reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Kasik a daj przepisa na biszkopt :-)

Ja mam bardzo prosty i raczej szybki przepis :)

Składniki na dużą tortownice:
* 10 jaj
* 10 łyżek cukru
* 8 łyżek mąki pszennej
* 2 łyżki mąki ziemniaczanej
* łyżeczka proszku do pieczenia

(normalnie do biszkoptu dodaje jeszcze 1,5 łyżki octu i 3 łyżki oleju, ale nie w przypadku torta, bo tort jest sączony ponczem i za wilgotne było by ciasto) :)

Przygotowanie:
Ubijać mikserem: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywną pianę. Dodawać po jednej łyżce cukier ciągle miksując. Jak będzie tak sztywne, że po obróceniu miski nie będzie się wylewać - dodać żółtka i zmiksować.
Mieszać zwykłą łyżką: Dodać kolejno mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną (dobrze jest przesiać je przez sitko, wtedy ciasto jest pulchniejsze). Na koniec proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec ok. 40 min. w temperaturze nie wyższej niż 170 stopni. :)

edyta rożnie. Jak Ci się przyrumieni to trzeba sprawdzić, np. zapałką, wbijasz zapałkę, jak jest sucha, tzn, ze jest już gotowy, jak mokra, tzn, ze surowy w środku.

Lux wieczorny seksik na przeprosiny zawsze jest fajny :-) no więc zrobiłam test, linia ciemniejsza jak wczoraj, nie aż tak mocna jak kontrolna ale ciemniejsza dużo jak na wczorajszym tescie. Śluz owulacyjny nie występuje, dużo białego takiego zbitego nierozciagliwego. I bądź tu człowieku mądry..

Julka,

Ja nie wiem co to może oznaczać bo nie do końca wierze w wykrywanie ciąży przez testy owu. Sprawdzalam na sobie i nie działa. Brak zupełnie drugiej kreski :no:

Ale trzymam kciuki by było tak jak chcesz &&&:)

reklama
Do góry