reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Witaj madziolina_p faktycznie dzień dziś wygląda obiecująco. Ja dzisiaj jeszcze jestem na zwolnieniu wiec zamierzam to wykorzystać tym bardziej ze poniedziałek tak dobrze się zaczął. Zafarbuje sobie włoski (wcześniej nie chciałam w ciąży ryzykować i tak się zeszlo) a wieczorem idę do mojej gin zobaczymy co powie. Mam tylko nadzieje, ze mnie wpuszcza do niej bo ona dzisiaj robi usg ale ja nie mam skierowania. Ona przyjmuje prywatnie a ja chodzę tam w ramach dodatkowego ubezpieczenia z pracy. I zawsze bez skierowania jest problem. No ale zobaczymy. Jak nie dzisiaj to za tydzień jestem zapisana. Jednak wolałabym dzisiaj wiedzieć co i jak dalej.

reklama
Ewel87 a wiesz w tym momencie czego ja się boję? Na razie głównie tego, że znowu będę musiała długo się starać. Pierwsza ciąża starania 3 lata druga ciąża starania 2,5 roku. Mam nadzieje ze tym razem chociaż do roku skróci się ten czas. No ale nikt tego nie wie:( potem pewnie jeśli się uda to będę drzala żeby 3 raz okazał się szczesliwy

Pewnie dziewczyny! Nie musi byc zd drugim razem tak samo, ba nie bedzie! Jest tyle czynnikow warunkujacych poronienie, ze hej!
Trzeba byc dobrej mysli i wierzyc!

Witam nowe mamusie :) ja juz w pracy jestem i dziś zaczynam 9 tydzień czyli okres w którym straciłam bliźnięta. Bardzo was proszę o kciuki za mnie i maleństwo.

Co do czasu starań to ja o pierwszą ciążę prawie dwa lata się starałam, ale nie dane było mi długo się cieszyc, druga udała się ok 1,5msc po poronieniu i donosiłam śliczna, zdrowa córeczkę :) trzecia ciąża to wpadka ale szczęście trwało krótko, o czwartaą starałam się 4msc ;)

Tak więc wcale nie musi być tak źle z tymi staraniami. Ja trzymam za was kciuki &&&& :)

Miłego poniedziałku :D

Dzień dobry ,jak u was po weekendzie ?
Ja pół niedzieli pakowalam sredniaka na camp bo dzisiaj wyjeżdża a wraca w piatek .Andrea i Daniel wyprowadzili sie wczoraj takze mam juz spokój ,od razu odswiezylismy pokoj bo tesciowa za miesiąc przyjeżdża i bedzie spać w tym pokoju .@ dziś 3 dzień pewnie jutro nie bedzie po niej śladu i teraz odliczam dni do staranek .

Miłego dnia

Monii może da się coś zaradzić żeby się szybciej udało nie wiem.może za mało progesteronu Masz czy za wysokie tsh czy to badałas?
Ja poprzednim razem zaszlam w 2 cyklu i się bałam właśnie żeby teraz.problemu nie było ale też w 2 się udało jak już jeden lek minął to czy się udało jak.się udało to teraz czy jest dobrze.... Ciężko mi czasami

Ewel87 tsh miałam podwyższone tylko jak teraz w ciąży byłam a tak to jest ok. Progesteron również miałam badany. Niestety mój mąż nigdy nie zbadał i chyba nie zbada nasienia. Stwierdził że nie będzie potrafił i po temacie. Potem tylko były kłótnie jak wspominałam wiec olalam temat bo miałam dosyć. No i wkoncu zaszłam po testach na owu. Teraz jak powiedziałam znowu o badaniu, bo jednak mimo wszystko powinien zrobić to oczywiście było ze zrobi jak przez rok nie zajde w ciążę. Ale ja wiem ze po roku na pewno nie zrobi:))

reklama
Tym razem też zaopatrze się w testy, bo mogę mieć wszystko rozregulowane i zobaczymy czy się sprawdza tym razem. Przed zajściem w ciaze tak mniej więcej od lipca do grudnia miałam cykle jak w zegarku 28 dzień punkt 8:00 dostawałam @. No a jak teraz będzie hmmm wielka niewiadoma.

Do góry