reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Lisico,zobacz w Realu,Obi - jesli sa u Ciebie te hipermarkety,w moim miescie niestety nie ma.
Zerknij tez na targu/rynku,w tych sklepach po 5,99zl.Teraz bedzie tego multum,bo to juz czas i pora.
U nas przed kwiaciarniami choinki stoja,ciekawe kiedy rozstawia sie z tymi zywymi.
Co roku dokupuje bombki,lancuchy i lampki,bo zawsze wydaje mi sie malo:p

Cala rodzinka zrobilismy uszka i pierozki wigilijne,synus pomagal:p ,dla Olusia robimy z mieskiem i kapusta,bo grzybow mu nie daje.

reklama
Lisica ja moje ozdoby kupiłam w Ikei i już mam je długo. W tamtym roku dokupiłam w netto. Ale w realu ostatnio widziałam również piękne:tak:
Fajnie, że macie spacerówkę, ja wszystkie sprzedałam.. Noo mój mąż też chciałby jak najtańszy wózek, chciał się w 2 tys zmieścić..
Wiesz może na wiosnę troszkę ceny zmniejszą, bo to jest teraz nowość w kolekcji x landera. Moja koleżanka kupiła x pulse cały zestaw za 2400 a dzisiaj widziałam już za 1950 zł także spokojnie.

Domi w Obi patrzyłam to strasznie drogie :szok: myślę o Pepco, chyba coś tam znajdę? I popatrzę po mniejszych sklepach u mnie.
Narobiłaś mi smaku na uszka z grzybami! I barszczyk do tego... Pewnie zrobię w tygodniu.

Kasiula no mam nadzieję że zejdą trochę z cen.

Jutro muszę do pracy podjechać, zawieźć zwolnienie. Wkurza mnie powoli to wypłacanie przez ZUS. Mam nadzieję że skoro dostałam 18.11 wypłatę zaległą to już się będą trzymać tego terminu :-/

Chciałam jeszcze zasugerować przeniesienie się na wątek zamknięty. Co wy na to? Byłoby prywatniej ;-)

Niemartwsie- mam nadzieję, że ból brzucha przejdzie...

Lisica - jak dla mnie może być prywatny, ale już dawno chciałam Cię zapytać co z pomysłem, żeby na początku były nasze daty porodu? Wiem, że zbierałaś już raz te daty, a fajnie by było wejść i zobaczyć kto kiedy : )a co do ozdób - tanio w Pepco : )

Dominika - a z czym się to wiąże? To normalne, czy oznaka, że coś nie tak?

Kasia - u nas też zimno brrr... chyba pierwsze mrozy i człowiek nie jest przystosowany.

Lisico, zapomnialas z tym terminem o mnie :p bo w koncu z OM mam na 23 maj :p takze czy taka ostatnia to nie powiedzialabym.
Ozdoby kupowalam i ja w tamtym roku w Pepco..wszystko zalezy co sie chce. Chociaz ja i fajne rzeczy widzialam na Allegro :-)
U mnie kolejna wizyta za tydzien w poniedzialek, zobaczymy jak maluch rosnie :-) zamowienia na plec juz sa :p Moj K. chcialby syna, moja mama znow wnuczke :p i wez tu dogodz obojgu :-D

Lisico,zapomnialam o pepco.W tamtym roku mieli fajne rzeczy i dobre ceny:p nie wiem jak w tym roku,ale pewnie tez:)
Co do watku, dostosuje sie do wiekszosci:) tylko co z przyszlymi msmusiami,ktore chcialyby dolczyc?Choc watpie zeby ktos dolaczyl:D

Jusastar,z tego co sie orientuje twardnienie brzucha jest wywolywane przez skurcze macicy,moga sie pojawiac bo to przeciez miesien,ale nie non stop,bo to grozi np.porodem przedwczesnym,itp. ...
W pozniejszych tyg.pojawia sie skurcze przepowiadajce itd;)

Shawty,ja termim mam niby na 15maja z jednym maluchem,z drugim maluszkiem 16 albo 17 maj;) a pod koniec lutego mam juz byc spakowana.

Grubson,co u Was?

Dziewczyny,mam nadzieje ze z moimi maluszkami jest wszystko w porzadku,nie wiem czemu ostatnio zaczelam sie martwic:( moze dlatego,ze co i rusz lekarze mi przypominaja o komplikacjach itd.
Chcialabym posluchac serduszek i uslyszec,ze nie wystepuje ttts.
Za 10dni dopiero mam usg.

