reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Aniu, - najlepiej idź na beta hcg i wtedy z tym do gina i na pewno jak beta będzie negatywna to da na jakieś badania i luteinę albo duphaston na wywołanie.

tak jak pisałam, jak nie byłaś przeziębiona to może tarczyca. Ja jak miałam nieuregulowaną to nie będąc w ciąży też mi takie syrki @ robiała. Ponoć to zależne od siebie.

Anna a tempke mierzysz o stałej porze ? I przynajmniej po 3h nieprzerwanego snu ?

Tak mierze o 5:50, nie robiłam tego wiec nie wiem.
Co do wiesiołka to jesteście pewne ze to jest zdrowe? Ja nie miałam owulacji a śluzu nigdy ovu nie widziałam w aptece pytałam o cos na poprawę to mi nie kazali brac bo mozna sobie rozlegulowac wszytsko.
Czyli myslicie ze mozna brac i pomoże?

Tarczyce badałam w sierpniu ,resztę hormonów tez , wszystko było ok. Jestem w Londynie tu nie robią bety, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, jak wychodzi pozytywny test to idzie się do lekarza pierwszego kontaktu, tam powtarzają test I dopiero po 12 tygodniu wizyta z położna. ..

Tak samo jak wczoraj brzuch mnie pobolewal w nocy i rano, ból cycek przechodzi, nie mam energii i siku biegam w dzień co godzinę ,w nocy co 4. .. dużo częściej niż zazwyczaj! Oszaleje.

Tak mierze o 5:50, nie robiłam tego wiec nie wiem.
Co do wiesiołka to jesteście pewne ze to jest zdrowe? Ja nie miałam owulacji a śluzu nigdy ovu nie widziałam w aptece pytałam o cos na poprawę to mi nie kazali brac bo mozna sobie rozlegulowac wszytsko.
Czyli myslicie ze mozna brac i pomoże?

Ja nigdy tego nie bralam wiec sie nie wypowiem czy pomaga czy szkodzi :zawstydzona/y:

Tak samo jak wczoraj brzuch mnie pobolewal w nocy i rano, ból cycek przechodzi, nie mam energii i siku biegam w dzień co godzinę ,w nocy co 4. .. dużo częściej niż zazwyczaj! Oszaleje.

W twoim wypadku wskazana by byla beta ,wszystko bedziesz miala czarno na bialym :tak: i dowiesz sie czy te czeste oddawanie moczu i inne dolegliwosci maja zwiazek z ciaza :tak:

Ania, - to rzeczywiście zgryzota. Poczekaj jeszcze z testem powtórnym. Jak tak do 40 dni @ nie przyjdzie nadal a brzuch będzie pobolewał i testy negatywne to lekarz choćby i prywatnie usg. Bo jeżeli tarczyca w porządku, przeziębiona nie byłaś a czasami z testami tak bywa, że może nie wyjść. Przypadek mojej lekarki, pierwszy pozytywny test wyszedł dopiero pod koniec 2 msc ciąży. Wtedy lekarz usg nawet prywatnie, albo ciąża pozamaciczna albo masz porządnie namelane w hormonach i @ nie ma bodźca by przyjść. Dostaniesz coś na wywołanie i @ przyjdzie. pisze o ok 40 dniach bo tak powyżej 7tc pozamacicznej jeżeli jest w jajowodzie to dla jajowodu to groźne. A nie masz może jajników policycstycznych. Bo wtedy też @ różnie przychodzi ze względu na możliwy brak owulacji lub w skutek przerostu wielu pęcherzyków które nie pękły za dużo wydziela się innych hormonów i @ świruje,

reklama
Do góry