reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Dziewczyny dopiero sprawdziłam co dokładnie znaczy ciaza biochemiczne bo nie wiedziałam wczesniej( zawstydzona) i wiecie ze ja chyba
Po odstawieniu tab antykocepcyjnych to było ok 7 miesiecy temu miałam ciaze biochemiczna ale wtedy myslalam ze cos z testem było ne tak bo pozniej dostałam okres i testt były negatywne i po tej akcji zablokował mi sie okres .... Lekarz ktory mnje teraz prowadzi pytał sie mnie kilka razy cY nie poronilam napewno wczesniej a ja ze nieee nieee a myślicie ze to moze miec jakies znaczenie teraz? Po tylu miesiącach? Masakra nawet mam zdj testu na pamiątkę sobe zachowałam

Zaskoczona ja tez nie wiedziałam:/ ehh sprawdziłam i poczytałem teraz tu masz wycinek
Czym jest ciąża biochemiczna?
Ciąża biochemiczna -to taka ciąża, która kończy się na bardzo wczesnym etapie. Do poronienia dochodzi, zanim zapłodniony zarodek zagnieździ się w macicy. Ciąży biochemicznej nie da się wykryć podczas badania USG. O jej istnieniu kobieta dowiaduje się z testu ciążowego lub odpowiedniego badania krwi. O ciąży biochemicznej mówimy nawet w przypadku 50-60% wszystkich ciąż.

Kotek-na tym etapie masz dobra temp :) Pkati-ja po stracie miałam potem biochemiczna-wątpię by to miało wpływ na dalsze starania. Zakocona-mi lekarz tłumaczył, że ciąża biochemiczna jest wtedy gdy dochodzi do zapłodnienia, wytwarza się już hormon hcg, ale zarodek jest za słaby, by wygrać z organizmem, który czeka na @.

bola mnie jajniki ale bardziej prawy .... lux bede teraz mierzyła codziennie więc zobaczymy czy cos z tego wyjdzie owulacja była 9 dni temy ;)

Kotek, a mierzyłas już kiedyś regularnie temp? Bo ja kiedyś mierzyłam regularnie i spadała mi dopiero w dzień @ lub dzień po. A wielu dziewczynom spada już na 3 dni przed @

Hejcia laski, a ja dziś wstałam, nasiusiałam również chociaż to 25dc, a test słabej czułości 25 i są dwie kreseczki i to wcale nie ąż takie blade :D
Natalia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!
Jupi kolejne dwie krechy! Zobaczycie, teraz się już posypie ;-)

Dziewczyny na tym teście tak kreska jest tak samo blada jak na tym wczorajszym. Dzwoniłam do mojego gina i kazał powtórzyć test w najpóźniejszym możliwym terminie pojawienia się @. U mnie wychodzi 21.01 wtedy kreski powinny być dobrze widoczne. Jeżeli tak będzie jak powinno to mam szorować na betę. Dr spierdzielił mnie za to robienie testu i powiedział, że to może być ciąża biochemiczna :(

Luteinę mam odstawić narazie.

Wysłano z mojego Lark FreeMe X 2 7 przy użyciu Tapatalka
Kamilove, lekarz jak zwykle straszy, ale żeby przygotować cię na najgorsze (moja też mnie nastraszyła tą pozamaciczną). A przecież wcale nie musi tak być, równie dobrze @ nie przyjdzie i będzie git! Bądź dobrej myśli - wydaje mi się, że mogę śmiało powiedzieć, że wszystkie tu trzymamy kciuki, żeby Ci się udało. Oszczędzaj się teraz i myśl pozytywnie! Napewno 21.01 zobaczysz 2 grube krechy!

Ostatnia edycja:
Czesc kobietki

Natalia gratuluje slij fluidki ciazowe

Kamilove zrób tak jak lekarz mówił ,beta wzrasta co 48h wiec możliwe ze kreska jest blada ,trzymam kciuki

A ja raNo dostalam wiec nie bede testowac cykl trwał 28 dni tak wiec przyszła wcześniej nawet nie zdarzylam zatestowac ,pozniej do was zajrze bo za Chwilke jedziemy odwieźć chłopców a pozniej musze zaopatrzyc sie w podpaski :dry:

reklama
Do góry