reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Dziewczyny dopiero sprawdziłam co dokładnie znaczy ciaza biochemiczne bo nie wiedziałam wczesniej( zawstydzona) i wiecie ze ja chyba
Po odstawieniu tab antykocepcyjnych to było ok 7 miesiecy temu miałam ciaze biochemiczna ale wtedy myslalam ze cos z testem było ne tak bo pozniej dostałam okres i testt były negatywne i po tej akcji zablokował mi sie okres .... Lekarz ktory mnje teraz prowadzi pytał sie mnie kilka razy cY nie poronilam napewno wczesniej a ja ze nieee nieee a myślicie ze to moze miec jakies znaczenie teraz? Po tylu miesiącach? Masakra nawet mam zdj testu na pamiątkę sobe zachowałam

Zaskoczona ja tez nie wiedziałam:/ ehh sprawdziłam i poczytałem teraz tu masz wycinek
Czym jest ciąża biochemiczna?
Ciąża biochemiczna -to taka ciąża, która kończy się na bardzo wczesnym etapie. Do poronienia dochodzi, zanim zapłodniony zarodek zagnieździ się w macicy. Ciąży biochemicznej nie da się wykryć podczas badania USG. O jej istnieniu kobieta dowiaduje się z testu ciążowego lub odpowiedniego badania krwi. O ciąży biochemicznej mówimy nawet w przypadku 50-60% wszystkich ciąż.

Kotek-na tym etapie masz dobra temp :) Pkati-ja po stracie miałam potem biochemiczna-wątpię by to miało wpływ na dalsze starania. Zakocona-mi lekarz tłumaczył, że ciąża biochemiczna jest wtedy gdy dochodzi do zapłodnienia, wytwarza się już hormon hcg, ale zarodek jest za słaby, by wygrać z organizmem, który czeka na @.

bola mnie jajniki ale bardziej prawy .... lux bede teraz mierzyła codziennie więc zobaczymy czy cos z tego wyjdzie owulacja była 9 dni temy ;)

Kotek, a mierzyłas już kiedyś regularnie temp? Bo ja kiedyś mierzyłam regularnie i spadała mi dopiero w dzień @ lub dzień po. A wielu dziewczynom spada już na 3 dni przed @

Hejcia laski, a ja dziś wstałam, nasiusiałam również chociaż to 25dc, a test słabej czułości 25 i są dwie kreseczki i to wcale nie ąż takie blade :D
Natalia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!
Jupi kolejne dwie krechy! Zobaczycie, teraz się już posypie ;-)

Dziewczyny na tym teście tak kreska jest tak samo blada jak na tym wczorajszym. Dzwoniłam do mojego gina i kazał powtórzyć test w najpóźniejszym możliwym terminie pojawienia się @. U mnie wychodzi 21.01 wtedy kreski powinny być dobrze widoczne. Jeżeli tak będzie jak powinno to mam szorować na betę. Dr spierdzielił mnie za to robienie testu i powiedział, że to może być ciąża biochemiczna :(

Luteinę mam odstawić narazie.

Wysłano z mojego Lark FreeMe X 2 7 przy użyciu Tapatalka
Kamilove, lekarz jak zwykle straszy, ale żeby przygotować cię na najgorsze (moja też mnie nastraszyła tą pozamaciczną). A przecież wcale nie musi tak być, równie dobrze @ nie przyjdzie i będzie git! Bądź dobrej myśli - wydaje mi się, że mogę śmiało powiedzieć, że wszystkie tu trzymamy kciuki, żeby Ci się udało. Oszczędzaj się teraz i myśl pozytywnie! Napewno 21.01 zobaczysz 2 grube krechy!

Ostatnia edycja:
Czesc kobietki

Natalia gratuluje slij fluidki ciazowe

Kamilove zrób tak jak lekarz mówił ,beta wzrasta co 48h wiec możliwe ze kreska jest blada ,trzymam kciuki

A ja raNo dostalam wiec nie bede testowac cykl trwał 28 dni tak wiec przyszła wcześniej nawet nie zdarzylam zatestowac ,pozniej do was zajrze bo za Chwilke jedziemy odwieźć chłopców a pozniej musze zaopatrzyc sie w podpaski :dry:

reklama
Do góry