reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Jussastar, nie pomogę, beznadziejna kucharka ze mnie :p

Motylku, Dominika,
a bo ostatnio ciągle cos było do zrobienia, poza tym przedwczoraj bylismy u znajomych, wczoraj ogarnęłam mieszkanie, zrobiłam pranie, poszłam do koleżanki, na zakupy i tak zleciało.. A dzisiaj małż w domu więc też nie będe się tak strasznie nudzić :p

Motylku, to fajnie, ze lepiej się czujesz a ze sprzątaniem nie szalej!

Dominika, u mnie własnie dlatego się robi dopiero jak jest 11+6, generalnie wazne żeby CRL było 45 mm więc to wcale nie tak dużo, mój dzieć jak było dokładnie 11+6 miał 56 mm także myslę, że nie będą za małe ;) Ale ja miałam jak było 12+5 ;)
I nie martw się będzie ok, ja to dopiero mam powód do stresu w srodę.. :(

Kurde, tak sobie od tygodnia wieczorami leżałam i próbowałam wyczuć ruchy i bulgotania jelit, żeby jak sie pojawi cos innego to poczuc różnicę i... wczoraj tak mnie cos musnęło kilka razy :D Zupełnie inaczej niż moje jelita i przede wszystkim w innym miejscu, jakby bliżej skóry :D Zobaczymy czy się powtórzy i nasili czy to jednak jelita :p

reklama
Grubsonku, moje Groszki w poniedziałek miały 3 z kawałkiem :p , więc mam nadzieję, że sporo podrosną :) i będzie można wszystko obejrzeć ;)

3mam kciuki za Ciebie ;)

Grubsonku, będę mocno trzymać kciuki za Was w środę:)
Dominika ja już nie pamiętam dokładnie w którym tyg robiłam USG genetyczne... wydaje mi się, że jakoś w 12 tyg...
Dziewczyny potrzebuję jakichś pomysłów na obiad:D

A ja dziś więcej pochodziłam z synkiem na spacerku i zaczął mnie brzuch boleć, tzn kłuć po lewej stronie, potem przez chwilę po prawej, leżałam i czułam kłucie, przy kichaniu aby chyba ze 20xkichalam, jeszcze gorzej kuło, ale po wzięciu nospy i magnezu przeszło po jakims czasie. Gin mowila,ze jak szykuje sie wyjscie dłuzsze to zebym brala nospe i mgb6 wzielam i po powrocie tez bylam zmuszona wziac, polezalam i jest dobrze ;)
Mam nadzieje,ze moje maluchy podrosna żeby mozna bylo je zmierzyc i posprawdzac, mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku ;) i kolo 21.00 jak kichnelam to myslalam,ze jajo zniose.
Dzis sobie wieeecej poleze,2dni troszke pochodzilam i juz cos..

Co tu tak cicho?

Ostatnia edycja:
Ja miałam wczoraj koleżankę, takze nagadałyśmy się ponad 4 godziny:tak: i to już nasze ostatnie spotkanie przed jej porodem - termin ma na początek grudnia. Mąż pojechał na imprezę z kolegami i dzisiaj go "zbierałam" ;-) a niedługo meble przywożą ...trudno wiedział;-)

A ja jadę do centrum handl. do H&M po jegginsy moze juz będą i odebrać kolejne paczki ze smyka;-) muszę też coś kupić synkowi koleżanki, dzisiaj przyjeżdżają do nas w odwiedziny. A i też niedawno świętował roczek.

Czuję sie dobrze, choć dalej stresuję wynikiem testu...
Także życzę miłej soboty, u nas zimno ale słoneczko pięknie świeci:-)

Kasia pochwal się efektem końcowym ;)

Ja się nie udzielałam bo przez 3 dni miałam rewolucje żołądkowo-wątrobowe, z bólu aż oddychać nie mogłam :-/

O kurczę Lisica a już lepiej jest? mnie dzisiaj złapała pierwsza migrena w ciąży, musiałam wziąć paracetamol bo wyłam poprostu z bólu:-( ale już lepiej jest:tak:
Co do mebli póki co mąż walczy z szafą, jutro po pracy ma zamiar składać łózko i szafkę na zabawki:tak: a wokół niezły bajzel;-)
Także efekt końcowy może w weekend będzie. Wkleję wam potem fotkę:-)

reklama
Hej, witam w ten mglisty poniedziałek :)
W weekend świętowaliśmy urodziny synka. Dziś Mały ma jeszcze imprezę w przedszkolu.

Dominika, ja mam prenatalne 03.11, będę wtedy w 12t2d. W ciąży z synkiem byłam w podobnym czasie i wszystko było pięknie widać. Strasznie się stresuję tym dniem, bo rano o 9 mam to usg, a po południu idę do pracy pierwszy raz od września. Nie mogę się doczekać powrotu, ale boję się trochę, jak się będę czuła.

KasiaJ, współczuję migreny. Ja też się z nimi od czasu do czasu borykam. W pierwszej ciąży bardzo mi się nasiliły i boję się strasznie, co będzie teraz. Zwykle pomagają mi dwa ketonale 100, a teraz tylko apap można wziąć, więc wesoło nie jest.

Znów bierze mnie przeziębienie :( Już jedno miałam koło 6-7 tc. W ruch poszły herbatki, miód, cytrynka, sok malinowy i kanapki z czosnkiem. Mam nadzieję, że się nie rozwinie.

Do góry