Milego dnia :)

Jussastar nie wszystkie podalyscie terminy wtedy wiec pomysł umarł śmiercią naturalną ;-)

Shawty19 ale moje dziecko o 3 dni młodsze niż wg terminu, a twoje starsze wiec się nie kłóć ;-)

Poorientuję się co do zamkniętego, fajnie byłoby was zobaczyć, dzieciaczki gdy się urodzą ;-) no i niekiedy o pewnych sprawach nie chce się pisać bo są dostępne dla wszystkich.

Domi, myślę że już nikt nie dołączy... A w razie w ten wątek zostanie ;-) a i zawsze można przyjąć kogoś do grupy.

Poczekamy na zdanie reszty dziewczyn.

Dziewczyny, ja jestem za wątkiem zamkniętym. Raczej tłumy tu już do nas nie dołączą, bo wiosna i lato 2014 już dawno za nami :) no a tak, jak mówi Lisica, zawsze można kogoś jeszcze dodać.

My ozdoby kupiliśmy w zeszłym roku w Ikei i w piątek w Lidlu trochę łańcuchów dokupiliśmy. W tym roku nie będę mogła jechać do rodziców na święta, więc oni przyjadą do nas i chcemy udekorować mieszkanie :) Ostatnio w Rossmannie znaleźliśmy sztuczny śnieg w sprayu i szablony na okno, pewnie w najbliższych dniach je wypróbujemy :)
Chyba wybierzemy się jeszcze do Pepco.

U nas dziś strasznie wieje, ale w dalszym ciągu nie spadł ani płatek śniegu :(
Dziś siedzę z synkiem w domu, bo znów coś złapał i tylko czekamy na powrót męża i jedziemy do lekarza...oszaleć można, maksymalnie 2 tygodnie do tej pory udało mu się pochodzić do przedszkola ciągiem, a tak to co rusz jakieś choróbsko :/

Ja staram się leżeć jak najwięcej, ale twardnienie brzucha i tak się pojawia. Wizytę planowo mam na 19.12, ale nie wiem czy wcześniej się nie wybiorę, bo się martwię

reklama
Hej Laski:)
Ja dziś wstałam w wyśmienitym humorze...;p choć za bardzo nie mam się co cieszyć, bo mróz na dworze, 6 kg. na plusie i kolejny roczek mi stuknął:D Ale co tam, jak to się mówi carpe diem!!!:D ;)))
Lisica, co do pomysłu z wątkiem zamkniętym to jestem jak najbardziej za:) Ostatnio nawet o tym myślałam, ale nie chciałam się wychylać z pomysłem:)
Grubson, jak u Ciebie??? Jak się czujesz??? Jak będziesz mogła to napisz bo my tu się martwimy:*

Co do ozdób choinkowych to ja mam, dostawałam przez parę lat od babci:) Ale pewnie coś jeszcze się dokupi:) Na pewno jeszcze jedne światełka;) No i pewnie jakieś lampki na dwór:)

Shawty Ty już w 16 tyg;) No ładnie;))) Tak jak dziewczyny piszą, żurawina jest najlepsza na zapalenie pęcherza:)))
Dominika ale mi narobiłaś smaka na uszka i barszczyk!!!! Ja też chcę!!!!
Kasia jak ja Ci zazdroszczę tej Ikei...:)
Jussastar to już niedługo podglądasz swojego malucha:))) Ale fajnie:))) Ciekawe czy płeć się potwierdzi:)))
Niemartwsię co u Ciebie???
Lisica, powpisuj te terminy porodów które masz:)) Może reszta też swoje poda;)))

A ja wczoraj miałam gości, zrobiliśmy Mikołaja dzieciakom:) Moja mała zachwycona pociągiem i zamkiem i dostała jeszcze zestaw lekarski, wczoraj cały wieczór mnie i męża na zmianę badała:D Za tydzień dostanie kuchnie;)))

Jak zwykle proszę o opinie: Łóżko dzieciece szuflada materac 160 PROMOCJA (4848149989) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. co myślicie o tym łóżku??? Jeszcze się tylko zastanawiam, czy kupować 160 czy 180 cm... ale chyba ten większy???

Ostatnia edycja:
Do góry