mam dosc tych bezpanskich kotow, naprawde je lubie, glaszcze, dokarmiam itp, a one ciagle okupuja moje auto, to, ze siedza pod autem zrozumiem, bo jest cieply silnik, ale niz zdzierżę tego, ze chodza po mojej masce! one maja "opiekunke", taka pania przedszkolanke, to co do niej mam isc po kase na lakiernika?! no szlag mnie trafia, ile mam przeganiac te siersciuchy??!
reklama
Haha to co Ty robilas, ze sie dusil :-)
wole nie pisac szczegolow
cytrynowa_
Fanka BB :)
Witam
Pysia powodzenia!
Kamkaz kciuki za pozytywne wyniki
Cytrynowa no raczej powinna przyjść, chyba ze jakiś wypadek przy pracy ale nie sądzę
Starania mielismy rozpocząc w czerwcu albo lipcu bo do końca czerwca mam umowe ale dostalam w pracy podwyżke i stwierdziłam, ze przedłuża mi (najprawdopodobniej) umowę i byc moze rozpoczniemy działać w nowym cyklu, tj jeszcze w maju, na wyjezdzie
A to nie jest tak że jak zajdziesz to musza Ci przedłużyć na czas ciazy i mqcierzynskiego?
xkarola
Maja obowiazek przedluzyc do dnia porodu.A to nie jest tak że jak zajdziesz to musza Ci przedłużyć na czas ciazy i mqcierzynskiego?
madziolina_p
Mam tam dwie umowy o prace, jedna na najnizsza krajowa i ona jest do 2018r i druga na reszte kwoty i ona jest do 30.05. Jak zajde w maju to umowa przedluza sie do dnia porodu, a macierzynski placi zus, a jak nie zajde, to wracam do pracy, ale ta umowa ktora sie konczy to nast bedzie zjbecenie- bo zmienili mi na czas ciazy te zleceniowke na prace. Ale ja szukam innej pracy, bo ta to mordor
madziolina_p
Jak zajde w maju to tak, a jak nie to powinnam wrocic, ale nie chce, wiec albo znajde inna robote albo sie zobaczy
A to nie jest tak że jak zajdziesz to musza Ci przedłużyć na czas ciazy i mqcierzynskiego?
Wiem że tak jest, ale jak przedłużą mi w lipcu umowę to będzie moja 3 umowa - czyli przejdzie na czas nieokreślony a to odpowiadałoby mi najbardziej.. bo chciałabym mieć gdzie wrócić po ew. macierzyńskim, a nie zostać na lodzie. Cieszę się, że podwyżke na papierze dostałam to mi też później ZUS na macierzyńskim będzie większą kwotę płacił
reklama