reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

gaga skoro gin powiedział, że to nie jest nic aż tak złego to się nie przejmuj na zapas. Wszystko wyjaśni się po wynikach krwi. :)

reklama
że mam zespół policystycznych jajników i musi jak on to powiedział mnie rozszyfrować dlaczego i że badania krwi wszystko wyjaśnią. Mowil tez jak robił usg, że widać ze jestem przed okresem, że to juz nie długo

Gaga a jeśli możesz to powiedz mi prosze jakie badania robisz? No i jak to masz pco? Normalnie na USG ci stwierdził czy robiłaś jakieś dodatkowe badanie? Bo ja mam Hashimoto i też się naczytałam że przy tym bardzo czesto występuje pco. No i moja szwagierka ma. ANiby jak pytałam lekarza to mówił że ok, ale jakoś tak niespokojna jestem:0

Gaga a jeśli możesz to powiedz mi prosze jakie badania robisz? No i jak to masz pco? Normalnie na USG ci stwierdził czy robiłaś jakieś dodatkowe badanie? Bo ja mam Hashimoto i też się naczytałam że przy tym bardzo czesto występuje pco. No i moja szwagierka ma. ANiby jak pytałam lekarza to mówił że ok, ale jakoś tak niespokojna jestem:0
dokładnie to sie nazywa zespół policystycznych jajników w skrócie PCOSa badania to mam krwi zaznaczone : glukoza, morfologia, tsh, fsh, lh, prolaktyna, estradiol. Stwierdził mi to pa samym badaniu usg-dopochwowym bo to widzi, że w jajnikach mam za dużo pęcherzyków są za małe nie dojrzewają i mogą nie wypuszczac komórek do zapłodnienia a badanie z krwi ma wyjaśnić powód tej choroby u mnie i wtedy zdecyduje gin co dalej

Tez mam hashimoto i tez miałam podejrzenie pco, ale dlatego że miałam nieregularne okresy bo na usg wyszło wszystko ok :-) badania potwierdziły ze jestem zdrowa ;-) powinnam dziś zażywać urofuragine dalej ale jest mi niedobrze juz od tych leków :-(

reklama
Kami a ona w tym pepco ma ciągle klime i te uszy też dostają w kość. Poza tym ona często łapie stany zapalne pochwy. No średnio raz w miesiącu ma stan zapalny z zielona wydzielina.

Do góry