edyta01
Czekamy na czwarty cud
kto wie może się przyłączę
siasia zapraszam ,zapraszam :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kto wie może się przyłączę
Cholera chyba się sprawdza bo można powiedzieć, że ja do tych "rad" się stosowałam i były bliźnięta (manioku tylko nie jadłam i piersią nie karmiłam)Chyba są jakieś sposoby ale nie dają one 100% powodzenia znalazłam takie coś
[h=2]1. Co ułatwia zajście w ciążę?[/h] Wiele par zastanawia się, jak zajść w ciążę bliźniaczą. Szanse na zajście w ciążę są większe u osób, które mają w rodzinie bliźnięta, ale szczęściu zawsze można pomóc. Jak to zrobić? Wystarczy zastosować się do poniższych wskazówek.
- Zapoznaj się z zasadami świadomości płodności i obserwuj swój cykl miesięczny, by obliczyć optymalny czas na poczęcie. Uprawianie seksu w czasie dni płodnych jest niezbędne, by doszło do zapłodnienia.
- Kobiety, które nie wiedzą, jak zajść w ciążę mnogą, powinny zaopatrzyć się w kwas foliowy. Należy przyjmować go codziennie, ponieważ jest konieczny dla prawidłowego rozwoju płodu i zwiększa szansę na urodzenie bliźniąt. Jeśli marzy ci się ciąża bliźniacza, zacznij stosować kwas foliowy przynajmniej miesiąc przed poczęciem.
- Regularnie spożywaj korzeń manioka. Jest to afrykańska roślina, która zwiększa owulację. W regionie Afryki, w którym maniok jest jednym z podstawowych składników diety, częstotliwość urodzeń bliźniąt jest największa na świecie.
- Pij mleko i jedz wołowinę. Kobiety, których dieta jest bogata w mleko, mają większe szanse na poczęcie bliźniąt niż weganki.
- Jeśli masz małe dziecko, w czasie prób zajścia w ciążę mnogą karm starsze dziecko piersią.
- Trochę przytyj. Kobiety z niewielką nadwagą częściej rodzą bliźnięta.
Ja też z Jagodą miałam mdłości non stop i to gdzieś do 5miesiącaZatestuję jak będę mieć jakieś objawy :-) alkoholu i tak nie pije, a małą i tak muszę dźwigać. Teraz mnie tak mdli od tygodnia ale z przerwami i sporadycznie, a w pierwszej ciąży miałam mdłości rano, wieczór, we dnie, w nocy więc to nie to. Ale gdyby tak nie przeszło to za tydzień może. Jak pójdę po folika to kupię test.
Dziadek nerwus :thumbdown:Jestem mialam ciezki dzien bylam z tym dziadkiem na zakupach, zalatwilam mu ogrom spraw i gdy wrocilismy do domu to przyjechala ta babka z opieki z policja i w tergo dziadka jak by diabel wstapil. Zwyzywał ją i calkowicie zaprzepaścił soebie sznase na opiekunke przyznana z gminy, oj dzialo sie. Mam nadzieje, ze mnie tak nie zwyzywa nigdy, bo wtedy od niego odejde, zreszta dzis mu to powiedziałam.
Kasa się przydaNerwus to mala powiedziane! Ale kurcze w dni lacznie 70 zl zarobilam!
Nie dam mu sie, on raczej nie powinien mi problemow robic, bo juz wszyscy sie od niego odsuneli i gdy i ja odejde to on bez pomocy zupelnie zostanie.