reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

gdy ja dowiedziałam się w szpitalu, że moja ciąża się nie rozwija i musi być zabieg pomogły mi słowa jednego z lekarzy, który mi powiedział wtedy, żebym się aż tak nie przejmowała bo nie jest najgorzej, że skoro zaszłam w jedną ciąże bez problemu to w kolejną też zajdę, że problem by był jakbym w ogóle zajść nie mogła

reklama
Hej hej! Witam wszystkie nowe staraczki:-)

Wpadam zameldować, że @ nadal nie ma, ale już czuję, że nadciąga.

Przeczytałam, że w piątek szykuje się wielkie testowanie - mocno trzymam kciuki!! Przydałby się wysyp podwójnych kreseczek:-)

Skaba,

Kochana od niedzieli czy soboty piszesz ze @ nadciąga ;)

Ja tam wierze, ze skubana nie przyjdzie [emoji12] [emoji1]

Claudia,

Kciuki za bete jutrzejsza.

Tyle piszecie, że ciężko mi się wbić :/

Lux,

Mamy podobna wagę i podobny wzrost :) ale ja już 30kg zgubiłam. Byłam prawdziwe sloniatko [emoji6]

Wysłane z mojego Sony Xperia E1

Hej dziewczyny mam ostatnio duzoo na glowie... u mnie nadal test negatywny i brak @ czekam
nadal na cokolwiek...

gaga, nie ma się czym przerażać.
Napisałam jak było w moim przypadku. Ja miałam względnie regularne cykle mieszczące sie w książkowym zakresie. Luteiną lub duphastonem byłam faszerowana jakieś 3 lata. nie dały rezultatu. A jak się okazało to problem przysadki i narośniętych polipów i to nie małych.
Raz jak mi gin powiedział że moja @ to normalka to zapytałam się go czy by zatrudnił babę która co 23 dni ma 3 dni z głowy normalnego funkcjonowania i z 8 godz w pracy na stanowisku jest jakieś 6. Nic nie odpowiedział ale nie ukrywam, ze z tego też powodu nieraz traciłam pracę bo nie dawałam rady się wywiązać z obowiązków.

Co do chemii w żarełku to święta prawda. Antybiotyki, Czarnobyl, sztuczne jodowanie kamiennej soli. Samo złe. Dlatego teraz nasze organizmy są słabsze.

A ja zawsze ważyłam ok 50 kg. Później w czasach rozwoju hashimoto tyłam na potęgę i od tamtego czasu wiecznie na diecie byłam. Teraz jak po operacji schudłam do 50paru trzymam się na poziomie 56 przy 170cm. Do tego mam wąskie biodra tak w ogóle 90/65/92. Bardzo widoczne wcięcie w talii, Tyłeczek się sexownie zaokrągla przy ok 58kg lekko odstaje brzuszek. Piersi stanik 70D/C zależnie od budowy stanika. Wyglądam teraz dobrze, nie wyobrażam sobie co będzie w ciąży bo jż teraz na początku zaczynałam się objadać. I teraz bez ciąży czasami nabierają mnie smaki i jem co tylko mi się nawinie.
Spowrotem się staram przerzucić na owoce, na kolacje jadam marchew z lnem, w pracy pochłaniam jabłko, gruszki i jakieś pieczywo. A co będzie w ciąży :sorry2:

Trzeba iść spać

Miłego dnia

Któraś z Was pytała o luteine czy pomaga zajść w ciążę. Luteiny nie dostaje się od tak.... Jeśli ma się za niski progesteron albo np plamienia przed @ to wtedy lekarz stwierdza czy przepisać ja albo w ciąży. Gdy jest za mało progesteronu lub są bóle brzucha ,plamienia. Pomaga w zagniezdzeniu tak jest napisane na ulotce.

reklama
A ja zaczynam nowy cykl. @ przyszła wczoraj. Jakoś do ostatniego momentu miałam nadzieję, że to plamienia takie w ciąży ;) ostatnio zaczęłam prowadzić kalendarz ovufriend tylko bez temperatur. Teraz zaczynam na full :) Ogólnie bardzo fajny, polecam.

Moja waga po ostatniej ciąży tez wzrosła i ciężko to zgubić. Nawet zastanawiałam się czy nie mam problemów z tarczyca. Ale wyniki tsh ft4 i ft3 wyszły w normach, wiec prawdopodobnie za dużo i zbyt kaloryczne jem :p
W tym miesiącu się za siebie biorę, mój cel to 10 kg. Korzystalyscie może z książki chodakowskiej? Bo co rusz jakieś wspaniałe przemiany pokazuje na fb ludzi, którzy jedli i ćwiczyli z jej książka. Zastanawiam się czy te przepisy faktycznie są dobre i proste.

Do góry