reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Tez bralam dopegyt 3x1,pozniej cordafen rowniez-tylko musze sobie przypomniec na co czy na stawianie brzucha czy rowniez na nadcisnienie,glownie jest to lek dla osob z problemami kardiologicznymi.

Uwazam,ze jesli gin przepisal to wie co robi;) Ciekawe czy dopegyt jest,moze dlatego przepisal Ci inny lek.

Damy rade temu nadcisnieniu!

Ostatnia edycja:
reklama
Lisica super wieści, maluszek już spory:tak: a odczuwasz już jakieś ruchy.. ja od wczoraj czuję maluszka i to na pewno to:tak:
3 kg to nie dużo a w ile tygodni? ja póki co 3 przytyłam od początku ciaży.. wizytę mam 9 grudnia takze zobaczymy ile bedzie na +;-)

W realu kupowałam zabawki, bo były -20% od cen, mama mi dała kasę, żeby dzieciakom kupić, także dla córci Elzę z Krainy Lodu łyżwiarkę, dla siostry dzieci: lalka bobas, co sie ją leczy, śmieciara z Wadera;-) Jeszcze kupiłam ciastolinę.
Kupiłam też grzechotkę żyrafkę z fisher dla córci koleżanki... jeszcze sie nie urodziła.
Cały bagażnik miałam załadowany hehe;-)

Kasia 3 kg w 5 tygodni. W sumie 4 na +. Dużo jak na mnie. Nie czuję ruchów jeszcze, ale pewnie poczekam dłużej bo ja do szczupłych nie należę :-/

Domi no mi do 3-cyfrowej niewiele brakuje...

Nie wiem czy lepiej czy nie..roznie bywa :-( poczekam do poniedzialku jak nie przejdzie to ide do lekarza..a tak na wlasna reke co mozna by wziac??

Witam,w ten mrozny poranek:)
Za oknem -10st.C.
Spac nie moge,maz mnie obudzil grubo przed 6.00..
Wczoraj takie mialam dziwne brzucho..Twarde,a potem wrazenie stawiania sie choc byl normalny.
Nie moge spac na prawym boku,ciezko mi:/
Czy mecza Was rowniez wzdecia?
Wczoraj tak mnie przegonilo,ze wymiotowalam z jakies dobre 10min non stop:(

Lisico,my z racji wiekszej postury, pewnie pozniej poczujemy ruchy.
Choc czasem wydaje mi sie,ze ktos sie odzywa z brzuszka,ale pewnosci nie mam.

Shawty,dziewczyny pisaly ze zurawina jest dobra.

Grubson,daj znac co u Ciebie.

Kasiu,my w realu bedziemy dopiero 11 grudnia,przy okazji wizyty w poradni prenatalnej.Po wizycie zapewne pojezdzimy po sklepach w stolicy i zrobimy zakupy swiateczne,choc nie wiem czy bede brala udzial w tym maratonie (po sklepach) przedswiatecznym:p

Shawty moja koleżanka bierze tabletki z żurawiną, ale można też kupić suszoną żurawinę, ja ostatnio kupiłam, bo lubię;-)

Dominika ja budzę się codziennie wcześnie rano, wczoraj 5 dzisiaj 7 i spać już nie mogę.. co do spania, ja śpię na lewym ale niekiedy mi drętwieje aż.. ja lubiłam spać na plecach a teraz trochę mnie to meczy:-(
Lisica to nie tak dużo przytyłaś, spokojnie:tak: mnie wczoraj koleżanka spotkała i nie zroientowała sie, że jestem w ciązy;-) ale byłam w kurtce zimowej, a i się zgadałyśmy, ona też miała termin na 6 maja tylko tego roku. Mały Franio jaki słodki:-)

A widzicie suwaczki jak pędzą ?? u mnie już 18 tc się zaczął łooo

Hej, miłego dnia dziewczyny.

Shawty ja też polecam żurawinę, najlepiej świeżą. Lub sok bez cukru żurawinowy (kupisz w aptece).

Domi ja mam często wzdęcia, można brać espumisan.

Doradźcie mi na kiedy mam się umówić na połówkowe? Jak pójdę w styczniu to nie będzie za późno? Dziś zaczęłam 16 tc (15+1).

reklama
Lisico,z tego co sie orientuje to polowkowe chyba mozna robic od 18-22tyg. Poszlabym na Twoim miejscu w polowie 20 albo 21tyg.
ale nie wiem jak u mnie bedzie,bede 11grudnia w por.prenatalnej to bedzie 17t6d beda sprawdzac i mierzyc maluchy,a polowkowe bede miala na kolejnej wizycie-zapewne po swietach juz.

Jusastar,chyba idzie na polowkowe 3grudnia,ciekawe ktory to bedzie u niej tydz.
Moze sie odezwie.

Do góry