reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Lux nie wiem co mam ale będę to chciała jak najszybciej sprawdzić jak mój wróci z pracy w miare szybko to go do apteki chyba wyciągnę po jeszcze jeden test a następny punkt to wizyta u gin

reklama
Edyta01 to jest najgorsze jedne nie mogą zajść a drugie usuwają aż się płakać chce :-( zwariować od tego czekania można, mój też sie już nie może dzidzi doczekać jak widzę jak zabawia mojego półrocznego siostrzeńca to aż mi sie serce kroi że ja mu tego nie mogę dać:-(

Gaga mozesz i napewno dasz ,narazie nie wychodzi ale w koncu sie uda zobaczysz,nie mozesz pisac ze nie mozesz mu dac malenstwa ,moze warto porobic jakies badanka i sprawdzic czy np masz hormonki w porzaku czy dochodzi do owulki itp

Madziolina Ty coś po kryjomu robiłaś i nam nie meldujesz czy czekasz do piątku? ;)
ja też dzisiaj do innej aptek weszłam po test 10 i znowu wielkie oczy pani zrobila i "yyyyyy...w jakim sensie 10?...czulszy? yyyy...na tych jest napisane 99%" no ja nie wytrzymam, pracować w aptece i nie wiedzieć że różne typy testów istnieją. Zaopatrzyłam się w dwa 25, jak nic się u mnie nie zmieni to w piątek znowu testuję.
Ja w tym cyklu jadłam wiesiołka przez pierwsze 14 dni cyklu po 1 tabletce. Nie wiem czy to na tym miało polegać?

gaga, - może ty masz problemy hormonalne. Nieregularne cykle to nic normalnego. Jeżeli chodzi o odziedziczenie tego po mamie to tylko i wyłączne tą samą dolegliwość może odziedziczyłaś. Każda zdrowa koieta ma względne regularne cykle. Wszystko co wybiega poza ramy 25-32 dni to na pewno coś jest nie tak.
Tylko odrazu Ci zaznaczę, że trudno znaleźć lekarza który by to znalazł lub potrafił skierować do odpowiedniego leczenia. Ja się tułałam kilka lat nim trafiłam do poradni engokrynologiczno-ginekologicznej, na endokrynologie na badania i na hidterolaparoskopię diagnostyczną.
A uparcie twierdzono, że wszystko w porządku. Jak kur... przy cyklach od 19 do 42 dni można nazwać normalne gdy przewaga była tych 23 dniowych i takich mocnych że 8 dni to @.
Jak porobili badania na endo 3dni i zrobili dziury w brzuchu, zajrzeli do macicy itp itd dopiero okazało się, że mam niedoczynność przysadki mózgowej i były już duże polipy i zaczyna mi się endometrioza a w samym brzuchu już są zrosty.
Więc nie słuchaj lekarza który Ci powie że cykl 36 dni to normalka. jeżeli są długie lub zbyt krótkie, podczas @ cierpisz niemiłosiernie albo nie możesz podczas @ się ruszyć z domu bo toaletę musisz mieś w pobliżu. Szukaj odrazu innego lekarza choćbyś miała kilometry i godziny do niego jeździć.

Ciasto pycha. Podobne do tego co pisałam wcześniej tylko tym razem wykorzystałam dżem agrestowy a zamiast jednej łyżki mąki dałam jedną kakao i jedną kaszy orkiszowej razowej. Zdrowe, niskoglutenowe niemal bezlaktozowe ciasto. Pycha, wciągnęłam już 4 kawałki.

Jak dla mnie to przed nocka dobranoc :laugh2:

reklama
Do góry