reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Myślę, że u nas to już raczej się nie poukłada. Jakaś taka rezygnacja mnie dopada :(

Wiem ze kres temu związkowi położyła wiadomość o drugiej ciąży. Jego to bardzo wkurzylo :(

Wysłane z mojego Sony Xperia E1

Kurde to nie konsultowaliscie tego ze sie staracie?

Lux, ale musisz przestrzegać pewnych zasad przy testach owu - powinnaś je robić najlepiej kolo południa, ale nie z porannego moczu i nie późnym wieczorem - najlepiej chyba do 19. No i nie powinnaś przed zrobieniem testu nic pić. Inaczej mogą ci różne dziwne wyniki wychodzić. Ja do końca się nie znam, ale Ewelina mi mówiła, że są takie zasady wiec może poszukaj w necie albo może ktoś tu wie i podpowie :-)

Kamilove, trzymam kciuki żeby chociaz w pracy było dobrze :-)

A ja właśnie zauważyłam na wynikach moich badań, że nie zrobili mi jednego z badan- miałam 4 badania, a wyniki mam moczu, morfologii i hiv, a były jeszcze przeciwciała których nie ma ! :-(
Chyba znowu będą musieli mnie kluc :-(

Przeciwciala dostalam na oddzielnej karteczce wiec moze zostala?

reklama
Kamilove, dobrze że mam pakiet medyczny, bo wszystko prywatnie robie i jakbym zapłaciła za te przeciwciała i ich nie dostała to bym im tam raban zrobiła ;-)
A tak to ubezpieczyciel zapłacił i będzie musiał zapłacić jeszcze raz... jak mi znikną siniaki hehe ;-)

Lux,

Każda z nas to wie, ale dla niego to nieważne po trzy dni przed testem mówiłam ze na pewno nic z tego, lekarz potwierdził brak owu wiec czekam do czerwca. A tu trzy dni później test pozytywny

Kami dasz radę. Ja z trójka jakoś radzę. A potrafią mi różne akcje odwalac jak ta dzisiejsza z przewróceniem stołu przez Patrycje. Biją się, wyzywaja itp. Ty masz lepszy wiek, są młodsze. Ja mam przedszkolaka i dwa starszaki szkolne.

Myślę, że u nas to już raczej się nie poukłada. Jakaś taka rezygnacja mnie dopada :(

Wiem ze kres temu związkowi położyła wiadomość o drugiej ciąży. Jego to bardzo wkurzylo :(

Kamilove tak bardzo mi przykro.. Siły kochana...
Ale jak to wkurzyła go wiadomość o ciąży? No chyba wiedział, że się staracie? Tak jak Lux pisała, co on nie wie że sex może skończyć się ciążą?
I jak można wziąć 2tyś żł.. To kupa pieniędzy.. Cała moja wypłata... Co on może zrobic z taka kasa..
Kamilove a czy wy nie macie wspólnych rachunków? Sprawdź czy przypadkiem nie podał twojego nr dowodu przy braniu kredytu. Mojej koleżance były facet tak zrobił i biedna 1,5 roku spłącała jego długi, a dowiedziała się przypadkiem po 4msc jak jej kasa z konta zaczęła znikać..

Madziolina mi wyniki wyświetlają się w ich systemie, z tego dnia są tylko te niestety, a później już żadnych nie ma, więc chyba jednak pani Laborantka co nie umiała krwi pobrać z tego stresu zapomniała o jednym badaniu ;-)

Madziolina,

Konsultowalismy ale po info od lekarza ustaliliśmy ze odkładamy starania. To było w czwartek a w sobotę test II

Lux ale to nie musisz tych testow zawsze o tej samej porze, tylko w odpowiednich ramach czasowych ;-) czyli strzelam między 9 a 19 i koniecznie nic nie pić wcześniej, żeby wynik nie był zafalszowany

reklama
Kami no ja pamiętam jak to u Was było. Wydaje mi się, że ta ciąża przypadkiem nie jest i jakiś plan Bóg czy los w tym mają :) jesteś super laska, poradzisz sobie ze wszystkim :)

Do góry