reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Dominika – Masz dobrą pamięć : ) 3 grudnia mam 3d prywatnie, a u swojego gina byłam na połówkowym w poniedziałek 19+6 tc. Tydzień wcześniej jak byłam lekarz twierdził, że za wcześnie, więc Lisica lepiej umawiaj się pod koniec 20, albo 21. A pierwsze ruchy tego samego dnia wieczorem. Jeszcze lekarzowi powiedziałam, że nie czuję heehe.
A co do premii w pracy – wcale bym się nie zdziwiła jakbym nie dostała, albo bym dostała mniej. W końcu to „ich dobra wola” ehh… a z tego co wiem to się nie patyczkują.
A co to za stawianie się brzucha? Ja nic o tym nie wiem?
Butterfly – no wybieram się na L4, jeszcze półtorej miesiąca : )
Lisica – nadciśnienie tylko u lekarza czy w ogóle?
Kasia – oj pędzą strasznie, ani się obejrzymy będziemy czekać na poród : P
Grubson – daj znać jak Cię wypuszczą. Kurcze z czego to wszystko?
Dziewczynki ja przytyłam 6 kg od początku ciąży – ale ludzie twierdzą, że oprócz brzucha nie widać tego – ja widzę, bo się w stare ciuchy nie mieszczę ;p

reklama
Grubsonku, trzymaj się w tym szpitalu! Mam nadzieję, że leki pomogą i wypuszczą Cię do domu. Pewnie faktycznie będziesz musiała leżeć do końca, ale czego się nie robi dla dzidziusia :) My będziemy Ci umilać ten trudny czas :)

Lisica, ale masz wstydzioszka w brzuchu ;) może na następnym usg się ujawni.

KasiaJ, piękne zakupy zrobiłaś :D normalnie św. Mikołaj z Ciebie ;)

Dominika, mnie dość często męczą wzdęcia. Już nie jest tak źle, jak na początku ciąży, ale nadal. Lekarz mówi, że to od progesteronu, który przyjmuję nadal w dużych dawkach.

Mam nadzieję, że u mnie przed końcem roku wyjaśni się, kto siedzi w moim brzuchu :) Po ostatnim usg przestaliśmy mówić do brzucha Gabrysia i zaczęliśmy Bartuś :D Wybieram się na wizytę do mojego gina 19.12 i możliwe, że zerknie na usg, chociaż nie wiadomo, bo 22.12 mam ustawione połówkowe w Medicover. To będzie jeszcze dość wcześnie, ale z racji tego, że tam mają nienajlepszy sprzęt, na 30.12 umówiłam się do świetnego lekarza (który mam nadzieję, będzie mi robił cc) na takie dokładniejsze połówkowe.
Noo i dziś poczułam wreszcie takie smyranie w brzuchu :) mam nadzieję, że to dzidziuś :)

Niestety, od kilku dni nasiliło się u mnie twardnienie brzucha i ból, jak na okres. Najgorzej jest rano i jak dotykam brzucha. Kontaktowałam się z lekarzem i kazał więcej leżeć, brać nospę i nie odstawiać jeszcze duphastonu i luteiny. Jakby się to nasiliło, to mam przyjść na wizytę. Same zmartwienia :(

Jussastar pisałam, że tylko u lekarza...

Pójdę na połówkowe w drugim lub trzecim tygodniu stycznia. Mój lekarz i tak mi w gabinecie zrobi konkretne usg, a to drugie planuję u innego, w 3d.

Progesteron będę przyjmować chyba do końca. Luteinę teraz ponoć stosują jako profilaktykę przed wcześniejszym porodem.

A też mi się brzuch stawia dość często. Ruchów jeszcze nie czuję, ale ja tu ostatnia z terminów na maj :-p myślę że jeszcze ze 2 tygodnie i poczuję.

Czy u was też tak mroźno ?? brr właśnie wróciłam z wyborów i zimnica niesamowita;-)

Lisica ja niedawno zaczęłam czuć ruch, także niedługo u Ciebie będą:tak:

niemartwsie jak dzisiaj samopoczucie ?

X lander XA ma spacerówkę tylko przodem do kierunku jazdy, jest lżejszy od x-move. Tak to oba wózki są bardzo podobne. Chodzi głównie o tą spacerówkę, w x-move ona jest też mniejsza. Jeszcze takie detale jak kolor ramy xa ma srebrną, x-move czarną, felg - w xa czarne w x-move srebrne. Piszę o najnowszej kolekcji.
Ja właśnie też przeglądam wózki.. ale ideału to nie ma niestety ..

Ostatnia edycja:
U nas tez jest baaaardzo zimno,troche snieg popruszyl,moglby w nocy sypnac to przy tym mrozie bylaby piekna zima:p

Kasiu,tez glosowalam i zmarzlam:p

Lisico,ja jestem z tych grubszych wiec pewnie tez pozniej poczuje,chociaz ostatnio myslalam ze moze.
Dobrze wiedziec o tej luteinie,moja gin tydzien temu chciala mi odstawic luteine, ale powiedzialam ze czuje sie z nia bezpiecznie i mi przepisala 2op.100.
Chcialabym ja brac do porodu,bo naprawde czuje sie z nia spokojniej,w koncu to progesteron:D

U mnie juz okna ozdobione :p
Synus juz chcial mala choinke...:D ale dopiero 14grudnia bedziemy ubierac duza choinke,wiec ta mala sie wyjmie.

reklama
Kasia dzięki. Spacerówka nie jest istotna bo mam x-landera x-go po Danielku. Ale lipa z tym montowaniem siedziska :-/
Ja już nie wiem, byłam zdecydowana na x-move ale mąż marudzi że komplet za drogo wychodzi (z fotelikiem maxi cosi). No nic, będę szperać dalej.

Domi ja też się uspokoiłam bo poprzednią ciążę miałam zagrożoną, zawsze to jakaś podpora :-) lub efekt placebo :-p

My kupiliśmy w tym roku choinkę na 1,80 m. Do tej pory były malutkie. Teraz muszę się zaopatrzyć w ozdoby choinkowe. Wiecie gdzie można wybrać coś oryginalnego w przystępnej cenie?

Do góry