reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Ja ogólnie pracowałam w laboratorium, ale nie chce za Boga tam wrócić bo to czysty wyzysk był. Pensja nie zła ale zero szacunku. Dziękuję za taką pracę. Po macierzyńskim wrócę tam na chwile (- no chyba ze sprawą z moim Ł jeszcze pomyślnie się ułoży to wtedy odrazu na wychowawczy znów przejdę) i będę szukać czegoś innego.

Wysłane z mojego Sony Xperia E1

ehh, poprzednio pracowałam w systemie 12-stkowym, praca 12 godzin dziennie, ale za to ok 16 dni wolnych w miesiącu. Marzyłam o pracy po 8 godzin... i co, pracuję po 8,5 i okazuje się że mam dużo mniej czasu. Wracam ok 17, jakieś zakupy, obiad i jest wieczór. Bartek chodzi spać po 19 więc w tygodniu niewiele mamy czasu dla siebie. A tak jednak te kilkanaście dni wolnych, to można coś było pozałatwiać, w dzień wolny z rana gotowałam, odbierałam syna z przedszkola... na bank dziś wyślę :tak:

Hej dziewczyny :) u mnie planowo @ za trzy dni :) na razie nic zero objawów tego albo tego :)
Olcia właśnie ja się zastanawiam jak jest lepiej. Czy po 12 godz i czasem nocki ale dni wolnych więcej czy w systemie 8 godzinnym. Zaraz kończę studia i trzeba do pracy i jakieś decyzję trzeba podjąć co tu robić :) nie wiem przeraza mnie to :) chciałabym spędzać ze swoim synkiem dużo czasu bo to w końcu moje dziecko a nie pani w szkole czy babci :/

Ja pracowałam po 11.30h. Szliśmy na 6.30 do 18. Plus soboty od 7.30 do 14 i powiem wam, że nawet mi to odpowiadało bo nie miałam wtedy dziecka i nir musiałam sama w domu siedzieć. Teraz bym tak nie chciała :(
8h i do domu. To by mi odpowiadało. Tylko ja nigdzie w zawodzie takiej pracy nie dostane.

Hej dziewczyny :) u mnie planowo @ za trzy dni :) na razie nic zero objawów tego albo tego :)
Olcia właśnie ja się zastanawiam jak jest lepiej. Czy po 12 godz i czasem nocki ale dni wolnych więcej czy w systemie 8 godzinnym. Zaraz kończę studia i trzeba do pracy i jakieś decyzję trzeba podjąć co tu robić :) nie wiem przeraza mnie to :) chciałabym spędzać ze swoim synkiem dużo czasu bo to w końcu moje dziecko a nie pani w szkole czy babci :/

Ja pracowałam po 11.30h. Szliśmy na 6.30 do 18. Plus soboty od 7.30 do 14 i powiem wam, że nawet mi to odpowiadało bo nie miałam wtedy dziecka i nir musiałam sama w domu siedzieć. Teraz bym tak nie chciała :(
8h i do domu. To by mi odpowiadało. Tylko ja nigdzie w zawodzie takiej pracy nie dostane.

Dziewczyny, ja miałam okazję przetestować oba systemy i stwierdzam, że 12 stki bardziej mi odpowiadają. Wbrew pozorom dla dziecka miałam więcej czasu pracując po 12 godzin niż teraz.

zresztą ja mam nadzieję, że wkótce będę w ciąży, skorzystam z L4, macierzyńskiego i będę miała dla syna, a później i drugiego dziecka duuuuużo czasu :tak: a później pomyślę o czymś swoim ;-) ach, rozmarzyłam się :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Jestem załamana, ten cykl napewno odpda bo mam ten cholerny okres tak długi.... i jak tu obliczyc kiedy mam miec oWu--masakra....

reklama
Do góry