reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

mam dosc tych bezpanskich kotow, naprawde je lubie, glaszcze, dokarmiam itp, a one ciagle okupuja moje auto, to, ze siedza pod autem zrozumiem, bo jest cieply silnik, ale niz zdzierżę tego, ze chodza po mojej masce! one maja "opiekunke", taka pania przedszkolanke, to co do niej mam isc po kase na lakiernika?! no szlag mnie trafia, ile mam przeganiac te siersciuchy??!​

reklama
Witam :)

Pysia powodzenia! :)

Kamkaz kciuki za pozytywne wyniki ;)

Cytrynowa no raczej powinna przyjść, chyba ze jakiś wypadek przy pracy ale nie sądzę :)
Starania mielismy rozpocząc w czerwcu albo lipcu bo do końca czerwca mam umowe ale dostalam w pracy podwyżke i stwierdziłam, ze przedłuża mi (najprawdopodobniej) umowę i byc moze rozpoczniemy działać w nowym cyklu, tj jeszcze w maju, na wyjezdzie :)

A to nie jest tak że jak zajdziesz to musza Ci przedłużyć na czas ciazy i mqcierzynskiego?

Mam tam dwie umowy o prace, jedna na najnizsza krajowa i ona jest do 2018r i druga na reszte kwoty i ona jest do 30.05. Jak zajde w maju to umowa przedluza sie do dnia porodu, a macierzynski placi zus, a jak nie zajde, to wracam do pracy, ale ta umowa ktora sie konczy to nast bedzie zjbecenie- bo zmienili mi na czas ciazy te zleceniowke na prace. Ale ja szukam innej pracy, bo ta to mordor

A to nie jest tak że jak zajdziesz to musza Ci przedłużyć na czas ciazy i mqcierzynskiego?

Wiem że tak jest, ale jak przedłużą mi w lipcu umowę to będzie moja 3 umowa - czyli przejdzie na czas nieokreślony a to odpowiadałoby mi najbardziej.. bo chciałabym mieć gdzie wrócić po ew. macierzyńskim, a nie zostać na lodzie. Cieszę się, że podwyżke na papierze dostałam to mi też później ZUS na macierzyńskim będzie większą kwotę płacił :)

reklama
a ja bede musiala szukac nowej pracy po porodzie, najlepiej jako niania bym mogla jechac z dzieckiem, no i ten zasilek jest tysiac zl dla bezrobotnych po porodzie przez rok :-)

Do góry