się pochwalić że dzisiaj w nocy poszłam spać po 24. Wstałam o 7.30 i w nocy do łazienki wstawałam tylko raz :) Co prawda zaraz po przebudzeniu musiałam lecieć no ale sam fakt. No i moja dzidzia zmienia położenie w brzuszku bo już nie kopie w pęcherz tylko w pachwinę prawą. Pewnie stąd ta różnica w wizytach w wc

reklama
Mi tez teskno za ciąża...to byl jeden z najpiękniejszych okresów w moim życiu...po urodzeniu malego juz nie było tak kolorowo choc oczywiście jest wspaniale. @ ma byc za 3 dni i juz wiem ze będzie...czuje sie typowo jak na @

Kamkaz nieDziekiuje:)

O to juz finał lada moment ;) pięknie ;) a magnez bierzesz ? O wstawanie na siku hahah :) to było niezłe ! No 1 pobudka extra ;) potem sie będziesz cieszysz ze jedna pobudka do dziecka hahah :)

Happy a to ile teraz ma statszak i jak długo sie staracie ? Ja przy ciazy tez sie czułam typowo na @ wiec życzę Ci aby jednak @ nie przyszła ;)

Ewix nie znam sie ale na chłopski rozum to pasożyty wiec wydaje mi sie ze tak...

EM Ka-starszak ma 3,5 :) staramy sie teraz pierwszy cykl,rok temu staralismy sie pół roku i nic :( ja w pierwszej czulam sie normalnie,zero obiawow do 15 tc
Ewix-mi sie tez wydaje ze ma wpływ

O widze ze mi sie post nie dodał znowu :/
Bajka ze tak długo zero objawów :)
A wiecie czemu nie wyszło rok temu ?

My próbujemy trochę na ślepo bo kp i nadal brak @... Wiec liczymy na kolejny cud ;)

EM Ka - nie,mieszkam w uk,badania robia po roku
Po 15tc tylko zgaga a w 9 miesiącu ból pleców,całą ciaze czułam się super.
Tobie tez powodzenia!

Happymum no to ja tak mam właśnie :) za chwile 16 tyg a ja objawów tyle co nic. Jakis niesmak w pierwszych tygodniach, ale nawet mdłościami bym tego nie nazwała a bardziej brakiem apetytu. A teraz poza wielkimi piersiami i zaokrąglajacym sie brzuszkiem to właściwie nic :) (no moze poza wzdeciami i brakiem @ oczywiście)

Just dziekuje za gratulacje :)

Kamka, Asch trzymam za Was kciuki, zeby po porodzie sie wszystko ustabilizowalo :) a juz coraz bliżej! Kamka u Ciebie to tak na prawde juz za 3 tyg.będzie bezpieczny moment na poród :)

Kasik dziekuje kochana.
Mam nadzieje ze wroci do normy.Teraz modle sie zeby obylo sie bez insuliny ale powoli trace nadzieje bo mowil ze ma nie byc wiecej niz 6 pomiarow powyzej normy a u mnie juz jest 11 a wizyta dopiero w czwartek :/

Ja w pierwszej ciazy nie mialam kompletnie prawie objawow.Teraz za to byly i mdlosci i bol piersi na poczatku.Teraz za to bol kregoslupa,miednicy i kolan plus od kilku dni opucjlizna rak i nog.
Ale z tego co mowi lekarz brzuch jak ns ten tc ogromny wiec to raczej normalne.A po tych wszystkich moich stratach i tylu latach staran to nswet i z tego bolu sie ciesze :D

Mnie ostatnio na wizycie kazali od 20 grudnia miec wszystko popakowane na gdyby co....ale chcialabym dotrzymac do stycznia a najlepiej polowy stycznia.

Kasik ale te 16 tygodni u Ciebie zlecialo :eek:

EM Ka kciuki kochana zeby sie udalo jak najszybciej :tak:

reklama
Witajcie dziewczynki:)

Kasik90 tak, to prawda że już za ok 3 tyg mogę rodzić, bo wtedy dziecko będzie donoszone.
U mnie na początku też nie było objawów ciążyb. Jedynie co to brak @ no i spałam na zawołanie. Potem nic dopiero po 30tc zaczęły się wymioty i nietolerancja na wszystkie pokarmy. Szczególnie pomidor,jabłko czy papryka. Jak zjadłam to od razu zwracałam. A teraz znowu mogę zjeść jabłko i tak naprawdę nic mi nie jest. No a im późniejsze tyg tym pojawia się zgaga, ból kręgosłupa czy biodra, ucisk w brzuchu np na wątrobe czy pęcherz itd.

Aschlee ani się nie obejrzysz a już będzie styczeń i odetchniesz z ulgą. Ja czekam tak na grudzień:))

Pozdrawiam wszystkie staraczki i mocno trzymam kciuki aby 2016 rok należał do Was i Waszych pociech które przyjdą na świat.

Do góry