reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

gdy ja mieszkalam u rodzicow z Tomkiem to wlasnie wszystko bylo na mojej glowie, bo u mnie to rodzina przedsiebiorcow, i mama nie gotuje, tylko ja to robilam, co mnie wnerwialo, bo musialam byc w domu kolo 16-tej, gdy tata i brat zjezdzali z pracy, jak mieli se odgrzac to problem byl i potem sie zbuntowalam i powiedzialm, ze tata ma nam zrobic kuchnie na pietrze, ale poszlismy na wynajem i nam tu najlepiej :-)

No my też chcemy jak naprędzej iść na swoje, nie to żeby u mamusi mi źle było, ale pora się usamodzielnić :-) aczkolwiek przy budowie to tak szybko się to nie stanie ;p

reklama
Witajcie dziewczynki

Ja dziś nie mogłam jakoś sobie pospać bo już o 7,30 się obudziłam. Co prawda wczoraj popołudniu musiała być drzemka no ale cóż...
Ja też mieszkam z mamą i dziadkiem, ale my mamy górę a mama dół. Z tym, że obiady robimy razem, ale kolacje czy śniadania już nie. Nie powiem, że tak zawsze było lepiej, bo jak wracałam z pracy to zazwyczaj obiad był ugotowany, ale jak chodziłam na popołudniu to obiady gotowałam ja. W pewnym sensie jest to dobre, ale jak wszędzie są plusy i minusy. Teraz zawsze mogę liczyć na pomoc mamy, gdy mąż jest w pracy. No chyba, że i mama też jest w pracy więc wtedy mówi się trudno ;-).
U mnie już tak pozostanie, bo wszyscy z rodzeństwa się wyprowadzili, a ktoś musi się mamą później zaopiekować. Wiadomo, człowiek jest coraz starszy więc będzie potrzebował więcej pomocy. Teraz rolę powoli będą się odwracać. My byliśmy mali to mama opiekowała się nami, teraz mama będzie potrzebowała naszej opieki więc taka już kolej rzeczy.

Witajcie dziewczynki

Ja dziś nie mogłam jakoś sobie pospać bo już o 7,30 się obudziłam. Co prawda wczoraj popołudniu musiała być drzemka no ale cóż...
Ja też mieszkam z mamą i dziadkiem, ale my mamy górę a mama dół. Z tym, że obiady robimy razem, ale kolacje czy śniadania już nie. Nie powiem, że tak zawsze było lepiej, bo jak wracałam z pracy to zazwyczaj obiad był ugotowany, ale jak chodziłam na popołudniu to obiady gotowałam ja. W pewnym sensie jest to dobre, ale jak wszędzie są plusy i minusy. Teraz zawsze mogę liczyć na pomoc mamy, gdy mąż jest w pracy. No chyba, że i mama też jest w pracy więc wtedy mówi się trudno ;-).
U mnie już tak pozostanie, bo wszyscy z rodzeństwa się wyprowadzili, a ktoś musi się mamą później . Wiadomo, człowiek jest coraz starszy więc będzie potrzebował więcej pomocy. Teraz rolę powoli będą się odwracać. My byliśmy mali to mama opiekowała się nami, teraz mama będzie potrzebowała naszej opieki więc taka już kolej rzeczy.

u nas brat chce zapewnic rodzicom opieke na starosc, tak ustalilsmy, temu on dom przejal

Hej ja wreszcie prawie wszystko ogarnelam i juz nic mi sie nie chce...co do obowiazkow to u nas roznie bywa z mezem staramy sie nimi dzielic.My jestesmy narazie na wynajmie do czasu wyremontowania domu

reklama
My na swoim, ale tak jak wspominalam z 30-letnim kredytem. Ale mamy 3 pokoje i taras 30m wiec super!

A moj test owu lekko ciemniejszy niz wczoraj, negatyw oczywiscie, takze czekamy

Do góry